Things fall apart so that other things can fall together....
Een echte feestdag.
 
Vanmorgen bracht ik Luuk naar de klas. De juf feliciteerde ons en vroeg me of ik een camera bij me had dan zou ze later foto's maken als ze Luuk's verjaardag vierden. Ik had een camera bij me maar dat was omdat ik foto's op mijn school wilde maken. Dotje en Lotje kwamen vanmorgen bij ons op school en daar wilde ik foto's van maken voor op de schoolwebsite. Ik besloot de schoolfoto's dan maar met de schoolcamera te maken. Dat ding gebruik ik niet graag want het is een ingewikkeld ding en de accu is altijd leeg maar ik vond het ook wel erg leuk om later terug te kunnen zien hoe de verjaardag van Luuk op school was geweest.
 
De juf heeft erg leuke foto's gemaakt. Hier staat Luuk op de foto met zijn vrienden Pieter en Koen, waar hij de klas mee rond ging. Eigenlijk wilde hij de klassen rond met Pieter en Luuk maar Luuk moest naar logopedie helaas.
 
feestdag.jpg
 
Natuurlijk werd er voor hem gezongen.
 
feestdag2.jpg
 
Daarna was het tijd om te trakteren
 
feestdag3.jpg
 
...en om de klassen rond te gaan.
 
feestdag4.jpg
 
Om half één haalden Irma, Wessel en Iris ons op en reden we richting Maassluis waar de kinderen een kinderfeestje hadden van Skip. Skip is een hockeymaatje van Luuk maar hij had ook Rebecca uitgenodigd. Ook Iris was uitgenodigd dus Rebecca wilde ook wel graag gaan. De ouders van Skip hebben een dansschool/ disco dus ruimte genoeg voor een groot feest. Ze hadden een groot luchtkussen gehuurd dus daar vlogen de kinderen meteen op af.
 
feestdag5.jpg
 
Aan alles was gedacht. Op een grote tafel stond allemaal drinken en snoep, er was taart en na een tijdje gesprongen te hebben was het tijd voor de lunch, patat met knakworsten. Terwijl ze aten keken ze naar Happyfeet op groot scherm. Ook deden ze spelletjes zoals stopdans en natuurlijk was er disco. Natuurlijk waren wij ouders hier niet meer bij maar de verhalen achteraf bleven komen. Rebecca had door de microfoon gezongen, zij en Iris hadden plaatjes aangevraagd en er was blacklight en echte rook. Volgens Luuk was het 't leukste feestje ooit !
 
Rebecca en Iris
 
feestdag6.jpg
 
De moeders drinken nog even wat.
 
feestdag7.jpg
 
Eric vertelt door de microfoon de regels van die middag, bijvoorbeeld dat ze niet naar buiten mogen gaan en hun eigen rommel op moeten ruimen. Toch handig zo'n microfoon, de kinderen zijn meteen één en al oor !
 
feestdag8.jpg
 
Irma belde me van de week op en vroeg of ik misschien zin had om er meteen een winkelmiddagje van te maken nu de kinderen allemaal naar het feest gingen. Even twijfelde ik, ik had nog zo veel te doen.... Achteraf was ik blij dat ik toch 'ja' had gezegd. Wat een prachtig weer was het vandaag zeg ! En dat huishouden wacht wel weer toch ? Maassluis is echt een heel leuk stadje. Ik woon er vlakbij en kom er zelden. Jammer want met het zonnetje zag het er allemaal erg gezellig uit en ik had echt een beetje een vakantiegevoel vandaag.
 
Gewoon een plaatje dat ik maakte onderweg van de dansschool naar het centrum.
 
feestdag9.jpg
 
Irma en ik ploften meteen op een terras neer om wat te eten. We hadden nog niet gegeten en een heerlijke clubsandwich ging er dus wel in. Ik sta er wel erg charmant op maar ik keek hier tegen de zon in, bovendien staat de ober die de foto maakte er wel erg dicht bovenop. Maar goed, het gaat om de foto van de clubsandwich natuurlijk, Ziet er lekker uit hè ?
 
feestdag10.jpg
 
Daarna hebben we nog even gewinkeld. Wat een leuke snuffelwinkeltjes hebben ze in Maasluis. We hebben verder niets gekocht behalve een wekker voor Irma. Wat heb ik gelachen ! Irma vroeg bij de Blokker advies over de wekkerradio's. De verkoopster haalde er drie uit de verpakking. Maar Irma was nog niet tevreden. Ze wilde ook wel even weten hoeveel volume eruit kwam want ze had iemand thuis die steeds niet wakker werd. 'Kun je 'm even laten horen ?', vroeg Irma. Het meisje stopte de stekker erin en liet de wekkerradio afgaan. 'En hij kan nog harder' vertelde de verkoopster. Irma : ' Mag ik dan even horen hoe hard dat is ?' De verkoopster draaide aan de knop en de kerkorgelklanken van de zojuist als eerst gevonden zender vulden de Blokker. Irma keek me serieus aan : ' Wat denk jij ?' Ik kon mijn lachen niet meer inhouden maar antwoordde vlug : 'Ik geloof wel dat ik daar wakker van word.'
Irma kocht de wekker en de klant na haar, die al die tijd aan het wachten was geweest, keek minder vrolijk.
 
Om de middag af te sluiten dronken we nog even een rosé op hetzelfde terras waar we begonnen waren. Heerlijk ! Ineens keek ik op mijn horloge en zag dat het half vijf was, de tijd dat we de kinderen moesten halen. Snel rekenden we af en liepen terug naar de dansschool waar de disco nog in volle gang was en de kinderen natuurlijk nog niet naar huis wilden. Voor iedereen was het vandaag dus een geslaagde dag en voor Luuk een heerlijke verjaardag !
 
feestdag11.jpg

Reacties

harriet op 24-05-2007 07:49
Leuke foto's heeft de juf van Luuk gemaakt. Dás dan wel leuk om te zien als je er zelf niet bij bent hè? ZO gaat dat bij Jasper en Fré ook op school...als ouders ben je daar bijna nooit ergens bij en gelukkig worden van alle leuke activiteiten foto's gemaakt en op de schoolwebsite gezet.
Ziet er lekker uit die dikke sandwich. Gezellig ff zo smane buiten wat eten.
En wat een leuk feestje waar Luuk was...handig als je als ouders zelf zo'n ideale locatie hebt hè?
En het wekkerverhaal...haha, ik zie het helemaal voor me!  
Fijne dag vandaag. 
Jochie op 24-05-2007 08:07
Precies, zo moet winkelen zijn, beetje lol hebben voor je het geld uitgeeft
op 24-05-2007 10:58
Natuurlijk is Maassluis een leuke stad met hele leuke mensen hahahaha. Had je gelijk je stoeptegel wel even kunnen komen halen, maar ja ik wist niet dat je in Maassluis was.
Kitty op 24-05-2007 15:52
hahaha Therese, ik wist toen ook nog niet dat je een stoeptegel voor me had. Dan had ik 'm ook zeker zelf mogen uitgraven ?
op 25-05-2007 14:10
Nee hoor, dat hadden die bouwvakkers ook wel voor jou gedaan. Ik geef hem vandaag mee aan Anneke.
Bedankt trouwens voor die winterjas, errug leuk.
Renesmurf op 26-05-2007 00:26
Het feestvarken staat er fleurig op!
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl