Things fall apart so that other things can fall together....
Humaniski '07 - De tweede ( après- ) skidag.( 21 Januari )
Na een heerlijk ontbijtje met onze eigen bus richting de Panoramabahn Kitzbüheler gereden waar we met de gondels omhoog gingen. Ik moest erg lachen in de bus om Marcel en Arthur die met zijn tweetjes heel de weg lang een act opvoerden, zij moeten echt gaan optreden samen ! Toen we het lege parkeerterrein opreden riepen ze : ' Oooh kijk uit, straks rij je nog ergens tegenaan. Voorzichtig parkeren hoor ! ' En : 'Wie gaat daar voor lul staan bij die kassa om die skipassen op te halen ? Ikke niet hoor ! '
of ' Straks gaan die liften alleen omhoog en dan mag je zelf uitzoeken hoe je beneden komt. Sneeuw ? Nee dat ligt er niet... Wie gaat ermee grasmaaien ? ' enz. enz. Ik kwam niet meer bij...
 
humaniski29.jpg
 
Boven lag gelukkig genoeg sneeuw voor de gevorderde skiërs en boarders maar voor de beginners was er niets boven.
 
humaniski30.jpg
 
Het bord maakte dat eigenlijk al duidelijk...
 
humaniski31.jpg
 
Maar ook de smalle stroken sneeuw zagen er niet echt hoopgevend uit....
 
humaniski32.jpg
 
Kees maakte voor de zekerheid een afdaling om te zien of wij ergens naar beneden konden maar dit bleek niet het geval te zijn. Daarom keek hij samen met Jan, de buschauffeur of er ergens nog een andere mogelijkheid voor ons was. In de buurt bleek nog een beginnerspiste te zijn waarvan de lift open was en dat leek iedereen een goed idee. Vandaag ging Wil ook mee, zij was de eerste dag in het hotel gebleven en Linda die al wel goed kon skiën maar die de afdaling bij de Panoramabahn niet zag zitten ging ook met ons mee.
 
humaniski33.jpg
 
Dus eerst weer met de gondel naar beneden...
 
humaniski34.jpg
 
Even een mooi plaatje vanuit de gondel...
 
humaniski35.jpg
 
Met de bus reden we naar de beginnerspiste waar we op een vrouw met een klein jongetje van een jaar of drie na de enige waren. Wel lekker om te oefenen maar de sneeuwconditie was zeer matig. Veel ijs en beneden waterige papsneeuw. Met een treklift kon je naar boven. Doodeng want de ondergrond was zeer hobbelig en ongelijk waardoor de skies alle kanten uit wilden behalve de goede. Twee keer ben ik omhoog geweest en uiteraard dus ook twee keer naar beneden. Echt lekker ging het nog niet en ik had inmiddels echt het gevoel gekregen dat skiën gewoon niet mijn ding was. Na de tweede afdaling ( beetje groot woord voor zo'n klein bergje ) aten we wat in de stube.
 
humaniski36.jpg
 
Na het eten wilden we natuurlijk weer verder gaan maar helaas....het begon te sneeuwen en te regenen. Linda maakte nog even snel een sneeuwpop....
 
humaniski37.jpg
 
Daarna liepen we terug naar de bus.
 
humaniski38.jpg
 
We overlegden even wat we zouden doen. We konden terug naar het hotel maar we wisten dat Henri had voorgesteld op de terugweg naar een leuke après-ski tent te rijden en dit zouden we dan missen. Dit kon natuurlijk niet en dus besloot de helft in de bus film te kijken op het parkeerterrein van de Panoramabahn. Linda, Wil en ik liepen richting restaurant waar we een biertje dronken. Eins, zwei, drei zaufen !!
( deze kreet werkte blijkbaar aanstekelijk want de Oostenrijkers naast ons stapten ook meteen over op wat sterkers !  )
 
humaniski39.jpg
 
Ik stelde voor om nog even omhoog te gaan met de gondel, gewoon even kijken hoe het weer boven was want we hoorden dat het heel slecht was. Wil wilde wel, Linda niet... Toen kwamen de eerste skiërs terug die vertelden dat het echt vreselijk was daarboven. Storm, mist en sneeuw. Sommige zaten nog aan de glühwein in een berghut en moesten op de één of andere manier nog terug zien te komen. Later hoorden we dat de lift niet eens meer omhoog ging, alleen terug. Het was maar goed dat wij als beginners daar niet terecht waren gekomen ! Beneden werd het wel steeds gezelliger, er kwamen er steeds meer terug die de afdaling overleefd hadden.
 
wintersport2.jpg
 
Toen we compleet waren werd de bus weer ingeladen en reden we naar het hotel. De après-ski tent waar we heen zouden gaan bleek helaas gesloten. Dan moesten we het in het hotel maar gezellig maken. Of dat gelukt is ? Dat lezen jullie weer in de volgende log !
 
humaniski40.jpg
 
wordt vervolgd

Reacties

jufanita op 06-02-2007 22:58
Je maakt het wel spannend zo! Maar ga vooral door, ik kom zelf steeds meer in de stemming. Nog 10 dagen!
Jochie op 07-02-2007 07:55
Ik ben maar wat vroege ropgestaan om het verhaal te kunnen lezen..voorlopige conclusie: er is nauwelijks nog geskied, maar wel weer de nodige drank naar binnen gegaan..
harriet op 07-02-2007 08:10
Tjonge tis wel echt behelpen daar met dat beetje sneeuw zeg.   Het ziet er niet uit, terwijl het zo mooi kan zijn met meters sneeuw en een stralende zon aan de hemel.
Gelukkig was er nog aprè ski hè?
illybilly op 07-02-2007 20:03
wel balen hoor, dat er zo weinig sneeuw lag
en wat een humor hadden die 2 heren in de bus hahaha
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl