Things fall apart so that other things can fall together....
Photobucket
Laatste artikelen

Het thema waar wij op school met de kleuters aan werken is 'de markt'. We hebben ook een marktkraam op de gang en met de klas stond ik daar naar te kijken en vroeg of er twee kinderen achter de kraam wilden staan zodat twee andere kinderen bij hen wat groente en fruit konden kopen. De bananen werden netjes afgewogen op de weegschaal. 'Zo dat is 15 meter bananen' sprak de 'marktkoopman'. Toen ik uitlegde dat je het dan over kilo's had zei de koopman; 'Oja...15 kilometer!'

Reacties

Vanmiddag gezellig met Noor op stap geweest. Ewout had rijdienst van de waterpolo van Benjamin en als Noor en ik mee zouden gaan zou de auto al vol zitten. Nu wilde ik al een hele tijd de 'Onze Lieve Vrouwetoren' beklimmen en Noor vond dat ook wel leuk.  En dus zette Ewout ons even in het centrum af voordat hij doorreed naar Baarn. 

Met ruim 98 meter hoogte is de Onze Lieve Vrouwetoren de op twee na hoogste laatmiddeleeuwse toren van Nederland. De trots van Amersfoort is de bekendste blikvanger van de stad en wordt ook wel ‘Lange Jan’ genoemd. De toren is niet alleen goed zichtbaar in de stad, maar laat ook flink van zich horen met maar liefst  honderd klokken, waarvan zeven luidklokken. Bovendien vormt de locatie van de toren het kadastrale nulpunt van Nederland, zoals goed zichtbaar is gemaakt in de vloer van de toren.

Het was nog best een aardige klim maar erg leuk en interessant! De gids kon boeiend vertellen.

Noor mocht de klok luiden!

Indrukwekkend die klokken...

346 treden moesten we beklimmen maar we werden daarna wel beloond met een prachtig uitzicht over Amersfoort en de wijde omgeving!

Na de beklimming vonden we dat we wel een drankje hadden verdiend en dus dronken we wat bij Lazy Louis. Op dat moment belde Ewout of hij ons op moest komen halen maar Noor wilde liever nog wat winkelen. Ook geen probleem! Pakten we gewoon de bus terug...

Reacties

Vandaag heerlijk gewandeld bij landgoed Den Treek en het Henschotermeer. En dan zit de vakantie er helaas weer op! Morgen weer aan de slag...

Landgoed Den Treek

Het Henschotermeer. Ik kon bijna niet geloven dat ik mij hier in Nederland bevond. Het leek net een tropisch eiland in de mist!

 

Reacties

De vakantie is geboekt! Komende zomer gaan we een rondreis maken door West-Amerika... Duurt nog even maar ik kijk er nu al zo naar uit!!

Reacties

Voor mij een bijzondere Oud&Nieuw dit jaar... Niet naar Londen of Istanboel en niet het nieuwe jaar inluiden met een groot feest. Voor het eerst niet meer single maar samen met een partner. Ewout houdt er niet van om weg te gaan met Oud & Nieuw en dus bleven we thuis. Natuurlijk helemaal niets voor mij maar wat heb ik een fijne jaarwisseling gehad!!

We begonnen na het oliebollen bakken meteen aan de gourmet!

Marco kwam de jaarwisseling ook gezellig mee vieren en later kwamen Erwin en zijn dochter nog langs. Met elkaar liepen we na twaalven richting Demet en Joaquin zodat Benjamin en Noor ook van het vuurwerk konden genieten. Ewout had echt een super vuurwerkpakket gekocht en daar waren ze natuurlijk wel benieuwd naar! We zijn na afloop nog even gebleven waarna Marco, Erwin, Ewout en ik weer terugliepen naar huis. Daar bleven we nog heel lang kletsen en het was al bijna licht toen we ons bed opzochten.

Proost!

Aftellen tot twaalf uur. Bye bye 2016, hallo 2017!

Benjamin en Noor

Het vuurwerk van Ewout waar maar geen eind aan kwam... Prachtig! 

Het bleef nog lang gezellig....

Reacties

De laatste dag voor de kerstvakantie sluiten wij op school altijd af met een gezellige kerstborrel. Er is altijd wel iemand die een leuk spel of activiteit bedenkt. Dit keer hadden Bart en Remke een Pubquiz bedacht. Ontzettend leuk om zo met elkaar te doen...

Kerstavond ben ik met Ewout naar de sauna Elysium gegaan. Voor mij de eerste keer naar een saunacomplex en ik wist ook niet of ik het wat zou vinden. Ik vind een sauna al snel te heet en dat doe ik niet echt voor mijn lol... Maar ik vond het geweldig! Zo veel verschillende soorten sauna's en lekker afwisselend in de zwembaden en relax ruimtes. Voor herhaling vatbaar dus!

Eerste Kerstdag hebben we gevierd bij mijn ouders. Elk jaar weer roepen we dat we niet aan cadeautjes doen maar steeds ligt er toch weer een stapel cadeaus onder de boom. En iedereen doet er aan mee! :-) Maar cadeautjes geven en krijgen is natuurlijk ook gewoon ontzettend leuk...

Mijn ouders hadden voor het diner gereserveerd bij Gallo d'Oro. Het was ontzettend lekker en gezellig. 

Jeffrey geniet van zijn (brandende) Sambuca ;-) 

Tweede kerstdag reden Ewout, Luuk en ik al weer bijtijds richting Amersfoort waar we die middag Kerst vierden bij Ewout thuis. Uiteraard ook met Noor en Benjamin en met zijn ouders. Rebecca en Jeffrey gingen richting Egmond om daar Kerst te vieren.

Ook bij Ewout lagen er heel veel pakjes onder de boom!

Ik ben ook ontzettend verwend! Voor mij lag er allemaal wintersportkleding onder de boom...

Ewout en ik met onze nieuwe wintersportjassen. We kregen natuurlijk meteen de vraag of we expres bij elkaar passende jassen hadden gekocht. Uhh nee haha maar als ik de foto zie snap ik wel dat we die opmerking kregen!

Gezellig samen in de keuken.

Die avond aten we heerlijke steak en zalm van de barbecue.

Reacties

Voor de zondag hadden we een druk programma georganiseerd. Benjamin en Noor wilden graag even schaatsen en ik vond het ook leuk om ze het Dickens Festijn in Deventer te laten zien. Ik was er al eerder geweest en vind het zo ontzettend gaaf daar!

En zo gingen we `s morgens eerst even naar de ijsbaan van Laren waar we hadden afgesproken met Cees, een vriend van Ewout. Ook hij kwam daar met zijn dochter naar toe zodat zij met Noor en Benjamin kon schaatsen. Ondertussen dronken Cees, Ewout en ik koffie. Wat een ontzettend leuk sfeertje hing daar op en rond de ijsbaan!

Daarna reden we door naar Marijke. Zij woont in Deventer dus dat was een handig verzamelpunt. Alleen kon Marijke zelf dit jaar helaas niet mee omdat ze een ander feest had... Natuurlijk moesten we wel even allemaal op de foto!

v.l.n.r. ik, Marjan, Astrid en Marijke

Ook dit jaar was het Dickens Festijn weer een hele happening. Ik kan het echt aan iedereen aanraden! Het is alsof je een andere tijd in stapt... Je komt ogen en oren te kort!

Op een gegeven moment hebben we zo ontzettend gelachen... Astrid zag de Schotse mannen aankomen, rende naar voren en ging op de grond liggen. De mannen lieten zich niet kennen en liepen gewoon door maar de omstanders kwamen natuurlijk niet meer bij. Een oudere vrouw boog zich over Astrid heen en vroeg voorzichtig of zij ook bij de act hoorde. Benjamin vroeg meteen daarna aan Astrid waarom ze op de grond was gaan liggen en nadat Astrid had uitgelegd dat de mannen in Schotse rok geen onderbroek droegen kon hij ook niet meer stoppen met lachen. Dit is toch humor?? Zo blij met mijn (te)gekke vriendinnetje!

Blij met mijn twee te gekke vriendinnetjes trouwens!

Natuurlijk moest er ook nog even een groepsfoto worden gemaakt!

En we sloten af met Glühwein en Chocomel in een gezellig café!

Reacties

Zaterdagavond genoten van een heerlijk vijf gangendiner! Ik stelde voor een sateetje te eten in een eetcafé en toen reserveerde Ewout spontaan een tafeltje bij de Salentein. Daar deed ik natuurlijk ook niet moeilijk over...

Reacties

Sinterklaasavond vierden we gezellig in Amersfoort. Toky en Peter, de ouders van Ewout kwamen ook en Rebecca, Jeffrey en Luuk konden er gelukkig bij zijn. In de weken ervoor waren Ewout en ik druk geweest met cadeautjes verzinnen maar ik vond dat er ook gedichten bij moesten. We hadden geen lootjes getrokken dus moest ik (van mezelf) voor iedereen één gedicht hebben. Nu vind ik dichten erg leuk en ik schud ze bij wijze van spreken uit mijn mouw maar het waren er nu toch wel aardig wat....

Zo kwam het dat ik op vrijdag in de trein nog verder moest aan het gedicht voor het cadeau van Toky en Peter. Ze kregen mooie handdoeken voor hun nieuwe badkamer en dus ging het gedicht over de verbouwing van de badkamer waarbij het één en ander tegen had gezeten. Uiteindelijk had ik best een aardig gedicht alleen kon ik er maar geen eind aan breien. Ik struikelde over de laatste regels. Toen Benjamin en Noor die avond op bed lagen ging ik nog even achter de computer om het gedicht uit te typen en de laatste regels te bedenken. Ewout kwam er bij staan en bedacht een paar hele rare regels. Mijn eerste reactie was 'Ja dag! Daar ging mijn mooie (toch een beetje serieuze) gedicht. Maar ik moest er wel zo om lachen en ik kon toch zo snel niets beters verzinnen. Aan het einde werd dus het cadeau beschreven als 'Is het gemaakt van het haar van de oude knol of van echte zuivere baardwol.' Precies weet ik het niet meer want het is het enige gedicht dat ik niet heb opgeslagen maar zo iets was het.

Toen Peter het gedicht voor las en bij de laatste regels aan was gekomen kwam ik niet meer bij... :-) Ewout bleek voor mij ook een gedicht te hebben gemaakt, zo leuk!! Mijn moeder bleek voor iedereen nog een chocoladeletter te hebben gekocht en daar ook nog een gedichtje bij gedaan en Toky en Peter hadden ook nog pakjes mee genomen. We bleven uitpakken en voorlezen!

Rebecca en Jeffrey kregen een slipcursus cadeau!

Luuk een koptelefoon...

Het was zo'n gezellige avond!

Ook voor mij een gedicht...en een mooie doos Rituals! Ewout en ik hadden afgesproken voor elkaar geen cadeau's te kopen maar we hebben ons er allebei niet aan gehouden. Behalve de doos Rituals kreeg ik ook nog een kleurenlampje die ik zo graag wilde hebben. Ik had voor hem een fotoalbum van ons heerlijke weekend Milaan en een vogelfluitje.

Wat ben ik verwend!

Rebecca en Jeffrey kregen nog een mooi cadeau...een overnachting in Amersfoort en dan nog wel in een extra luxe kamer met bubbelbad! Ewout bracht ze na afloop naar het hotel. Ze waren blij verrast!

De andere ochtend was Benjamin al weer vroeg aan het knutselen aan zijn Robot die hij voor Sinterklaas had gekregen. Luuk vond het wel leuk om even te helpen.

Na het ontbijt gingen Ewout, Benjamin, Noor, Luuk en ik naar de stad want we wilden voor wintersportkleding kijken. Op een gegeven moment appte ik met Rebecca en bleken Jeffrey en zij net in dezelfde winkelstraat te zijn. Ze liepen even de Sportwinkel binnen om gedag te zeggen. Daarna zijn we nog heel even met elkaar langs de Koppelpoort gelopen en hebben bij de Drie Ringen nog een biertje en chocomel gedronken. Daarna bracht Ewout Luuk en mij naar de trein. Jeffrey en Rebecca bleven nog even. Zij gingen die avond nog Sushi eten in Amersfoort en zouden daarna op de trein stappen. Wat een heerlijk weekend vol gezelligheid!

Bij de Koppelpoort

 

Reacties

14 november is mijn vriendinnetje Susanne bevallen van een prachtige dochter, Mare. Natuurlijk wilde ik haar snel bewonderen... En zo gingen Rebecca en ik 9 dagen later op kraamvisite bij Susanne en Menno. Wat een mooi klein poppetje is Mare! Rebecca mocht meteen de fles geven en ook ik heb haar nog even vast mogen houden. Als kraampresentje kregen Rebecca en ik twee foto's mee van ons zelf met Mare. Gemaakt met een mooie roze polaroid camera die Susanne en Menno speciaal voor deze gelegenheid hadden aangeschaft. Echt ontzettend leuk!

Reacties
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl