Things fall apart so that other things can fall together....
De eerste stap is gezet !!
Ik hoop dit weekend nog verder te gaan met mijn wintersportverslag maar er gebeurd zoveel wat ik ook wil loggen dus gooi ik er een paar andere logs tussendoor. Ook de mail blijft een beetje liggen, sorry ! Ik heb het de afgelopen dagen en dit weekend superdruk met van alles en nog wat...
 
Vandaag was een erg bijzondere dag. Niet alleen omdat Rebecca haar kinderfeestje alvast vierde. Niet door het voetbalfeestje dat Luuk had van Jeroen. Niet vanwege de borrel bij een collega thuis om haar verjaardag en die van nog zes andere collega's te vieren. Nee, vandaag was bijzonder omdat ik eindelijk de eerste stap heb gezet om een tatoeage te laten verwijderen.
 
Net achttien was ik en ik liep al drie jaar met het plan om een tattoo te laten zetten. Ook ging ik naar tattooshows en ik vond alles geweldig. Vooral die stoere motormannen met lange haren, onder de tatoeages. Zelf wilde ik er ook wel één natuurlijk.  Dat ik hem uiteindelijk liet zetten was snel en ondoordacht. Ik ging met een vriendinnetje, Linda,  mee die er een liet zetten. Alleen op het laatste moment durfde ze niet meer, toch wel eng die naalden... 'Zal ik eerst gaan ? ' vroeg ik stoer. Linda vond het goed. Eigenlijk was ik het die dag nog niet van plan en voor de tattoo die ik mooi vond had ik nog geen geld.
 
Maar de tatoeëerder wist daar wel een oplossing op. Hij paste de tekening iets aan en toen was het precies 50 gulden. Dat had ik wel ! Ik liet hem zetten en ook Linda koos er een uit. Daarna durfde ik niet meer naar huis natuurlijk omdat ik wist dat het niet mocht. Eerst naar de kermis, daarna naar het café en uiteindelijk naar huis waar mijn ouders natuurlijk echt boos waren. Een tijd lang vond ik 'm echt mooi. Nu snap ik dat niet meer, het is net een fel plakplaatje. Maar bedenk wel, zestien jaar geleden had iedereen die een tattoo had zo'n kleuren plaatje op zijn arm of rug. De zwarte tribals onder op je rug die ik nu best mooi vind kende niemand nog.
 
De tattoo op mij  arm is trouwens niet mijn enige tatoeage, ik heb nog een klein roosje op mijn heup. Daar heb ik geen spijt van, hij is ook alleen zichtbaar in bikini. Ik kreeg 'm tijdens mijn opleiding van het resocialisatieproject voor drugsverslaafden waar ik stage had gelopen. Van mijn collega's....
 
Nu bedek ik mijn tatoeage altijd. Bijna niemand weet dat ik er een heb. Al is het nog zo warm, ik heb altijd T-shirts aan en in een hemdje loop ik alleen als ik thuis ben of op vakantie. Al heel lang wil ik 'm laten verwijderen maar er is zo weinig over bekend. Ik zoek al heel lang het internet af naar goede informatie en positieve reacties en nog veel belangrijker....adressen !!  Dit is ook de reden dat ik van plan ben alles op deze weblog bij te houden. Zowel negatief als positief. Als er meer informatie was geweest had ik veel eerder deze stap gezet ! Misschien dat ik in de toekomst iemand over de streep kan trekken met mijn, hopelijk positieve verloop....
 
Vandaag ging ik dus naar Bodyflair in Rotterdam-Zuid. Een afspraak maken is daar niet nodig, mijn moeder wilde gelukkig wel mee. Zo'n eerste keer is dat best prettig. We parkeerden de auto bij Vijfsluizen en gingen vanaf daar met de metro omdat we bang waren dat we niet konden parkeren op de Pleinweg. Jammer dat de routeplanner van de RET niet op de hoogte is van bussen die al een maand niet meer rijden waardoor we erg lang moesten lopen om op plek van bestemming te komen. Nu maar hopen dat het niet druk was bij Bodyflair want anders zou het hele dagprogramma in de soep lopen...
 
 
We belden aan en 'Bob?' zelf deed open. Toen ik vertelde waar ik voor kwam vroeg hij of ik de tattoo kon laten zien. '120 euro per keer en veel groen en blauw ? Zeker vijftien keer, misschien iets meer voor groen en blauw. Jeetje dat viel tegen, het bedrag dan ... Het aantal keer had ik zo wel ingeschat maar het bedrag. Het was vanaf 35 euro.. Maar ik ga ervoor en ik denk er voorlopig maar niet bij na dat ik zeker twee jaar verder zal zijn en ruim 2000 euro armer maar dat ik dan toch echt een leuk zomerjurkje aan kan trekken of een leuk hemdje.
 
Na één blik op de tattoo zei 'Bob?' meteen : ' O die tattoo heeft mijn broer op de Kaap gezet, wat een prutser. Het is echt een lelijk ding.'
Maarruh...wie is nu Bob, de gene die de tatoeage ooit zette of die 'm nu weghaalt  ? Het is ook niet belangrijk, het belangrijkste is dat er nu wat aan gedaan wordt.
Ik was meteen aan de beurt. Ik mocht mee lopen en plaats nemen in een stoel. Voor dat hij begon kreeg ik een bril op tegen het licht. Voor elke kleur had hij een andere laser nodig en dus werd ook steeds de bril verwisseld. Het had wel iets grappigs alhoewel het ook niet pijnloos was allemaal.
 
Toen hij net begon met het zwart dacht ik : ' Als hij zo lang doorgaat ga ik van mijn stokje. ' Nu weet ik dat wanneer je je juist op de pijn concentreert je je pijngrens behoorlijk kunt verleggen en dus probeerde ik dat. Het werkte ! Toen hij bij het groen opmerkte dat dit wel heel vervelend was kon ik zeggen dat het me allemaal best mee viel. De klappen van het laserapparaat klonken als schieten en je rook een beetje de lucht van verbrand vlees, toch was het voorbij voordat ik er erg in had. Met de wond zelf hoef ik verder niets te doen. Er zouden blaren opkomen en die moesten zo lang mogelijk heel blijven. Er zit nu zo'n grote blaar op dat ik zeker weet dat hij morgen open is...maar dat zien we dan wel.
Toen hij bezig was zei 'Bob?' dat 'hij' goed pakte en het lijkt ook wel al een stuk minder te zijn. We zien wel hoe het er uiteindelijk uit komt te zien en hoe lang ik erover doe. Volgens 'Bob?' gaat de tatoeage uiteindelijk echt weg en is er niets meer van te zien.
En als er toch pigmentverlies op zou treden, iets wat zelden gebeurd, kun je altijd nog een beetje huidskleur laten tatoëren.
 
We stonden snel weer buiten en hadden zelfs nog even tijd voor een kop koffie met gebak op Zuidplein. Ik voelde me ook heel erg vrolijk vandaag ! Ik had eindelijk de moeilijke stap gezet om hiervoor te gaan...die rot tatoeage gaat er eindelijk van af !
Jullie blijven op de hoogte !
 
Ervoor...
 
 
Na de eerste behandeling...
 
 
 

Reacties

Ed op 10-02-2007 01:38
Wie is de Bob?
 
De Bob op de Pleinweg heet echt Bob. Zijn broer (van Tattoo Bob op de Kaap) heet Aad. Dus Aad heeft je tatoeage gezet en Bob haalt 'm weg. Bob en Aad begonnen ooit samen Tattoo Bob op de Kaap, kregen ruzie, waarop Bob zijn eigen zaak startte, eveneens Tattoo Bob genaamd. Een tijd lang waren er twee Tattoo Bobs, maar op een bepaald momentheeft Bob zijn zaak opgedoopt naar Bodyflair.
 
 
Groeten,
 
Ed
marcojansen op 10-02-2007 08:44
Het kost wat maar hij doet dat echt goed...ik heb ook een tattoo weglaten halen deze zat op mijn borst. Je ziet er niets meer van...succes
Alina op 10-02-2007 09:18
Wist ik inderdaad ook niet dat je die had (dus je hebt 'm goed weten te verbergen!!). Kan me wel voorstellen dat je er van baalt. Ik ben ook altijd nog blij dat Ruud nooit die tijger op zijn rug heeft laten zetten waar ie vroeger van droomde, brrrr...
Sterkte met de behandelingen; ik hoop dat ze meevallen (ook financieel gezien)!
 
Fijn weekend, Kit..
 
Alina 
harriet op 10-02-2007 09:46
Jeetje zeg...het lijkt me best pijnlijk om hem weg te laten halen.
Ik heb er zelf ook 2 maar tot nu toe geen spijt gelukkig. Ben er zelfs blij mee nog steeds. Maar als je niet in een topje  durft te lopen of zo, ja dan is het misschien maar beter zo.
Maar wat is dat dúúr joh!
Ik ben benieuwd hoe het verder loopt en hoop echt dat het mooi wordt en je er niks meer van ziet.
Wanneer moet je er weer heen?
 
Fijn weekend voor jullie.
rodepeper op 10-02-2007 11:00
Wat een stap. Succes en wel moedig van, houd vol!
Sneeuwwitje op 10-02-2007 11:36
De foto's zijn nogal wazig maar het ziet er wel wat bloederig uit na de behandeling. Ik vind het moedig van je om eraan te beginnen, en wat een hoop geld kost dat zeg! Maar je wil er zo graag van af dus dan heb je weinig keus...ik wens je succes met de verdere behandeling en hoop dat het niet teveel pijn gaat doen.
 
Liefs
Jochie op 10-02-2007 16:43
Nou, voor 2000 euro heb je ook een hoop andere verfraaiingen, maar ik weet hoe zeer je die tattoo in de weg zit. Jammer dan maar, hopelijk is deze Bob? dan geen prutser....
 
Heej, neem er gewoon nog een weblog bij joh, speciaal voor vakantieverslagen.....
 
jozon op 11-02-2007 10:02
Moedige stap hoor !!! Sterkte met de behandelingen, het lijkt mij geen pretje. Enne.... je houdt ons wel op op de hoogte he van het resultaat ??
 
Liefs,
Ria Kuipers op 11-02-2007 17:24
Moedig hoor, maarje hebt groot gelijk. Ik vind tattoos vreselijk!! Onze zoon heeft er eentje op zijn bovenarm, ik zal het hem zeggen, dat hij er nog vanaf kan.Zijn tattoo is nog van de tijd met zijn vorige vriendin. Ik dacht altijd dat je voor de rest van je leven dan ertoe veroordeeld bleef. Sterkte...wel een hoge verwijderingsbijdrage, zeg!!
Kitty op 11-02-2007 17:56
@ Ed, dank je wel voor de info ! Dus ik kan hem gewoon Bob blijven noemen.
 
@ Marco, dus jij bent een ervaringsdeskundige !! Kun jij foto's laten zien van ervoor en erna ? Of er een logje van maken. ;-)
 
@ Alina, gelukkig dat Ruud dat niet gedaan heeft nee !
 
@ Harriët, er moet zes weken tussen zitten maar 2 maanden is beter. Als je nog langer zou wachten is er soms een nog beter resultaat maar dan duurt het wel heel erg lang. Ik ben er nu al twee jaar mee zoet in totaal. Toch ben ik nu al tevreden, hij is al een heel stuk lichter. Wie weet gaat het wel sneller dan we van tevoren denken. I hope so....
 
@ Rode Peper, ik hou zeker vol !
 
@ Sneeuwwitje, de foto is zo wazig omdat ik 'm van mezelf heb gemaakt. Het is dan eigenlijk te dichtbij. Het bloederige valt wel mee maar er zijn flinke grote blaren op gekomen die nu open zijn. Er mag niets op en mijn kleding schuurt. Ik hoop maar dat het niet gaat ontsteken.
 
@ Jochie, ik heb wel een goed gevoel over deze Bob. Hopelijk is mijn gevoel juist...
 
@ Joke, nee geen pretje maar ik kwam er toch heel vrolijk vandaan. Het geeft een lekker gevoel dat hij uiteindelijk helemaal zal verdwijnen. Tuurlijk blijf ik jullie op de hoogte houden !!
Kitty op 11-02-2007 18:08
Ria, nee gelukkig kan het tegenwoordig zeer goed verwijderd worden maar er hangt inderdaad wel een prijskaartje aan. Ik heb het er graag voorover. Ikspaar elke maand zestig euro extra dan voel ik het niet zo erg. Gelukkig mag het maar 1 x per twee maanden dan is het nog te overzien.
illybilly op 11-02-2007 19:40
zo he wat een bedragen maar als je er echt vanaf wilt kan ik me voorstellen dat je het er voor over hebt
ik heb een tattoo op de wreef van mijn voet, die is dus ook alleen maar in de zomer te zien als ik open schoenen of slippers of zo draag
geklieder op 11-02-2007 20:46
Zooooooo valt dat even tegen die prijs!
Maar goed, als hij straks dan ook helemaal weg is, en misschien valt het straks wel mee en heb je niet zoveel behandelingen nodig...
 
 
illybilly op 11-02-2007 21:13
off topic
ik heb die filmpjes via photobucket op mijn log gezet
als jouw ex nou gewoon zijn filmpjes bij photobucket upload dan kan jij ze ook zien (en eventueel op je log zetten mocht je dat willen..)
Ria Kuipers op 11-02-2007 23:05
Ik vind het echt heel goed van je hoor, dat je het er allemaal voor over hebt!!
Liefs van mij!!
Edwin op 28-03-2007 22:48
En hoe is het nu met de tattoo, al bijna weg? 
tattoo verwijderen op 07-07-2011 10:48
Heel knap van jou, het is erg pijnlijk om te laten doen hoor! :)
Y. op 26-05-2014 14:52

Heb je een foto van het eindresultaat? 

Y. op 26-05-2014 14:52

Heb je een foto van het eindresultaat? 

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl