Things fall apart so that other things can fall together....
Parijs- Père Lachaise- 27 April '07
Rond twee uur,  half drie pakten we de metro bij het Louvre en stapten uit op Père Lachaise. Het beroemde kerkhof Père Lachaise wilde ik al erg lang bezoeken. Sowieso houd ik er van om kerkhoven te bezoeken tijdens een vakantie. Waarom weet ik eigenlijk niet, als klein meisje deed ik dat al graag. En dan vooral die kleine begraafplaatsen met heel oude scheefgezakte graven die we wel eens in Italië tegen kwamen wanneer we een wandeling maakten door de bergen. Ook Rebecca heeft dezelfde interesse voor begraafplaatsen geërfd.
 
perelachaise.jpg
 
Nu is Père Lachaise natuurlijk niet klein te noemen, het is zo groot dat je er bijna zou kunnen verdwalen maar oude graven heb je er zeker. De één nog mooier dan de andere. Toen we aankwamen stond er een vrouw voor de ingang die kaarten verkocht. Op de plattegrond is precies te zien waar iedereen begraven ligt. Susanne en ik kochten er beiden één.  Natuurlijk wilden we in elk geval alle beroemde graven zien dus een kaart was wel handig. Al was het wanneer je er bijna was meteen zichtbaar waar je moest zijn. Het was vrij stil op het kerkhof maar bij de beroemdheden waren altijd wel een paar mensen te vinden.
 
perelachaise2.jpg
 
susanne5.jpg
 foto Susanne
 
perelachaise5.jpg
 
Het graf van Chopin
 
perelachaise3.jpg
 
Jim Morrison, bijzonder om te zien waren al de plakbriefjes met 'I love you' en andere liefdesverklaringen erop geschreven. Waarschijnlijk waren de meeste geschreven door vrouwen die nog niet eens geboren waren toen Jim Morrison stierf.
Jammer is dat er nu allemaal hekken rond het graf staan. Toen Susanne er de laatste keer was, was dit nog niet het geval maar het is helaas nodig. Er werd veel vernield, zijn grafmonument, een standbeeld,  werd steeds opnieuw gestolen en er waren zelfs stelletjes die sex hadden op het graf van hun held.
 
perelachaise4.jpg
 
 
perelachaise6.jpg
 
Op een gegeven moment waren we wel toe aan wat drinken. Ook hier was een glas rosé weer vrij prijzig en dus bestelden we maar weer een hele fles. Omdat we tussen de middag niet echt veel op hadden, hadden we ook best trek gekregen. Om te eten was het nog veel te vroeg want het was pas vier uur maar een lekker kaasplankje ging er wel in. De ober vond het maar raar en het duurde even voordat hij begreep dat we maar één kaasplankje wilden met zijn tweeën. Het is blijkbaar niet zo gewoon in Frankrijk dat je een maaltijd deelt. Het kaasplankje  was behoorlijk gevuld en met het brood erbij was het echt genoeg voor een tussendoor hapje. De rosé was ook heerlijk en wat helemaal geweldig was, het was Marokkaanse Rosé !!! Daar heb ik in Marokko ook heel wat van op en die was zo heerlijk ! Hier in Nederland hebben mijn vader en ik wat afgezocht maar nergens is het verkrijgbaar. En dan zit je op een terras in Parijs en krijg je het voor je neus zonder dat je daar speciaal naar vraagt. 
 
perelachaise7.jpg
 
Na het hapje en drankje liepen we terug over de begraafplaats richting metro. Eerst gingen we nog even langs het hotel om ons wat op te frissen en om te kleden. Daarna zouden we richting Quartier Latin gaan om daar een hapje te eten. Van een collega had ik deze tip gekregen. Volgens haar was dit het uitgaansgebied voor de Parijzenaren, minder toeristisch, gezellig en de restaurantjes betaalbaar. Dat klonk ons natuurlijk goed in de oren !

Reacties

zeven reacties op 09-11-2013 00:07

zeven reakties - Reageer!

lijkt me heel indrukwekkend zeg!

illybilly (URL) - 02 06 07 - 00:05

Omdat dit een begraafplaats is met beroemde overledenen kan ik me de bezienswaardigheid (het praalgraf) aan de ene kant wel voorstellen, maar ja…wat kun je er verder mee ??Marokkaanse rosé in Frankrijk, waar ging het mis met de franse wijntraditie ?

Chris (URL) - 02 06 07 - 00:06

Pere la Chaise is zeker een mooie begraafplaats.

Rode Peper (URL) - 02 06 07 - 00:06

Hoi Kitty, wat leuk dat je weer verder bent gegaan met ons reisje naar Parijsje…Ik zal wat mensen hiernaartoe sturen, met de foto’s erbij zijn de verhalen nog leuker.Groetjes,Susanne

Susanne - 02 06 07 - 00:06

Hoi Kitty,Leuk die reisverhalen, net of je er een beetje bij bent.Ben eigenlijk maar één keer in Parijs geweest, het regende toen alleen maar, en dat werkte toch sfeerverlagend. Daarom staat het nog steeds op mijn verlanglijstje, in combinatie met Eurodisney, want dat wil Julian zo graag..Is het nog gelukt met die autoband ?? Ben trouwens heel benieuwd hoe dat zit..Groetjes, Lieke

Lieke (URL) - 02 06 07 - 00:07

Ik had er wel eens van gehoord van die begraafplaats. Ik wist niet dat je dat zo interessant vond! En Rebecca dus ook. Komisch hè?Het ziet er wel apart uit zo met die graven. Indrukwekkend allemaal….en mooi wel hè?Ik ben ook es met een filmpje aan de gang gegaan….wist wel dat dat ook kon met m’n camera, maar nog nooit geprobeerd. Gisteren het eerste op m’n log gezet. Ik ga het vast vaker doen. Leuk!

Harriet (URL) - 02 06 07 - 00:07

Zonde dat mensen deze graven verzieken…toen ik er was stonden er nog geen hekken…ik ga ervan uit dat je een wereldavond heb gehad in Q latin

Marco (URL) - 02 06 07 - 00:08

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl