Things fall apart so that other things can fall together....
13 Juli, garnalen vissen.

Om een uur of twaalf weggereden naar Oudeschild. Daar eerst een plekje gezocht op een grashelling om onze zelf mee gebrachte lunch daar op te eten. Luuk zocht en vond een mooi plekje om het water op te kijken.

t64

Daarna bekeken we een paar winkeltjes en om half twee liepen we richting boot. We gingen aan boord van de TX 10 om op garnalen te gaan vissen. Om twee uur vaarden we af.

t65

t66

Midden op zee werden de sleepnetten uitgezet die later weer vol omhoog werden gehaald.

t70

t67

Opeens zag mijn vader een zeehond zwemmen en meteen daarna werd het ook omgeroepen. We zagen de zeehonden ook liggen op de zandbanken, een prachtig gezicht !

t78

Toen werden de netten opgehaald en de vangst bekeken. Veel garnalen maar ook krabben, een zeester, zandspiering, zeetong enz.

t71

Eerst ging alles in de sorteermachine en de kinderen mochten alles wat geen garnaal was teruggooien in zee. Leuk gezicht om al die kinderen druk in de weer te zien met visjes terug gooien. De meeuwen waren ook niet meer bij de boot weg te slaan en niet elke vis belandde veilig in het water...

t73

t74

Op eens vroeg mijn moeder of ik even de verrekijker wilde om naar de zeehonden op de zandbank te kijken. Juist op het moment dat ik mijn fototoestel voor de verrekijker verruilde kwam dook er een zeehond naast het net op. Op ongeveer een meter afstand dus !! Balen dat ik daar dan net geen foto van heb ! Ik heb wel een paar zwemmende zeehonden gefotografeerd maar dat blijft lastig en ze zijn niet erg duidelijk.

t69

Nadat de garnalen gekookt waren konden ze gepeld en opgegeten worden. Rebecca bleef eten, ze vond het echt lekker !

t75

Iedere familie mocht een zakje garnalen mee naar huis nemen. Wij namen dus drie zakken mee.

Beetje jammer was de 'visser' die alles aan elkaar praatte. Hij vond zichzelf erg lollig, wat hij absoluut niet was ! Hij bleef aan de gang met zijn domme dubbelzinnige grapjes. Bovendien betrok hij steeds dezelfde groep, een groep leerkrachten op een personeelsuitje die hij blijkbaar daarvoor al had leren kennen, bij zijn 'grapjes'.

Het was zwaar irritant om naar te luisteren waardoor je eventuele nuttige info ook niet meer oppikte. Terwijl het nu juist leuk is om meer over de garnalenvisserij in het algemeen te horen. De boottocht was zeker de moeite waard geweest alleen hadden we achteraf beter met een andere garnalenboot mee kunnen gaan. Er waren er meer namelijk.

Na twee uur varen waren we terug in de haven van Oudeschild waar we nog even wat rondliepen. Lopen we ineens de ouders en broer van Janneke tegen het lijf. Echt heel toevallig !! Zij kampeerden in Den Burg.

Voordat we de auto in gingen dronken we nog een Texelse Skuumkoppe, een heerlijk donker wit biertje !

t68

Voordat we naar het huisje reden maakten we nog even een stop bij de winkels in Cocksdorp. Er bleek ook braderie te zijn. Voor Luuk kochten we nog een paar tweedehands schoenen voor het wadlopen en zelfs mijn vader vond sportschoenen voor 1 euro voor deze gelegenheid. Dan kunnen we ze daarna weggooien.

Thuis begonnen we aan het pellen van de garnalen. Dat viel nog niet mee... Rebecca had de slag meteen te pakken maar bij mij duurde het even. In het begin trok ik ze helemaal uit elkaar. Vijf kwartier later hadden we allemaal gerimpelde handen maar wel genoeg garnalen voor een heerlijke garnalencocktail !

t76

Gelukkig is het eten niet elke dag zo bewerkelijk want het was wel kwart over acht voordat we eindelijk aan tafel konden !

t77

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl