Things fall apart so that other things can fall together....
Humaniski '07- Kaprun. 22 Januari
Elke dag bij het ontbijt werd er door de reisleiding en Henri overlegd waar de groep kon gaan skiën en werd er gebeld om te vragen welke liften er open waren en waar de sneeuwkwaliteit aardig was. Vandaag werd besloten om in een ander skigebied te gaan skiën en wel op de gletsjer in Kaprun. Na het ontbijt verzamelde iedereen zich voor het hotel. De spullen werden ingeladen en we gingen op weg...
 
Het was best nog een stukje rijden, wat ook niet erg was want het was steeds erg gezellig in de bus. In de bus werd door de reisleiding verteld dat ze goed en slecht nieuws hadden. Het slechte nieuws, dat schreef ik al in de vorige log, was dat we de avond ervoor in het hotel te veel herrie hadden gemaakt. Het goede nieuws was......dat Lever reizen  het zo bijzonder vond dat HumaniSki nu al tien jaar plaats vond, dat zij ook iets speciaals wilden doen. Ze wilden nog niet zeggen wat maar we moesten zorgen dat we na het eten klaar stonden voor een verrassingsavond. Spannend !!
 
leon.jpg
                                                                               ( foto Leon )
 
 
Even een fotootje voordat ik de lift in ging. Groene bergen om ons heen nog steeds maar dat zou snel veranderen. We begonnen op 911m, de lift bracht ons tot  1976m. Die middag zouden we zelfs op 3000m hoogte uitkomen...
Dan heb je ook echt sneeuw !!
 
humaniski53.jpg
 
Kaprun werd druk bezocht.
 
ruud.jpg
 
( foto Ruud )
 
Boven bekeek Kees op de kaart waar wij als beginners het beste konden skiën.
 
humaniski54.jpg
 
Hij besloot eerst beneden nog wat dingen door te nemen. Nog even remmen, wat bochtjes... Helaas was het te druk om echt goed te oefenen. Veel mensen hadden niet door dat Kees een heel parcours voor ons had uit gezet met de skistokken en vlogen daar dwars doorheen. Voor ons was het ook best zwaar om steeds naar boven te klunen. Al snel besloot Kees dat we gewoon naar boven gingen, volgens hem zou dat wel gaan. Wil bleef beneden, zij zag het niet zitten. Peter ging met ons mee. Hij was de dag ervoor met snowboarden geblesseerd geraakt en met de snowscooter naar beneden gebracht. Het ging nu weer redelijk maar hij besloot nu zijn snowboard te verruilen voor een paar ski's aangezien hij daar al aardig mee uit de voeten kon. Misschien zou dat zijn been iets ontlasten. Verder gingen Stella en Eefje weer mee en ik natuurlijk.
 
Ik zag er wel heel erg tegenop dat we met de treklift gingen, de dag ervoor ging dat ook niet echt lekker en moest ik erg veel moeite doen om overeind te blijven. Gelukkig viel dat nu heel erg mee ! Waren het gister alleen hobbels en kuilen, dit keer was het een heel vlak stuk. Bovendien zat ik naast Peter en niet alleen zoals de dag ervoor. Je houdt elkaar dan een beetje in evenwicht...
Het ging prima, ik viel er niet uit en zelfs boven met uitstappen bleef ik overeind !
 
humaniski55.jpg
 
Boven wist ik echt niet wat me overkwam. Ineens viel alles op z'n plek, hoefde ik niet meer na te denken over het gewicht op de dalski of de bergski enz...enz...alles ging vanzelf. Wat ik niet meer verwachtte gebeurde....ik vond skiën leuk !!
Hier lag echte sneeuw in plaats van ijs en had je grip ! Ik kwam echt met een 'YES' gevoel beneden, helemaal blij....
Beneden at ik in de berghut nog een heerlijke lunch van aardappel met gesmolten kaas e.d. Heerlijk !
 
humaniski56.jpg
 
Daarna was het tijd om nog iets hoger te gaan. Peter en Stella bleven beneden, Kees, Jan, Eefje en ik gingen naar boven.
 
humaniski57.jpg
 
Een Keesabfahrt ? Dat belooft wat ! 
 
humaniski58.jpg
 
De afdaling ging goed. Er waren wel wat stukken bij dat ik dacht 'help ik kom nooit beneden ! ' Ook op deze afdaling waren toch wel wat ijsplekken waar je totaal geen grip had. Het was ook best spannend dat we snel naar beneden moesten omdat we anders de laatste lift zouden missen, ik voelde me best een beetje verantwoordelijk. Eén keer moesten we een lift oversteken. Ik durfde het net niet aan om door te skiën, was bang dat ik de mensen in de sleeplift omver zou skiën maar had zo veel vaart en dacht te kunnen stoppen door een paal vast te grijpen. Geen idee waarvoor die paal daar stond maar vast niet voor dat doel. De paal boog door en ik lag ondersteboven. Ik kwam niet meer overeind en zag iedereen in de lift vol medelijden naar me kijken.  Overeind komen lukte me niet want mijn benen lagen op een onmogelijke manier gekruist maar gelukkig kon ik de ski's uit krijgen en zelfs ook weer aan waarna het me later toch nog lukte de oversteek te maken.
De rest van de afdaling verliep voorspoedig en ik kwam echt met een heerlijk gevoel beneden, ik had echt iets overwonnen !!
 
leon3.jpg
 
( foto Leon )
 
 
Op de terugweg waren de meeste echt uitgeteld......
 
 
humaniski59.jpg
maar in het hotel kwam iedereen weer bij met een drankje en was het weer erg gezellig ! Skiën is geweldig maar de après ski is ook erg leuk !!
 
humaniski60.jpg

Reacties

Jochie op 24-02-2007 08:26
Jaja, mooi om te zien dat de energie van de dagen ervoor voornamelijk afspatte van de apres-ski foto's, en er na een dag van lichamelijke inspanning nu wat 'uitgebluste' 30ers en 40ers aan de bar hangen. Moe maar voldaan ?
 
Kitty op 24-02-2007 08:59
haha ja daar lijkt het op hè ? Maar de anderen hebben wel al aardig wat kunnen skiën de eerste twee dagen, alleen het beginnersgroepje niet. En hier aan de bar waren ze ook nog best druk. Dit is trouwens de foto was waarover ik je vertelde, ik rende een stukje naar achter om de foto te kunnen maken en liep bijna de serveerster omver die net met soep uit de keuken kwam. Aan twee gezichten zie je dat zij dit al zien, ik heb hier nog niets door.....
harriet op 24-02-2007 09:04
Nou, dit ziet er idd veel beter uit om te skiën!
En opeens vond je het leuk dus!  
En nou schijnt daar nog niet eens de zon.
Als er een dik pak sneeuw ligt en de zon schijnt en de lucht is strakblauw, dan is het zoooo genieten joh.
Maar leuk...leuke foto's ookweer.
Fijn weekend voor jullie 
illybilly op 26-02-2007 13:00
wat een ontzettend leuke foto's!
jammer dat er geen foto is gemaakt toen jij met die paal omver was gevallen hihi
en eh.. keesabfahrten? dat is wel heel erg toevallig :)
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl