Things fall apart so that other things can fall together....
Photobucket
Laatste artikelen

Toen ik Rebecca vroeg wat ze voor haar verjaardag wilde en ze niets kon bedenken opperde ik om samen een paar daagjes weg te gaan. Dat vond ze een erg leuk idee! We kozen voor Maastricht omdat we daar allebei al heel lang niet meer waren geweest en Rebecca zich er zelfs weinig meer van kon herinneren. Ik kon nog een vrije dag opnemen en Rebecca had op die donderdag en vrijdag geen colleges dus een goed moment om onze stedentrip te plannen. Nu hoefden onze mannen ons in het weekend tenminste ook niet te missen. We pakten al vroeg de trein. Wel na de spits natuurlijk want we reizen graag met korting...

Ik had een kamer geboekt in B&B de Hofnar , midden in het centrum van Maastricht en dat bleek een goede zet! Heel goedkoop en zo ontzettend goed  verzorgd! Wij hadden gekozen voor een WC en douche op de gang omdat we wat geld wilden besparen (Je hebt ook kamers met WC en douche)en ook daar  hadden we geen spijt van. Het werd allemaal heel goed schoongehouden en aangezien het hostel niet veel kamers heeft waren we zo goed als de enige die er gebruik van maakten. Het personeel was super aardig en de eigenaar kwam ook nog even persoonlijk kennis maken.

We wilden uiteraard wat shoppen in Maastricht maar ook wat van de stad zien en natuurlijk terrasjes pakken. Nu zaten wij er precies met de eerste echt zomerse dagen van het jaar dus wat dat betreft hadden we geluk! En wat is Maastricht toch mooi....

Rebecca voor de Sint- Servaasbasiliek

En ja hoor de eerste lunch natuurlijk al meteen op het terras! 

Voor de avond hadden we gereserveerd bij Tokyoto. Als je Rebecca ergens blij mee kan maken is het wel met Sushi en dat is ook mijn favoriet. We hebben heerlijk gegeten! 

`s Avonds dronken we een lekkere cocktail op een terras. Het viel nog niet mee om een vrij plekje te vinden! Het leek wel of echt heel Maastricht was uitgelopen op deze mooie zomerse avond... Het terras zat nog helemaal vol toen wij ons bed opzochten. Heerlijk zo'n hotel in het centrum, na een paar stappen waren we thuis.

Na een heerlijk en uitgebreid ontbijt gingen we al weer vroeg op pad. We wilden beginnen met een bezoek aan de Sint Servaas. Zo grappig... We wisten dat deze kerk om de hoek lag bij ons hotel maar wat we niet wisten is dat de bezoekersingang van de Sint Servaas precies tegenover ons hotel lag. Natuurlijk zijn we eerst helemaal om de kerk heen gelopen om na een tijdje uit te komen waar we begonnen waren. 

Rebecca en ik op het Vrijthof voor het carnavalsbeeld ' 't Zaat Herremenieke'

De ingang van de Sint Servaas gezien vanaf ons hostel

De Sint Servaas

Na ons bezoek aan de Sint Servaas waren we wel toe aan koffie....

en brachten we een bezoek aan de markt. 

Om vier uur stapten we weer op de trein. Bij Utrecht namen we afscheid, Rebecca ging terug naar Vlaardingen en ik pakte de trein naar Amersfoort. Het waren twee heerlijke dagen geweest en we hadden echt het idee dat we heel lang weg waren geweest. Een mooi cadeautje!

Reacties

Zaterdag vierde Noor haar verjaardagfeest voor vriendinnen. Het begon met ballonnetje prik in de tuin. In de ballonnen zaten de namen van haar vriendinnen verstopt en als er een briefje met naam tussen zat mocht diegene een cadeautje geven. Er zaten uiteraard ook een hoop lege ballonnen tussen. 

Ewout bakte ondertussen stapels poffertjes!

Na het eten kwam Demet en met twee auto's vol reden we naar Superfun. Eerst een uur springen op de trampolines gevolgd door een uur bowlen.

Als afsluiting was er nog een slaapfeestje in de woonkamer dat nog héééél lang door ging...

Reacties

Vandaag de TEFAF in Maasstricht bezocht. TEFAF is één van de belangrijkste en grootste kunstbeurzen ter wereld. Dit jaar viert deze beurs haar 30 jarig bestaan. Ontstaan in 1988 door een fusie tussen twee kunstbeurzen in Nederland, is het uitgegroeid tot een gigantisch festival met 100.000 bezoekers per jaar. Het MECC in Maastricht is het toneel voor kunstliefhebbers over de hele wereld. Het vliegveld van Maastricht verandert voor een week in een vliegveld voor privévliegtuigen voor de allerrijksten.

We hebben niets gekocht want we konden niet kiezen tussen een van Gogh, een Warhol, een Picasso of een Matisse. Wel genoten van de grote & prachtige collectie kunst, het mensen kijken en de overheerlijke oesters in de Oyster bar.

Onderstaand kunstwerk was mijn favoriet! Ik zou het graag aan mijn muur hangen...

Wijn & oesters in de Oyster Bar

Genieten! 

Reacties

Vandaag met Marie-Louise bij Sumo Oriental gegeten. Nu was Sumo bij ons allebei uiteraard wel bekend en wat mij betreft is het zelfs mijn favoriete restaurant maar Sumo Oriental waren we allebei nog nooit geweest. Sumo Oriental is een dochteronderneming van het Sumo Japanese Sushi&Grill restaurant. Het verschil tussen Sumo en Sumo Oriental zit hem in de service, kwaliteit van het eten, en de exclusiviteit van het interieur.

Sumo Oriental wil dat mensen echt komen genieten van verschillende Aziatische gerechten die met zorg worden geserveerd. De kaart bestaat uit meer dan 40 kleine gerechten die geschikt zijn voor “shared dining”, zodat je van meerdere smaken en gerechten kunt genieten.

En het viel niet tegen! Elk gerecht was inderdaad met heel veel zorg opgemaakt. De bediening was heel kundig en vriendelijk en de tafeltjes stonden iets minder dicht op elkaar dat in de 'gewone'Sumo. We hebben genoten van het overheerlijke eten en lekker kunnen bijkletsen. 

Reacties

Vanmiddag gezellig op bezoek geweest bij groep 8 die op kamp zijn in Austerlitz! Genoten van het heerlijke weer, het bosspel, de bingo, het samen eten en natuurlijk na afloop van de afwas met collega's...

Verstopt in het bos voor het bosspel...

Lekker in het zonnetje!

Kletsen & kleuren

De gezellige afwas met collega's...

Reacties

Natuurlijk hebben Rebecca en ik gebruik gemaakt van ons stemrecht!

Reacties

Luuk heeft vanavond zijn profielwerkstuk ' De invloed van topsport op het sociale leven' gepresenteerd samen met klasgenoot Ruben. Het cijfer horen ze nog maar het ging in ieder geval heel goed! 

Update : Het cijfer is inmiddels bekend en het is een 7

Reacties

Zondag 12 maart vierden we de verjaardag van Rebecca en mij met een tuinfeest. De ochtend hadden we nog even voor ons zelf. Ewout, Benjamin en Noor hadden hier gerslapen en na het gezamelijke ontbijt maakten we nog een wandeling door de wijk. Leuk om ze even ons buurtje te laten zien en het vorige huis. Bij het wakker worden werd ik meteen al flink verwend door Ewout! Ik kreeg een prachtige gouden ring voor mijn verjaardag... 

Het tuinfeestje was ontzettend gezellig! Een heleboel leuke mensen, mooi weer, boeiende gesprekken, proosten met Aperol, heel veel lachen... Echt van iedereen heb ik na afloop gehoord hoe leuk ze het feestje hadden gevonden!

Reacties

Zaterdagavond 11 maart vierden Mylene, Henry en Deborah samen hun verjaardag. Ik heb even getwijfeld of Ewout en ik wel zouden gaan want én de kinderen waren dat weekend bij ons én Rebecca en ik vierden onze verjaardag de zondag erna. Maar Rebecca en Luuk vonden het wel leuk om met Noor en Benjamin een filmpje te kijken bij ons thuis en Noor en Benjamin vonden dat ook een heel goed idee.Probleem opgelost dus... De kinderen bleven thuis en Ewout en ik gingen naar het feestje.

En een feest werd het! We hebben ons prima vermaakt en waren later thuis dan de bedoeling was. Om twaalf uur stuurden Rebecca, Luuk, Benjamin en Noor een filmpje door waarop ze allemaal in pyjama 'Lang zal ze leven'zongen. Ik was immers zelf ook jarig op dat moment...Echt een geweldig filmpje! 

Henry maakt even de jaarlijkse groupselfie

Met de meiden! Laura, Ginny, Susanne

Deborah, Mylene, ik & Alina

Foto's gemaakt door Alina

Even een selfie voor de kinderen als antwoord op hun filmpje...En hij is nog best leuk ook! 

Tja.... ;-)

 

Reacties

En dan heb je ineens een dochter van 21 jaar! Je een dikke knuffel geven kon niet op je verjaardag omdat ik op dat moment in Oostenrijk zat maar ik heb `s morgens vroeg wel kunnen proosten met champagne want toevallig was er een Champagneontbijt die dag. Of ze het wisten! ;-)

Natuurlijk hebben we het later thuis alsnog gevierd. Lieverd ik ben zo blij met je en zo ontzettend trots op jou! 

Reacties
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl