Things fall apart so that other things can fall together....
10 Juli, Ecomare

Vanmorgen om tien uur naar Ecomare gereden. Bij de kassa hoorden we dat we geluk hadden, er waren vanmorgen twee zeehondjes geboren ! We besloten meteen te gaan kijken. Eén lag op de kant met zijn oude blinde moeder.

t42

Het andere jonge zeehondje kreeg zwemles van zijn moeder. Geweldig om te zien !

t40

t41

Op een gegeven moment probeerde de moeder het jong op de kant te duwen, wat haar niet lukte. Van een verzorger hoorden we dat het kleintje moest drinken en dat kan alleen op de kant. We vonden het echt heel zielig. Al die tijd dat wij stonden te kijken, toch zeker wel bijna een uur, is het haar niet gelukt. Om elf uur werden de zeehonden gevoerd. Ik stond vooraan en werd dus behoorlijk nat, we waren daar wel voor gewaarschuwd. De meeuwen waren erg brutaal en pikten de vis voor de zeehonden weg. Soms gingen ze zelfs op het hoofd van de vrouw zitten. De verzorgster vertelde ook dat sommige vogels wel eens drie hele haringen opeten waardoor ze in één keer twee kilo zwaarder zijn. Ze vliegen dan nog wel eens tegen een muur of tegen de mensen die staan te kijken aan. 'Als je echt pech hebt leegt hij dan meteen even zijn maaginhoud', voegde ze er meteen aan toe. Iedereen hield daarna de meeuwen toch wel wat meer in de gaten....

t43

Er was trouwens ook nog een zeehondje van een week oud. De jonge zeehondjes worden uiteindelijk uitgezet in de waddenzee maar er is ook een grote groep oude zeehonden die niet meer uitgezet kunnen worden. Doordat ze blind zijn of gebitsproblemen hebben kunnen ze niet meer voor hun eigen voedsel zorgen en zijn ze bij Ecomare beter af. Behalve de zeehonden opvang vangen ze ook vogels op. Veel van hen zijn olieslachtoffers. Gelukkig was de vogelopvang nu zo goed als leeg.

Het museum was ook erg leuk. Op de tentoonstellingen leerde je meer over het leven op de wadden en ook was er een gedeelte dat ging over klimaatsveranderingen. Ook het aquarium in de kelder was erg mooi om te zien.

t44

t45

Na het museum en het aquarium aten we wat in het zonnetje. Tenminste... de dames dan, de heren aten in de schaduw.

t46

t47

Als afsluiting maakten we nog een wandeling door de duinen. Vanaf het Ecomarepark zijn er verschillende wandelroutes te volgen.

t48

Er stonden overal bordjes dat je op de paden moest blijven omdat het een broedgebied is voor de meeuwen. Inderdaad zagen we verschillende broedende meeuwen en zelfs wat jong grut.

t49

Na de wandeling reden we nog even naar de Koog waar we wat winkeltjes bekeken. De Koog is een echte badplaats, gezellig maar heel toeristisch. Veel restaurantjes en nog meer souvenirshops. We zijn heel lang binnen geweest in de Laser Art Galerie waar je een expositie van hologrammen kon bekijken. Heel mooi om te zien. Daarna nog even wat boodschapjes gedaan en thuis lekker pannenkoeken gebakken. Heerlijk met geitenbrie en honing !

t50


Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl