Things fall apart so that other things can fall together....
De borrel en het zwemfeestje
Vrijdagmiddag had ik een borrel van school. Alle collega's die in Januari en Februari jarig waren geweest hadden deze borrel georganiseerd. Dat waren er heel wat trouwens, wel zeven stuks ! Meestal wordt er op school geborreld maar af en toe is het bij iemand thuis. Dit keer was het bij Nicolette. Wel leuk, kon ik tenminste zien hoe haar huis geworden was want ze hebben flink verbouwd. Het is echt prachtig geworden.
De borrel was erg gezellig. Heel goed verzorgd ook, aan alles was gedacht. Om vijf uur werden er schotels met salades, vis, warme hapjes en tapas bezorgd. Heerlijk !
Ik hoefde dus niet meer te eten later.
 
borrel.jpg
 
borrel2.jpg
 
Luuk had een kinderfeestje van Jeroen en kreeg daar ook patatjes, Rebecca at bij mijn ouders en ik zou in de auto even snel een boterham eten. Mijn ouders hadden mij bij Nicolette afgezet en mijn moeder haalde me daar ook weer op om zes uur. Om kwart over zes moesten we Luuk ophalen bij de Polderpoort en daarna reden we meteen door naar Anna want vrijdagavond vierden Rebecca en Anna hun kinderfeestje. Anna is met kerst jarig geweest en Rebecca wordt 28 Februari weer een jaartje ouder en omdat het beste vriendinnetjes zijn en ze allebei een zwemfeest wilde besloten Manon en ik het samen te doen. Was behalve praktisch, ze konden er dan meer uitnodigen ook wel zo gezellig. Konden we samen achter het glas zitten want in het zwembad zelf mochten alleen kinderen ( gelukkig !   ) .
 
Om zeven uur werden de kinderen gebracht. Met Rebecca en Anna erbij waren ze met z'n dertienen. Een ongeluksgetal maar gelukkig zijn er geen ongelukken gebeurd, alles liep op rolletjes...
Manon had de tafel al gezellig gemaakt. De hartjes in de vazen brachten al meteen Valentijnsfeer. Het thema van de zwem-disco-avond was dan ook Valentijn ! Eerst werden de cadeau's open gemaakt en wat zijn de meiden verwend. Lipgloss, een leuk tijdschrift, een toilettas, oorbellen....
 
Een foto van de gezellige tafel. Anna heeft hier haar beugel in die ze die week gekregen had en die nog niemand gezien had. Even showen want ze hoeft hem alleen thuis te dragen.
 
zwemmen.jpg
 
Nordin ( Mijn ex-schoonzoon haha ) leest de uitnodiging van het feestje nog even door.
 
zwemmen5.jpg
 
Spannend altijd hoor, die cadeautjes !
 
zwemmen2.jpg
 
Ook Anna werd flink verwend !
 
zwemmen3.jpg
 
Om half acht vertrokken we richting zwembad. Met drie auto's, mijn moeder reed ook mee, vervoerden we dertien kinderen naar het zwembad, of eigenlijk veertien want Luuk zat er ook nog bij. Luuk zat bij Rebecca op schoot maar verder had iedereen een eigen gordel. De meiden hadden precies het aantal mogen uitnodigen wat in de auto's  paste. ( We hadden Luuk niet mee gerekend ) Mijn moeder en ik zijn ooit al eens aangehouden door de politie omdat we tijdens een kinderfeestje te veel kinderen vervoerden.
 
In het zwembad vond ik het ook nog wel even spannend. Manon zocht een parkeerplek, mijn moeder en Dedde reden naar huis. Ik zou terwijl de kaarten kopen. Nu moet je eigenlijk lid zijn van de BlitzKidsclub om naar binnen te komen maar we hadden gebeld en we zouden naar binnen mogen. De laatste keer had ik naar de naam van de vrouw gevraagd die zei dat het goed was. Je moet er toch niet aan denken dat je op het laatste moment niet naar binnen kan ! Toen ik mijn verhaal begon aan de kassa vroeg de vrouw ' Een kinderfeestje ? '
Even dacht ik, ojee nu mogen we niet naar binnen en ik vertelde dat ik gebeld had. 'Ja ' , zei de vrouw : ' Je hebt mij aan de telefoon gehad.'
'Oké dus jij bent Donna !' antwoordde ik opgelucht. Donna hielp de kids naar binnen met de pasjes en wenste mij sterkte want ze waren allemaal lekker druk.
 
zwemmen6.jpg
 
Even was er nog een stressmoment toen bleek dat er euro's in de kluisjes moesten als borg, bij de Kulk is dat met een code. Ik zei dat ze de spullen gewoon konden ophangen maar dat wilden ze niet. ' Ja maar die laarzen zijn heel duur en mijn jas is net nieuw.' Gelukkig had ik nog een grote boodschappentas bij me met pakjes drinken en snoep die ik leeg maakte en de meiden mee gaf. Later haalde ik de tassen en schoenen op en zette die bij de tafel van Manon en mij.
 
De rest van de tijd hebben we gezellig kletsend door gebracht. Door de glazen wand zag je af en toe iemand voorbij komen maar je kon toch niet alles in de gaten houden. Er waren genoeg badmeesters aanwezig dus we hadden er alle vertrouwen in. De kinderen hebben het fantastisch gehad. Rebecca hoopte dat de doorgang naar het buitenbad open was en dit bleek ook zo te zijn. Manon was daar iets minder blij mee want Anna zit al aan de antibiotica voor haar hoestbuien. Ook de glijbaan en het bubbelbad werden druk bezocht. Van het Valentijnsthema was niet heel veel te merken, er werden alleen snoephartjes uitgedeeld en wat romantische muziek gedraaid maar dat gaf niet. Het was een echte disco en de sfeer heel gemoedelijk. Er waren natuurlijk alleen maar kinderen in het water omdat de leeftijdgrens van de Blitzkidsclub dertien is. Ik denk dat ik Rebecca maar lid maak van deze club ( is alleen vijf euro borg ) dan kan ze vaker gaan.
 
Om kwart over negen moesten de kinderen eruit, dat ging gelukkig snel. Ik maakte nog even snel een foto door de deur voordat ze naar de douche liepen, wat niet mee viel omdat het plakband van mijn  camera los was gegaan. Sinds de wintersport wordt mijn toestel met plakband bij elkaar gehouden...balen. Toen het plakband losging gaf hij 'card error' en werd het beeld zwart. Ik moest het toestel eerst weer helemaal open maken voordat ik 'm weer kon gebruiken. Daarna hield ik het klepje met mijn handen goed op elkaar en maakte terwijl een foto. Tijd om iedereen goed neer te zetten had ik dus niet. Er staan echt dertien kinderen hier maar Emma blijkt verdwenen achter Marije.
 
zwemmen7.jpg
 
Half tien stonden we buiten waar ook mijn moeder en Dedde weer waren gearriveerd. Manon had van tevoren een lijstje gemaakt welke kinderen er met wie mee reden en had daarbij rekening gehouden met waar iedereen woonde. Mijn moeder had alleen kinderen bij mij uit de buurt. Een makkie dus we waren snel thuis. Ik ben dit toch al helemaal niet gewend zo'n feestje dat gewoon loopt zonder veel geregel. Meestal ben ik dagen bezig met activiteiten bedenken en boodschappen doen. Nu bleven mijn acties beperkt tot een uitnodiging in elkaar zetten en wat drinken en snoep kopen. Ook wel weer lekker en ik ben er weer even vanaf. Het volgende kinderfeestje wat ik moet organiseren is pas in Mei....

Reacties

illybilly op 12-02-2007 08:12
wat een gezellige club zo bij elkaar zeg, maar het lijkt me wel een kippenhok met 13 kinderen hahaha
Joke op 12-02-2007 12:52
Wat gezellig een verjaardags borrel met je collega's. En wat leuk om daar Marja tussen te zien
 
En lekker uitleven in het zwembad met zijn allenis ook niet verkeerd. 2 vriendinnen en dan met zijn tweeen hun verjaardag vieren is toch hartstikke leuk !!!
geklieder op 13-02-2007 07:54
Leuk zo'n zwemfeestje!
Mijn zus heeft dat ook een keertje gedaan voor die meiden van haar, wij mochten toen wel in het zwembad erbij. (dat heb ik geweten ;-) )
op 27-09-2008 08:27
het is niet zo leuk feestje
op 19-02-2009 08:09
ik vind het heel leuk
maar sommige dingen minder
dat je je huisdieren mee mag nemen
vind ik wel gek
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl