Things fall apart so that other things can fall together....
Photobucket
Laatste artikelen

In de voorjaarsvakantie zijn we een week op wintersport geweest. Luuk koos er voor om thuis te blijven omdat een hele week snowboarden of skiën hem toch niet echt wat leek en bovendien wilde hij veel tijd besteden aan leren omdat na de vakantie de examens eraan kwamen. Bovendien is hij zelfs drie dagen van acht uur `s morgens tot negen uur `s avonds in Leiden geweest voor een examentraining Economie.

Benjamin en Noor moesten die vrijdag eerst nog naar school maar toen ze thuis wat hadden gedronken en zich hadden afgeschminkt (ze hadden carnaval gevierd op school) gingen we op weg. Rond tien uur kwamen we aan bij ons overnachtingshotel Christköningshaus in Stuttgart en rond half negen reden we na een lekker ontbijtje verder naar Oostenrijk. Helaas verliep deze reisdag wat minder voorspoedig... In totaal hebben we zeven uur vertraging gehad. We stonden doorlopend stil vanwege drukte op de wegen. 

We waren blij toen we eindelijk in hotel Edelweiss aankwamen. De eigenaresse zocht onze naam op de lijst maar kon hem niet vinden. Ineens keek ze bij de zondag en zei:' Ik zie het probleem al, jullie zouden pas op zondag aankomen!' Ewout en ik hadden doorlopend in ons hoofd gehad dat we op zaterdag zouden aankomen maar blijkbaar hadden we daar een fout gemaakt. Gelukkig bleken er nog twee kamers vrij te zijn voor die nacht. Wij konden onze kamer de hele week houden en de kinderen zouden de eerste nacht een luxe suite krijgen en de andere dag verhuizen naar een andere kamer. Noor en Benjamin keken hun ogen uit toen ze de balzaal zagen met openhaard waar ze die avond mochten logeren... Maar onze kamer was ook heel mooi en groot met een aparte zithoek en mooie badkamer. 

De kinderen doken meteen het zwembad in en Ewout en ik fristen ons op en namen toen een heerlijke Aperol Spritze in de lounchbar van het hotel waar we een prachtig uitzicht hadden over de bergen...Dat was nog eens heerlijk bijkomen van de lange reis!

De locatie is trouwens echt prachtig! Het hotel ligt midden op de piste. Dit was het uitzicht vanaf ons balkon....

Die zondag waren we al vroeg bij de skiverhuur en regelden we skilessen voor mij. Ik zou vijf dagen skiles nemen en dag zes met Ewout, Noor en Benjamin mee gaan. 

Mijn skileraar voor die week heette Max. Hij was niet onaardig maar absoluut geen goede leraar. Hij vertelde ook doorlopend dat 'Het vakantie was en je je dus niet zo moest inspannen.' Zelf hield hij zich daar echt aan. Hij stond doorlopend met iedereen te kletsen waardoor wij steeds stil stonden. De groep was gezellig maar veel en veel te groot. Steeds kwamen er leerlingen bij. Zijn Duits was ook niet te verstaan. Eerst dacht ik dat dit aan mij lag maar toen de Duitse jongens uit de groep mij toefluisterden dat Max echt niet te verstaan was begreep ik dat het kwam door zijn Oostenrijkse accent. Ik deed dus maar gewoon na wat hij deed en stond wat om mij heen te kijken als hij een 'technisch' verhaal op hing. 

De tweede dag waren er gelukkig wat afvallers en gingen we met zijn zessen met Max omhoog. Nog niet heel hoog trouwens want Max was gek op de lift van het kinderweitje. Daar was het wat minder druk volgens hem! Uiteindelijk heb ik de derde dag gezegd dat ik nu echt omhoog wilde met de stoeltjeslift en dat ik van anderen had gehoord dat de rij ontzettend snel weg was steeds. Gelukkig luisterde hij uiteindelijk want we waren allemaal echt klaar met dat geploeter.

Ik kon het goed vinden met Fatos en Franziska

Wat zo leuk was! Eefje, de vriendin van Ewout's broer was met vriendin Nicole ook daar aan het wintersporten. Zij hadden een appartement in Solden gehuurd. We hebben regelmatig aan het einde van de dag met elkaar afgesproken. 

 

Het enige nadeel aan ons hotel was dat het midden op de piste lag en alleen bereikbaar via een rode of zwarte piste. Om vier uur ging de laatste lift terug. Met die lift kwam je in ieder geval bijna tot ons hotel, je hoefde dan nog maar een klein stukje piste over te steken. Maar we zaten die eerste dag nog zo lekker op het terras en het skiën ging die middag ook best wel weer aardig dus besloten we de gok te wagen dat ik met Ewout en de kinderen mee naar het hotel zou skiën.

Helaas lukte dat niet... er waren veel bochten en afgronden en dus moest ik op een gegeven moment wel mijn skies uittrekken en de rest lopen. Ewout, Noor en Benjamin gingen dan steeds een stukje vooruit en ik liep er achteraan. Heel vermoeiend en ik was blij dat ik er was... De andere dagen heb ik dus steeds de lift terug gepakt en het laatste steile stuk naar het hotel nam Ewout mij op sleeptouw. 

In het hotel hebben we aldoor genoten... Elke avond kregen we een vijf of zes gangendiner voorgeschoteld, er was altijd een saladebar, één keer was er een visbuffet met o.a. heerlijke Oesters en er was een keertje een uitgebreid toetjesbuffet. In de namiddag was er trouwens ook altijd een lekker hapje. Het personeel was fantastisch!

Hier met de eigenaresse die ons net voorzien had van een welkomsdrankje. Natuurlijk kozen wij voor de Aperol!

Van de gratis wellness hebben we ook een aantal keer gebruik gemaakt. Heerlijk dat je zo vanaf je kamer in je badjas naar de sauna's of het zwembad kon lopen. En wat voor zwembad...je keek zo uit over de piste terwijl je in het water lag!

`s Morgens was het ook wat lastiger dat ik nog geen rode piste kon pakken. Eigenlijk stapte je vanuit het hotel meteen op de skies en skiede je naar de lift beneden. Noor en Benjamin deden dat soms ook. Ewout en ik liepen eerst naar het middenstation waar we op de lift stapten. Vanaf daar moesten we nog een kleine afdaling nemen naar het punt waar ik mijn skiklas ontmoette. Max sprak er steeds vol bewondering over. Tegen elke skileraar die hij tegen kwam vertelde hij dat ik in een hotel in Hochsolden zat en dat ik elke dag met mijn vriend naar beneden kwam. Ook was hij onder de indruk van de klim die we elke dag maakte terug naar de lift. Dat was trouwens ook wel een hele prestatie!

Ewout en ik klaar voor de afdaling naar de skischool...

Op de vierde lesdag hadden Fatos en ik privéles van Max! De jongens hadden een kater en meldden zich af en de anderen kwamen niet opdagen. Deze dag heb ik voor het eerst echt iets geleerd. Steeds pakten we de stoeltjeslift omhoog en namen steeds steilere hellingen. 

Aan het eind van de middag liep Ewout weer mee naar de lift waarna hij naar beneden skiede om mij op het middenstation weer op te pikken. Natuurlijk was ik de enige die de lift terug pakte dus ik werd regelmatig verbaasd aangekeken. Beginnende skiers heb je niet in Hochsolden dus iedereen gaat via de piste terug. Eén keer vroeg de man bij de lift of ik oké was. Ik denk dat hij dacht dat ik geblesseerd was. Een andere keer riep een man die in de lift omhoog zat dat ik wel moest zwaaien naar de man op het middenstation omdat hij anders niet zou stoppen. Maar natuurlijk had de man die mij hielp instappen dat allang doorgegeven aan de man van het middenstation.

Een foto van ons hotel uit de skilift

Tussen de middag aten we de broodjes die we `s morgens bij het ontbijt hadden ingepakt en namen daarna wat warms te drinken. De kinderen chocomel en Ewout en ik een beker Glühwein. Heerlijk!

Dag vijf waren we met vier leerlingen. Ook dit was een prima lesdagje

 

Op vrijdag was er geen skiles meer en gingen we met zijn vieren op pad. We pakken vier liften omhoog, twee stoeltjesliften en twee gondels om op de gletscher te komen. Op ruim 3300 meter hoogte begonnen we aan de afdaling. De piste was overwegend blauw maar er zaten een paar uitdagende steile hellingen tussen. Volgens Max was dit voor een beginnende skier niet te doen maar Ewout durfde het wel aan met mij...

En het ging goed! We kwamen veilig beneden en ik heb zelfs nog een stukje zwarte piste mee gepakt zonder te vallen. Ewout bleek een geduldige skileraar die mij er door heen praatte als ik het op sommige momenten niet zag zitten. Ik heb echt van begin af aan genoten! 

Wat een drukte voor de liften naar de gletscher!

Op de terugweg hadden we wel wat files maar het ging een stuk vlotter dan de heenweg. We vertrokken die zaterdag om half negen, meteen na het ontbijt en waren om 22.15 uur terug in Amersfoort.

Reacties

Vanmorgen in het zonnetje op de speelplaats terwijl de kleuters in de zandbak speelden en vanmiddag genoten van een heerlijke wandeling met Susanne en Mare in de Broekpolder. Krijg al helemaal zin in het voorjaar!

Reacties

Wat een fijn weekend weer! Gisteravond overheerlijk gegeten bij de Hoefslag in Bosch en Duin. Voor het eerst in mijn leven verse truffel gegeten en ik vond het echt super lekker!

Als voorgerecht Oesters...


gevolgd door de Risotto met verse Truffel die door de ober aan tafel geschaafd werd...

De foto die de ober maakte mislukte dus dan maar even een selfie...


Vandaag een cultureel dagje in het Rijksmuseum in Amsterdam.

Het zelfportret van Vincent van Gogh

Een selfie bij de Nachtwacht van Rembrandt mocht natuurlijk ook niet ontbreken...


Het melkmeisje van Vermeer


En als afsluiting nog een lekker biertje...

Reacties

Vanmorgen zijn Ewout, Noor en ik al vroeg vertrokken richting de vogeltjesmarkt in Antwerpen. Benjamin had al een andere afspraak voor die zondag. Ik was nog nooit eerder op de vogeltjesmarkt geweest en was erg benieuwd maar wat is dat leuk!! Behalve volièrevogels waren er ook kippen, die soms zelfs gewoon los op straat liepen, en andere dieren zoals konijnen te koop. Natuurlijk kon Ewout niet met lege handen naar huis en op de terugweg reden er twee nieuwe volièrebewoners mee terug.

Er waren ook een heleboel andere leuke kraampjes en Noor scoorde nog een paar leuke handschoenen.

Maar Antwerpen is natuurlijk sowieso al een fantastisch leuke stad!

Ook zijn we nog even op het MAS gebouw geweest. Daar kun je helemaal gratis met roltrappen naar boven om van het uitzicht te genieten. Ik was er al twee keer eerder geweest maar Noor en Ewout nog niet. Ik kan het iedereen die Antwerpen een bezoekje brengt aanraden!

 We sloten ons dagje Antwerpen af met een Belgisch biertje bij Roest.

En met twee nieuwe (toekomstige) volièrebewoners reden we terug...

Reacties

Het thema waar wij op school met de kleuters aan werken is 'de markt'. We hebben ook een marktkraam op de gang en met de klas stond ik daar naar te kijken en vroeg of er twee kinderen achter de kraam wilden staan zodat twee andere kinderen bij hen wat groente en fruit konden kopen. De bananen werden netjes afgewogen op de weegschaal. 'Zo dat is 15 meter bananen' sprak de 'marktkoopman'. Toen ik uitlegde dat je het dan over kilo's had zei de koopman; 'Oja...15 kilometer!'

Reacties

Vanmiddag gezellig met Noor op stap geweest. Ewout had rijdienst van de waterpolo van Benjamin en als Noor en ik mee zouden gaan zou de auto al vol zitten. Nu wilde ik al een hele tijd de 'Onze Lieve Vrouwetoren' beklimmen en Noor vond dat ook wel leuk.  En dus zette Ewout ons even in het centrum af voordat hij doorreed naar Baarn. 

Met ruim 98 meter hoogte is de Onze Lieve Vrouwetoren de op twee na hoogste laatmiddeleeuwse toren van Nederland. De trots van Amersfoort is de bekendste blikvanger van de stad en wordt ook wel ‘Lange Jan’ genoemd. De toren is niet alleen goed zichtbaar in de stad, maar laat ook flink van zich horen met maar liefst  honderd klokken, waarvan zeven luidklokken. Bovendien vormt de locatie van de toren het kadastrale nulpunt van Nederland, zoals goed zichtbaar is gemaakt in de vloer van de toren.

Het was nog best een aardige klim maar erg leuk en interessant! De gids kon boeiend vertellen.

Noor mocht de klok luiden!

Indrukwekkend die klokken...

346 treden moesten we beklimmen maar we werden daarna wel beloond met een prachtig uitzicht over Amersfoort en de wijde omgeving!

Na de beklimming vonden we dat we wel een drankje hadden verdiend en dus dronken we wat bij Lazy Louis. Op dat moment belde Ewout of hij ons op moest komen halen maar Noor wilde liever nog wat winkelen. Ook geen probleem! Pakten we gewoon de bus terug...

Reacties

Vandaag heerlijk gewandeld bij landgoed Den Treek en het Henschotermeer. En dan zit de vakantie er helaas weer op! Morgen weer aan de slag...

Landgoed Den Treek

Het Henschotermeer. Ik kon bijna niet geloven dat ik mij hier in Nederland bevond. Het leek net een tropisch eiland in de mist!

 

Reacties

De vakantie is geboekt! Komende zomer gaan we een rondreis maken door West-Amerika... Duurt nog even maar ik kijk er nu al zo naar uit!!

Reacties

Voor mij een bijzondere Oud&Nieuw dit jaar... Niet naar Londen of Istanboel en niet het nieuwe jaar inluiden met een groot feest. Voor het eerst niet meer single maar samen met een partner. Ewout houdt er niet van om weg te gaan met Oud & Nieuw en dus bleven we thuis. Natuurlijk helemaal niets voor mij maar wat heb ik een fijne jaarwisseling gehad!!

We begonnen na het oliebollen bakken meteen aan de gourmet!

Marco kwam de jaarwisseling ook gezellig mee vieren en later kwamen Erwin en zijn dochter nog langs. Met elkaar liepen we na twaalven richting Demet en Joaquin zodat Benjamin en Noor ook van het vuurwerk konden genieten. Ewout had echt een super vuurwerkpakket gekocht en daar waren ze natuurlijk wel benieuwd naar! We zijn na afloop nog even gebleven waarna Marco, Erwin, Ewout en ik weer terugliepen naar huis. Daar bleven we nog heel lang kletsen en het was al bijna licht toen we ons bed opzochten.

Proost!

Aftellen tot twaalf uur. Bye bye 2016, hallo 2017!

Benjamin en Noor

Het vuurwerk van Ewout waar maar geen eind aan kwam... Prachtig! 

Het bleef nog lang gezellig....

Reacties

De laatste dag voor de kerstvakantie sluiten wij op school altijd af met een gezellige kerstborrel. Er is altijd wel iemand die een leuk spel of activiteit bedenkt. Dit keer hadden Bart en Remke een Pubquiz bedacht. Ontzettend leuk om zo met elkaar te doen...

Kerstavond ben ik met Ewout naar de sauna Elysium gegaan. Voor mij de eerste keer naar een saunacomplex en ik wist ook niet of ik het wat zou vinden. Ik vind een sauna al snel te heet en dat doe ik niet echt voor mijn lol... Maar ik vond het geweldig! Zo veel verschillende soorten sauna's en lekker afwisselend in de zwembaden en relax ruimtes. Voor herhaling vatbaar dus!

Eerste Kerstdag hebben we gevierd bij mijn ouders. Elk jaar weer roepen we dat we niet aan cadeautjes doen maar steeds ligt er toch weer een stapel cadeaus onder de boom. En iedereen doet er aan mee! :-) Maar cadeautjes geven en krijgen is natuurlijk ook gewoon ontzettend leuk...

Mijn ouders hadden voor het diner gereserveerd bij Gallo d'Oro. Het was ontzettend lekker en gezellig. 

Jeffrey geniet van zijn (brandende) Sambuca ;-) 

Tweede kerstdag reden Ewout, Luuk en ik al weer bijtijds richting Amersfoort waar we die middag Kerst vierden bij Ewout thuis. Uiteraard ook met Noor en Benjamin en met zijn ouders. Rebecca en Jeffrey gingen richting Egmond om daar Kerst te vieren.

Ook bij Ewout lagen er heel veel pakjes onder de boom!

Ik ben ook ontzettend verwend! Voor mij lag er allemaal wintersportkleding onder de boom...

Ewout en ik met onze nieuwe wintersportjassen. We kregen natuurlijk meteen de vraag of we expres bij elkaar passende jassen hadden gekocht. Uhh nee haha maar als ik de foto zie snap ik wel dat we die opmerking kregen!

Gezellig samen in de keuken.

Die avond aten we heerlijke steak en zalm van de barbecue.

Reacties
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl