Things fall apart so that other things can fall together....
Photobucket
Laatste artikelen

Deze vakantie stond vooral in het teken van opruimen. Ook in mijn tuin zijn mijn ouders, Luuk en ik twee dagen bezig geweest. Dat was nodig want er was al ruim een jaar (bijna) niets aan gedaan! Erg blij met het resultaat nu...

Reacties
Een belangrijke stap is gezet, Luuk heeft zich ingeschreven op de Universiteit. Het was nog best spannend... Heel lang al wist hij zeker dat hij Economie wilde studeren en nu begon hij de laatste maanden te twijfelen of hij misschien toch misschien voor Rechten moest gaan. Hij heeft dus ook recent een meeloopdag voor Rechtsgeleerdheid bezocht. Gister heeft hij de knoop doorgehakt, het wordt Economie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Een prima keuze denk ik!
 
Reacties
Vooral een rustig weekend achter de rug met lekker eten, filmpjes op de bank en vandaag een museum. Een lekker begin van de meivakantie!
 
Eerst begonnen met heerlijke tapas bij Restaurant Reyna

Zaterdag even naar de stad en lunchen bij Bistro `t Kannetje

Op de markt had Ewout voor mij heerlijke Oesters gekocht! Was nog wel een klus om ze te openen zonder oestermes...

En als hoofdgerecht verse asperges! Voor mij de eerste dit jaar... 

Tjalf Sparnaay in de Kunsthal! Daar moeten we natuurlijk even langs...

Reacties

Vandaag met Astrid een dagje naar Gouda geweest! Wat is dat toch een leuke stad... 

Ik had een borrelbon voor mijn verjaardag gekregen van Jacques en Maria. Die had ik op willen maken met Ewout in Amersfoort maar daar was maar één mogelijkheid om de bon te gebruiken en dat café zat niet eens in het centrum. En dus besloot ik de bon maar met Astrid te gebruiken. Er waren een paar mogelijkheden in Gouda maar Astrid en ik kozen voor Biercafé de Goudse Eend

De bon was goed voor ieder twee drankjes en een borrelhap erbij. Wat een keus met 124 verschillende soorten bieren waarvan 7 van de tap! Natuurlijk koos ik voor een lekker tapbiertje en Astrid tot mijn grote verrassing ook! Astrid drinkt nooit alcohol en zeker geen bier maar nu heeft ze toch een biertje mee gedaan.  

Lekker tapbier met borrelhap!

`s Avonds hebben we gegeten bij Grieks restaurant Rhodos. Voor de deur hebben we nog even gekeken op groupon en zagen we voor dit restaurant onbeperkt mixgrillen voor 2 personen voor €19,99. We hebben even gebeld en gevraagd of we ook zonder groupon van de aanbieding gebruik mochten maken en dat kon. We hebben heerlijk gegeten en dat voor een tientje per persoon!

Alle nagerechten waren die dag ook in de aanbieding voor €5 dus daar hebben we ook gebruik van gemaakt. Astrid koos voor ijs met verse vruchten en ik voor ijs met baklava. Het was een geslaagde en gezellige dag! 

Reacties
Ik was zo nieuwsgierig toen ik vanmorgen naar school ging! Gister hadden de eieren in de broedmachine heel de dag bewogen, klonk er luid gepiep en zagen we zelfs al beweging in het ei door het gat dat één van de kuikens er in had gemaakt. Hoeveel kuikentjes zouden er inmiddels geboren zijn? Groot was de verrassing dat er wel vier kuikens uit zijn gekomen! Het was echt een feestje om vandaag te mogen werken!
 
 
 
Reacties

Wat een heerlijk weekend, vooral vandaag met dat heerlijke weer! Een lange fietstocht door Amersfoort & Leusden met af en toe een stop voor een hapje, een drankje of een fietsselfie... :-)

In de Rietveldstoel met op de achtergrond de koppelpoort

De fietsselfies...

Een heerlijke lunch onderweg op een terras!

Een korte wandeling over de grebbelinie in Leusden tijdens een fietspauze...

Aan het eind van onze fietstocht nog even gestopt in het centrum om nog een terrasje te pakken. Een lekker tapbiertje ging er wel in na al die kilometers trappen!

 

Reacties

Toen ik Rebecca vroeg wat ze voor haar verjaardag wilde en ze niets kon bedenken opperde ik om samen een paar daagjes weg te gaan. Dat vond ze een erg leuk idee! We kozen voor Maastricht omdat we daar allebei al heel lang niet meer waren geweest en Rebecca zich er zelfs weinig meer van kon herinneren. Ik kon nog een vrije dag opnemen en Rebecca had op die donderdag en vrijdag geen colleges dus een goed moment om onze stedentrip te plannen. Nu hoefden onze mannen ons in het weekend tenminste ook niet te missen. We pakten al vroeg de trein. Wel na de spits natuurlijk want we reizen graag met korting...

Ik had een kamer geboekt in B&B de Hofnar , midden in het centrum van Maastricht en dat bleek een goede zet! Heel goedkoop en zo ontzettend goed  verzorgd! Wij hadden gekozen voor een WC en douche op de gang omdat we wat geld wilden besparen (Je hebt ook kamers met WC en douche)en ook daar  hadden we geen spijt van. Het werd allemaal heel goed schoongehouden en aangezien het hostel niet veel kamers heeft waren we zo goed als de enige die er gebruik van maakten. Het personeel was super aardig en de eigenaar kwam ook nog even persoonlijk kennis maken.

We wilden uiteraard wat shoppen in Maastricht maar ook wat van de stad zien en natuurlijk terrasjes pakken. Nu zaten wij er precies met de eerste echt zomerse dagen van het jaar dus wat dat betreft hadden we geluk! En wat is Maastricht toch mooi....

Rebecca voor de Sint- Servaasbasiliek

En ja hoor de eerste lunch natuurlijk al meteen op het terras! 

Voor de avond hadden we gereserveerd bij Tokyoto. Als je Rebecca ergens blij mee kan maken is het wel met Sushi en dat is ook mijn favoriet. We hebben heerlijk gegeten! 

`s Avonds dronken we een lekkere cocktail op een terras. Het viel nog niet mee om een vrij plekje te vinden! Het leek wel of echt heel Maastricht was uitgelopen op deze mooie zomerse avond... Het terras zat nog helemaal vol toen wij ons bed opzochten. Heerlijk zo'n hotel in het centrum, na een paar stappen waren we thuis.

Na een heerlijk en uitgebreid ontbijt gingen we al weer vroeg op pad. We wilden beginnen met een bezoek aan de Sint Servaas. Zo grappig... We wisten dat deze kerk om de hoek lag bij ons hotel maar wat we niet wisten is dat de bezoekersingang van de Sint Servaas precies tegenover ons hotel lag. Natuurlijk zijn we eerst helemaal om de kerk heen gelopen om na een tijdje uit te komen waar we begonnen waren. 

Rebecca en ik op het Vrijthof voor het carnavalsbeeld ' 't Zaat Herremenieke'

De ingang van de Sint Servaas gezien vanaf ons hostel

De Sint Servaas

Na ons bezoek aan de Sint Servaas waren we wel toe aan koffie....

en brachten we een bezoek aan de markt. 

Om vier uur stapten we weer op de trein. Bij Utrecht namen we afscheid, Rebecca ging terug naar Vlaardingen en ik pakte de trein naar Amersfoort. Het waren twee heerlijke dagen geweest en we hadden echt het idee dat we heel lang weg waren geweest. Een mooi cadeautje!

Reacties

Zaterdag vierde Noor haar verjaardagfeest voor vriendinnen. Het begon met ballonnetje prik in de tuin. In de ballonnen zaten de namen van haar vriendinnen verstopt en als er een briefje met naam tussen zat mocht diegene een cadeautje geven. Er zaten uiteraard ook een hoop lege ballonnen tussen. 

Ewout bakte ondertussen stapels poffertjes!

Na het eten kwam Demet en met twee auto's vol reden we naar Superfun. Eerst een uur springen op de trampolines gevolgd door een uur bowlen.

Als afsluiting was er nog een slaapfeestje in de woonkamer dat nog héééél lang door ging...

Reacties

Vandaag de TEFAF in Maasstricht bezocht. TEFAF is één van de belangrijkste en grootste kunstbeurzen ter wereld. Dit jaar viert deze beurs haar 30 jarig bestaan. Ontstaan in 1988 door een fusie tussen twee kunstbeurzen in Nederland, is het uitgegroeid tot een gigantisch festival met 100.000 bezoekers per jaar. Het MECC in Maastricht is het toneel voor kunstliefhebbers over de hele wereld. Het vliegveld van Maastricht verandert voor een week in een vliegveld voor privévliegtuigen voor de allerrijksten.

We hebben niets gekocht want we konden niet kiezen tussen een van Gogh, een Warhol, een Picasso of een Matisse. Wel genoten van de grote & prachtige collectie kunst, het mensen kijken en de overheerlijke oesters in de Oyster bar.

Onderstaand kunstwerk was mijn favoriet! Ik zou het graag aan mijn muur hangen...

Wijn & oesters in de Oyster Bar

Genieten! 

Reacties

Vandaag met Marie-Louise bij Sumo Oriental gegeten. Nu was Sumo bij ons allebei uiteraard wel bekend en wat mij betreft is het zelfs mijn favoriete restaurant maar Sumo Oriental waren we allebei nog nooit geweest. Sumo Oriental is een dochteronderneming van het Sumo Japanese Sushi&Grill restaurant. Het verschil tussen Sumo en Sumo Oriental zit hem in de service, kwaliteit van het eten, en de exclusiviteit van het interieur.

Sumo Oriental wil dat mensen echt komen genieten van verschillende Aziatische gerechten die met zorg worden geserveerd. De kaart bestaat uit meer dan 40 kleine gerechten die geschikt zijn voor “shared dining”, zodat je van meerdere smaken en gerechten kunt genieten.

En het viel niet tegen! Elk gerecht was inderdaad met heel veel zorg opgemaakt. De bediening was heel kundig en vriendelijk en de tafeltjes stonden iets minder dicht op elkaar dat in de 'gewone'Sumo. We hebben genoten van het overheerlijke eten en lekker kunnen bijkletsen. 

Reacties
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl