Things fall apart so that other things can fall together....
9 Juli, wandeling naar de vuurtoren.

Vanmorgen regende het. Na de koffie naar de winkel gelopen voor wat boodschapjes. Toen we de winkel uitkwamen was het droog en brak zelfs de zon door. Thuis nog even een bak koffie gedronken en boterhammen klaargemaakt om mee te nemen. Vandaag wilde we een wandeling maken naar de vuurtoren. Eerst een wandeling van 1.6 km over het fietspad naar de vuurtoren en dan vanaf daar de officiële wandeling van 3.4 km. Dachten we....

Alleen zagen we onderweg een schelpenpad wat er veel leuker uitzag als het fietspad, zo zouden we er toch ook wel komen ? Uiteindelijk zijn we er ook wel gekomen alleen werd de wandeling daardoor wel iets langer. Nu heb ik het nog nooit mee gemaakt met mijn ouders dat we de wandeling liepen zoals op de kaart. Altijd namen we bewust of onbewust een andere afslag. In de bergen vroeger zijn we daardoor best wel eens in spannende situaties terecht gekomen maar we hebben daardoor ook wel veel leuke herinneringen achteraf.

Wat is Texel toch prachtig en dan die rust.... Ik had een heel ander beeld van Texel in mijn hoofd, meer toeristisch en veel drukker. Een echte badplaats.. Ik hou er van om mensen te ontmoeten maar geniet net zo van de stilte en de rust. Heerlijk om een lange wandeling te maken en niemand tegen te komen. In de bergen is dat heel gewoon maar dat je dat hier in Nederland ook hebt ? En dan die schaapjes die daar loslopen door de duinen, echt geweldig...

t23

Luuk vond al meteen een schep in de duinen, die kwam later op het strand goed van pas !

t24

Luuk liep voorop en zag als eerste de zee. Iemand trouwens enig idee waar mijn been gebleven is ? ;-)

t25

We maakten een lange wandeling over het strand, we zagen de vuurtoren al in de verte...

t26

Er werd druk geschept en natuurlijk werden er schelpen en stenen gezocht. Wat een mooie grote schelpen vind je hier !

t27

Mijn moeder vond een krab, of in ieder geval het omhulsel ervan...

t28

Dit bedoel ik met de rust op Texel, waar vind je nog zo'n leeg strand ?

t29

Toen we een stuk gelopen hadden bleek ineens dat we ingesloten waren door het water. Dat gaat echt heel ongemerkt ! Ineens stonden we op een eiland !Gelukkig waren er nog stukken waar je overheen kon springen en kwamen de meeste droog over. Sommige hadden wel natte voeten. De rest van de wandeling hebben we maar wat verder van de zee afgelopen. Toen ik thuis was las ik dit nieuwsbericht http://www.ad.nl/binnenland/article508446.ece en ik kon me er dus meteen wat bij voorstellen. Het water komt echt heel snel op en omdat je zo loopt te schooieren heb je het gewoon niet door. Had wel weer wat voor ons geweest natuurlijk. ;-))

t30

Eindelijk kwamen we dan aan bij de vuurtoren. We namen meteen plaats aan een picknicktafel die eigenlijk bij een terras hoorde. Wij begonnen daar aan ons zelf meegebrachte brood en pakjes drinken. Natuurlijk niet echt de bedoeling en toen er een meisje kwam vragen wat we wilden drinken offerden mijn vader en ik ons op en namen een biertje. Verder deden ze er niet moeilijk over omdat het toch vrij rustig was op het terras. Er stond ook een ontzettende harde wind, de glazen waaiden van de tafel.

t32

t31

Nog even een mooi plaatje van de vuurtoren...

t33

Tja en toen moesten we dus nog terug..... We waren allemaal best moe en luuk zat er echt helemaal doorheen. Gelukkig mocht hij even op oma's rug.

t34

Thuis gekomen werden eerst alle schatten bekeken...

t35

`s Avonds aten we Chili con Carne. Wel binnen want buiten waaide het nog steeds erg hard en werd het bovendien wat fris.

t36

Na het eten wilde Rebecca de vogels voeren. Er was nog genoeg oud brood dus dat was prima. Dit voeren werd vaste prik elke avond alleen werden de vogels wel steeds brutaler. Toen ik op een gegeven moment, later in de week, zoutjes buiten had gezet en even naar binnen liep vloog er een vogel met een leeg tuczakje voorbij. Alle tuc, pepersmaak nog wel , was op. Ook de kaasstengels waren verdwenen. Ik was maar twee minuten binnen....

t37

Na het eten hadden we de volle vuilniszak buiten gezet, mijn vader zou hem wegbrengen. Maar eerst maakte hij nog even een wandeling met de kinderen over het park. Op een gegeven moment zag ik een meeuw langs vliegen met een lamsbotje in z'n bek. We gingen meteen kijken en ja hoor, de zak hadden ze al open gepikt en alles lag eruit. De troep lag door heel de tuin, het restant van de chili hadden ze al op....

t38

`s Avonds de WK finale Frankrijk-Italië gekeken. Van tevoren had ik het idee gehad om op het grote scherm in het restaurant te gaan kijken maar eigenlijk vond ik het nu wel best om het gewoon met elkaar op de bank te kijken. Luuk viel tijdens de tweede helft in slaap maar hij was voor Italië dus kon ik hem de andere dag blij maken. Italië is de nieuwe wereldkampioen !!

Reacties

Amy-Lee op 20-02-2007 18:20
Ha Kitty,
Wij zijn dit jaar ook naar Texel geweest, het was voor ons de eerste keer, en zeker niet de laatste keer! We vonden het een geweldig eiland! En we gaan zeker de andere eilanden ook bezoeken! Het was een heel apart gevoel daar...
En niet op de laatste plaats, dat ik daar mijn liefde voor de paarden weer heb mogen voelen...met alle gevolgen van dien!
 
 
Groetjes Amy-Lee
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl