Things fall apart so that other things can fall together....
Parijs- Het Louvre- 27 April '07
Het is al bijna een maand geleden dat ik met Susanne in Parijs was maar aan het verslag kom ik maar niet toe. Toch wil ik het verslag nog op de site zetten. Ik heb toch niet voor niets al die foto's en aantekeningen gemaakt ! 
 
Vandaag vertrokken we meteen na het ontbijt, dat bestond uit een overheerlijke verse croissant en een taai stuk stokbrood van de dag ervoor, richting Louvre. We hadden gelezen dat het museum om half negen open ging en dan wilden we er al staan om de rij voor te zijn. Precies om half negen waren we er en het was nog erg rustig.
Bleek het museum pas om negen uur open te gaan ! Maar we stonden vooraan dus daar waren we wel blij mee.
 
louvre.jpg
 
Ineens ontdekte Susanne een bord waarop 'with ticket'stond. Tja en die hadden we dus niet ! Wij liepen dus uit de rij om te kijken waar we dan heen moesten. Er waren natuurlijk meerdere ingangen. Toen we net uit de rij gestapt waren ontdekten we het andere bord met 'without tickets' wat zo ongeveer naast het 'with-tickets-bord' stond. We stonden dus goed ? Nu begrepen we het niet meer en ik besloot het te vragen aan een man die paaltjes met linten er tussen aan het neerzetten was. Hij wees op de rij waar we in hadden gestaan 'Daar moet je staan.'
Fijn hoor ! In die rij hadden we dus vooraan gestaan ! Nu stonden we achteraan in de rij !!
 
Maar het stomste moest nog komen. Door de paaltjes die neergezet werden, waren de twee rijen duidelijk zichtbaar. Eén rij voor als je al een kaartje had en één rij voor als je nog een kaart moest kopen. Alleen kwamen die twee rijen samen bij dezelfde ingang uit en bij de tassencontrole werd er om en om gecontroleerd. Toen we allemaal door de tassencontrole heen waren ( dit ging gelukkig allemaal erg snel ! ) kwamen we weer in één ruimte terecht. Je kaartje kon je gewoon kopen bij verschillende automaten. Die verschillende rijen hadden dus geen enkel nut !
 
louvre2.jpg
 
Het kaartje was snel gekocht al hebben we jammer genoeg wel een kaartje gekocht waar de tijdelijke tentoonstelling bij inbegrepen was. Vijf euro meer en dat voor een tentoonstelling die niet eens leuk was ! Een paar replica's uit het oude Griekenland, niet eens echt dus ! Hoe ik dat weet ? We hadden er voor betaald dus we wilden die tentoonstelling dan ook zien ook hè ?!
 
Je moet in het Louvre van tevoren natuurlijk al bepalen wat je graag wilt zien. Wanneer je heel de collectie zou willen bekijken ben je maanden bezig. Susanne en ik wilden in elk geval de Mona Lisa en de Venus van Milo zien dus daar zijn we begonnen. Verder hebben we alle grote Nederlandse schilders gezien die in het Louvre vertegenwoordigd zijn, Rembrandt, Vermeer, Frans Hals, Rubens enz. De schilderijen van de Franse schilder Monet had ik ook graag willen zien maar dat is er niet van gekomen. Ik moet dus nog een keer terug. Ook de Egyptische afdeling zou ik de volgende keer willen zien.
 
Van het gebouw alleen was ik al ontzettend onder de indruk. Wat voel je je klein in dat grote gebouw met dat hoge plafond dat prachtig versierd en in sommige ruimtes zelfs beschilderd is.
 
 
louvre3.jpg
 
Leuk om te zien was de ruimte waar ze alles aan het restaureren waren. Je kon er niet in maar van bovenaf kon je alles bekijken. Zo te zien was er nog aardig wat werk te verrichten.
 
louvre4.jpg
 
De venus van Milo
 
louvre5.jpg
 
Het verblijf van Napoleon was ook erg indrukwekkend. Hier ontving hij zijn gasten...
 
louvre6.jpg
 
en hier konden ze dan met elkaar een hapje eten.
 
louvre7.jpg
 
Susanne had nog een leuk plannetje. 'Zou ze in dat bed kruipen en er dan ineens uitspringen als er mensen bij stonden ?' Ze heeft het toch maar niet gedaan, alles is waarschijnlijk iets te goed beveiligd.
 
Dat vind ik trouwens geweldig aan het Louvre. Staan in Rotterdam de suppoosten nog wel eens in je nek te hijgen en word je op je vingers getikt wanneer je een grote tas draagt of een foto maakt, in het Louvre kun je heel relaxed langs alle kunstwerken wandelen zonder dat je het gevoel hebt dat je in de gaten gehouden wordt. Je mag ook bijna overal fotograferen alleen bij bijvoorbeeld de Mona Lisa is dat streng verboden. Omdat ze verder zo goed beveiligd zijn, zijn ze niet zo moeilijk denk ik.
 
louvre8.jpg
 
Koffie dronken we op het balkon vanwaar je een prachtig uitzicht had op de binnenplaats met de glazen piramides. Die wilde ik na het lezen van de Da vinci code natuurlijk wel eens in het echt zien.
 
louvre9.jpg
 
Rembrandt, een zelfportret.
 
louvre10.jpg
 
De beeldentuin, ook erg mooi !
 
louvre11.jpg
 
louvre12.jpg
 
susanne4.jpg
( foto Susanne )
 
louvre13.jpg
 
louvre14.jpg
 
Dit was ook wel grappig, een soort lachspiegeleffect. We hebben 'm allebei gefotografeerd maar met de spiegelreflex camera van Susanne is de foto iets mooier. We zijn beide in de spiegel te zien, ik zelfs twee keer.
 
susanne3.jpg
( foto Susanne )
 
Buiten hebben we ook nog even rond gelopen. Daar is ook nog een triomfboog te zien. Deze triomfboog is gebouwd in opdracht van Napoleon. Hij liet de boog bouwen naar aanleiding van zijn overwinningen in 1805. Als men voor de boog staat, ziet men het vierspan met de Godin van de Vrede. Dit is gemaakt in 1828.
 
susanne2.jpg
( foto Susanne )
 
Rond twee uur, half drie liepen we richting metro. Al was er natuurlijk nog genoeg te zien in het Louvre, na vijf uur museum wilden we wel weer even wat anders. Wat ik al zei, ik moet nog een keer terug !

Reacties

Jochie op 26-05-2007 08:57
Ja, het Louvre is dermate groot dat je eigenlijk meerdere keren moet gaan. Als ik jouw opmerking goed begrijp krijgen we dus nóg enkelelogjes over het Louvre ?
 
Renesmurf op 27-05-2007 01:49
Ik ben eens in Parijs geweest, maar het Louvre niet ingeweest.
Lijkt me heerlijk om eens te koekeloeren daar, maar zo meelezen is minstends zo leuk.
Juf Mirja op 27-05-2007 13:49
Leuke reportage zo! Krijg zin om zelf ook eens naar Parijs te gaan!
 
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl