Things fall apart so that other things can fall together....
Humaniski '07- Einen schönen schitag ! ( 20 Januari )
Het ontbijt deed een hoop goed. Ik voelde me na zo'n nacht met veel wijn en zeer weinig tot geen slaap  niet helemaal top maar na een lekker broodje, een paar koppen koffie en wat paracetamol kwam ik weer een beetje bij. Het scheelde dat ik de enige niet was. Bijna iedereen zag eruit of ze liever hun bed in wilden duiken maar de meeste gingen die ochtend toch meteen mee skiën. We konden nog niet op onze kamers dus moesten we ons in één grote ruimte omkleden. Het voelde wat ongemakkelijk om je om te kleden met zijn allen, bovendien was een douche ook welkom geweest maar het had ook wel weer iets komisch zo met zijn allen in die ruimte met alle koffers open op de tafels of op de grond. Ik heb er geen foto van gemaakt omdat denk ik niet iedereen het waardeert in string op de foto te gaan maar het zag er echt grappig uit allemaal.
 
Wat minder leuk was, de rits van mijn ski -jack bleek ineens kapot. Er zijn behalve ikzelf nog drie andere mensen mee bezig geweest om te proberen 'm te repareren maar niets hielp. John keek of hij een tangetje bij zich had want de rits leek verbogen maar dat had hij helaas niet. De hele middag heb ik met mijn jas open geskied, gelukkig was het lekker weer. Pas tussen de middag was er iemand die vroeg of het geen dubbele rits was. Bleek dat er een gedeelte van de rits omhoog geschoven was waardoor hij niet sloot ! Wat hebben we gelachen, dit was echt heel stom..... Gelukkig was ik niet de enige die er mee bezig was geweest hahaha !
 
Nadat we omgekleed waren liepen we naar het skihok waar we onze skischoenen aantrokken. Daarna liepen we met zijn allen naar de bus. Het voelde echt stom om zo over straat te lopen en bij de halte op de skibus te wachten terwijl er nergens sneeuw te zien was. Je had het idee dat de Oostenrijkers dachten: ' Daar heb je weer een stel stomme Hollanders die denken dat er sneeuw ligt ! '
 
humaniski10.jpg
 
Dat gevoel was ook nog niet echt weg aangekomen bij de skilift. Waar je ook keek, nergens sneeuw....
 
humaniski11.jpg
 
Nou ja het bord was dan wel weer een beetje hoopgevend....
 
humaniski12.jpg
 
De reisleiders hadden van tevoren uitgezocht waar we heen konden om te skiën. Normaal gesproken kun je overal lekker skiën maar nu waren er natuurlijk ook veel liften dicht. Het werd Kirchberg, we moesten wel helemaal naar boven. Wel lachen toen een paar van ons er bij het middelste station uitgingen, zij wilden gras maaien denk ik...
Hier een fotootje gemaakt vanuit de lift.
 
humaniski13.jpg
 
Gelukkig, boven lag toch echt sneeuw ! We hadden al kennis gemaakt met de skileraren. Kees gaf de beginners les, Kim de gevorderden en Leon gaf les aan de snowboarders. Kees bleek een erg goede leraar, goed en heel geduldig ook. Eerst legde hij uit hoe we de ski's aan moesten doen...
 
humaniski14.jpg
 
Daarna maakten we een begin met het echte skiën, zonder stokken...
 
humaniski15.jpg
 
Dat viel eigenlijk heel erg mee, ik had best snel de slag te pakken ! ( Dacht ik.... )
Even tussendoor wat drinken ( eten kreeg ik nog niet weg ) en uitrusten want je werd er wel moe van om steeds weer naar boven te klimmen. Kees stelde voor om na de middagpauze met de lift naar boven te gaan. Volgens hem zouden we dat wel kunnen. We waren trouwens met zijn drietjes. Eén van de beginners was meteen al naar de gevorderden gegaan en twee waren in het hotel gebleven. Hier aan tafel zijn er inmiddels meer aan geschoven, zoals Sheila en Henri.
 
humaniski16.jpg
 
De lift vond ik nog best wel eng maar het ging goed. De lift omhoog dan want de afdaling was rampzalig. Ik viel doorlopend, kwam vervolgens niet meer overeind en ik had oprecht medelijden met Kees die mij steeds weer op moest rapen. Ik vond er niets meer aan en voelde me heel lullig tegenover de andere twee beginners, Stella en Eef,  die echt heel goed beneden kwamen.
 
humaniski17.jpg
 
Ik was heel blij toen we weer beneden waren. Op de foto proost Kees met zijn Jägerthee en ik met mijn glühwein, we hebben ons drankje hier allebei wel verdiend denk ik...
 
humaniski18.jpg
 
Daarna was het weer tijd om naar de skilift te gaan. In het hotel haalde ik meteen mijn sleutel en bracht mijn koffer naar m'n kamer. De kamer zag er prima uit ! Wat er op de kussens ligt ? Chocolaatjes ! Ik had er twee omdat ik een twee persoonskamer voor mij alleen had, natuurlijk heb ik ze bewaard voor Rebecca en luuk. Heerlijk om onder de douche te stappen en me op te frissen ! Na het omkleden ging ik weer naar beneden waar ik nog even een biertje dronk met Henri, Ben en nog een paar anderen. Heel gezellig !
 
humaniski19.jpg
 
Of dag 1 nu afgelopen is ? Uh....nee, nog lang niet ! Wordt weer vervolgd !

Reacties

jufanita op 04-02-2007 23:36
man, dit ziet er echt dramatisch uit... Je kon gelukkig skiën, maar ik herken allemaal plekjes die ik normaal helemaal wit bedekt zie. Ik ga deze link doorsturen naar mijn zus Leonie, ben benieuwd hoe zij reageert...
illybilly op 05-02-2007 08:06
nou ja zeg, niet eens een fotovan al die mensen in ondergoed? hahaha
en wat een gedoe met die rits zeg, gelukkig kwam er iemand achter...
harriet op 05-02-2007 08:09
Wat een raar gezicht dat er geen sneeuw lag en iedereen in ski-outfit rondliep. Gelukkig lag er boven een beetje.
Vond je het moeilijk het skiën? Ja eerst zonder stokken, dat doen ze altijd...dat je het gevoel ook een beetje krijgt hè?
Gezellig dat jullie een klein groepje hadden, dan leer je het meest.
Haha...en daar sta je dan met je rits open...gelukkig was ie niet echt kapot.
Je had je camera dus bij je tijdens het skiën. Was je niet bang dat je er op zou vallen?
Fijne maandag Kitty 

Jochie op 05-02-2007 08:13
Ik dacht nog, kan even op adem komen, maar het volgende log staat er al weer...Moest wel lachen om dat verhaal met die rits, typisch jij ??
De foto's waarop jullie in volle bepakking staan zonder ook maar enig spoortje van sneeuw lijken wel een beetje triest, maar gelukkig vind je bovenop de hogere bergen altijd nog wat...
 
leonie op 10-02-2007 15:49
Ik herken de plekjes net als mijn zus inderdaad wel, maar ik hoop toch echt dat er over een week een wat wittere omgeving ligt. Van wanneer zijn deze foto's precies?
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl