Things fall apart so that other things can fall together....
14 Juli, de Sluftervallei wandeling.

Vanmorgen werden we allemaal rond negen uur wakker. We besloten dit keer voor het ontbijt te gaan zwemmen. Even een stuk ontbijtkoek voor de ergste trek, bikini aan en naar het zwembad. Iets over half tien lagen we erin. Weer was het zwembad zo goed als leeg. We hadden nu ook een strandbal mee genomen dus we vermaakten ons prima !

t79

t80

Na een uurtje zwemmen namen we een douche waarna we weer naar de bungalow liepen. Koffie !! Een uur of twaalf gegeten, daarna naar de receptie waar we via de Tipzuil het wadlopen alvast hebben geboekt. We kunnen pas op donderdag, de rest van de keren is het pas `s avonds om acht uur. Ook de kinderwadexcursie gaat deze week niet door. Dat heeft met het tij te maken wat elke week anders is. Het gewone wadlopen is eigenlijk vanaf acht jaar maar Luuk kan mee.

Om 13.45u. begonnen we aan de wandeling over het strand. Eigenlijk was het de bedoeling om in de duinen te beginnen. We wilden de Sluftervallei wandeling gaan doen, die begon in de duinen en terug liep over het strand. Omdat Rebecca haar Heremietkreeftjes weer naar zee ging brengen besloten we de wandeling om te draaien. Wij begonnen op het strand en gingen door de duinen terug.

'Dag heremietkreeftjes !!'

t81

De kinderen deden hun waterschoenen aan en ze hadden natuurlijk hun schepnetten bij zich.

t83

We vonden weer veel schelpen en stenen....

t82

Maar we zagen ook andere spannende dingen op het strand zoals een echte Robinson Crusoe hut en een uitkijktoren.

t84

t85

Volgens de wandelkaart moesten we op een gegeven moment de duinen in. Maar waar was dat pad ? De kinderen liepen een duin op om te kijken of ze daar misschien een pad zagen. Verschrikt kwamen ze terug rennen toen honderden broedende meeuwen opvlogen. ( Op de foto zijn er nog maar een paar te zien maar daarna gingen we snel naar beneden, Rebecca heeft hier al wel gezien dat ze beter weg kan rennen...;-)  Rebecca en Luuk hadden al gezien dat opa, in de duinen van Ecomare, werd aangevallen door een meeuw en vooral Luuk is nu panisch voor meeuwen.

t86

Op een gegeven moment kwamen we bij een uitgestrekte zandvlakte. Het leek de Sahara wel !

t87

Helaas konden we nergens een pad vinden waar we de duinen in konden. Er stonden overal borden met 'verboden toegang' en dit wilden we niet negeren. Het was allemaal beschermd natuurgebied waar verschillende soorten vogels broedden. Wel heel mooi....

t88

Er zat niets anders op, we moesten dezelfde weg terug over het strand... Maar eerst even uitrusten bij Paal 26. We waren best moe want we hadden toen al twee uur gelopen.

t89

Terug lopen ging gelukkig wel wat sneller omdat we wat meer doorliepen. Iets meer dan een uur liepen we er over. In totaal duurde de wandeling 3 uur en 20 minuten. Vooral Luuk had het helemaal gehad toen we terug waren.

t90

We vonden dat we wel weer een biertje verdiend hadden en ploften neer op het terras bij Paal 28. We bestelden ook wat te eten want we hadden best honger en het was  toch al over vijven. Ik nam saté met patat. Heerlijk !!

t91

t92

Op het park nog even een lekker ijsje gekocht. Thuis de gevonden schatten bekeken en de kinderen na het bad weer eens een beetje redelijk op tijd naar bed gebracht.

t93

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl