Things fall apart so that other things can fall together....
Venetiaanse maskers
Pas geleden heb ik ook al een log over kinderfeestjes geschreven. Aanleiding was toen een gesprek met een moeder van de hockey die tegen mij verzuchtte dat haar kinderen met elk feestje naar de Jungle ( een overdekte speeltuin/ballenbad )  gingen. Van vroeger kan ik mij dat ook nog wel herinneren. De kinderen zaten toen nog op de andere school en ineens was het helemaal in om tussen de middag naar de dichts bijzijnde hamburgertent te gaan waar de kinderen rond mochten kijken, even in de koelcel mochten met de deur dicht en een patatje mochten eten. De jarige mocht dan ook nog zelf een ijsje 'tappen'. Rebecca vond dat de eerste twee keer ook nog wel leuk. Maar de derde en vierde keer werd dat al minder. Vaak kwam zo'n groepje dan ook nog eens veel te laat op school maar moeder had wel een makkie gehad. Niet te veel werk, en zeker niet te veel tijd...
 
De laatste paar jaar hebben de kinderen alleen maar leuke feestjes. Knutselfeestjes, judofeestjes, een speurtocht, naar het museum, kookfeestjes enz. Vandaag had Rebecca er weer één... Marije gaf haar kinderfeest vanmiddag.
 
Meteen uit school  gingen ze naar Marije waar haar moeder al klaar zat met een echte high thee. Ze had een lange tafel mooi opgemaakt met allemaal lekkere hapjes, hartig en zoet. Sandwiches , gehaktballetjes, croissantjes met knakworstjes enz.
Toen ze klaar waren met eten werd de tafel omgedoopt tot knutseltafel en werden er Venetiaanse maskers beschilderd en beplakt. Om vier uur mochten de meiden opgehaald worden en konden alle ouders de maskers bewonderen. Erg leuk om te zien  dat ze allemaal anders maar allemaal heel mooi waren geworden !
Rebecca heeft weer een fantastische middag gehad ! 
 
 

Reacties

harriet op 12-10-2006 08:29
Wauw zeg, wat een mooi masker...van wat voor materiaal is dat? Wat een creatieve moeders allemaal met die orginele feestjes zeg!
Hoe is het nu met je trouwens?
Fijne dag hoor.
Kitty op 12-10-2006 09:31
Het masker is gemaakt van gips. Deze moeder is zelf ook heel creatief maar voor deze gelegenheid had ze een knutselmevrouw laten komen die je kan inhuren. Zij komt voor 6 euro per kind bij je thuis en neemt dan alle spullen mee. Handig en ik vind het zelf niet duur want alle materiaalkosten zijn daar dus ook bij inbegrepen. Tuurlijk kan je het heel makkelijk zelf doen, maar het hoeft dus niet. Ze maakt ook houte deurhangers waar dan met carbon een plaatje op is afgedrukt. Dat is weer leuk voor kleinere kinderen. Haar jongste ( zeven ) had dat een keer gedaan. Allemaal Diddle deurhangers met teksten erop zoals 'verboden toegang' of 'ik slaap !' erop.
Kitty op 12-10-2006 09:34
Waarom doet mijn Avatar het nu nog steeds niet ! Pfff...  
illybilly op 12-10-2006 10:35
mooi masker zeg...
ik vertik het om met een stuk of wat kids ergens naar toe te gaan
er zijn genoeg leuke ideeen voor in huis te verzinnen
nog veel goedkoper ook trouwens!
en je avatar....
even bij beheer uitloggen en daarna weer inloggen wil nog wel eens helpen
Kitty op 12-10-2006 11:09
Dan zou hij het nu wel moeten doen, even testen..... 
Kitty op 12-10-2006 11:09
Jaaaaaa....nu doet ie het wel ! Bedankt voor de tip !! 
op 08-03-2008 11:17
hebben jullie maar 1 masker
 
op 08-03-2008 11:19
ik had meer maskers verwacht op deze site maar die zijn er niet dus moet ik maar verder zoeken
op 26-08-2010 17:23
masker
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl