Things fall apart so that other things can fall together....
Parijs - Quartier Latin- 27 April '07
Toen we omgekleed waren pakten we de metro naar Quartier Latin. Het was een beetje gokken waar we uit moesten stappen maar achteraf bleek het gelukkig toch niet ver lopen vanaf de halte waar we uitstapten. Leuk was wel dat we langs Luxembourg Jardin liepen, een park waar het op zo'n mooie zwoele zomeravond gezellig druk was. Mensen wandelden, kletsten wat of zaten ontspannen met een boek...een geweldige sfeer. Toen we wat rondgelopen hadden en wat foto's hadden gemaakt, ik natuurlijk nog steeds op de verkeerde ISO stand , liepen we verder...
 
parijsje.jpg
 
eerst kwamen we nog langs het Panthéon,
 
parijsje2.jpg
 
daarna passeerden we de kerk Saint Etienne DV Mont waarvan de klokkentoren is gebouwd in 1491.
 
parijsje3.jpg
 
Let vooral op de bijzondere details van dit oude gebouw... 
 
parijsje4.jpg
 
Uiteindelijk kwamen we inderdaad bij de smalle straatjes met leuke eettentjes uit. Zo goedkoop, want Quartier Latin staat er om bekend wat voordeliger te zijn, was het niet echt. Niet dat we hier heel duur hebben gegeten maar de prijzen lagen niet veel lager dan op de Champs- Élyseés waar we de eerste avond gegeten hebben. We namen plaatst op het terras van Le Coq 'Agile waar we kaasfondue bestelden uiteraard weer met een heerlijke fles rode wijn erbij. 
 
parijsje5.jpg
 
parijsje6.jpg
 
Voor het eten hadden we de Ierse Pub al ontdekt, niet ver van het restaurantje. We besloten daar onze koffie te drinken inplaats van op het terras waar het al een beetje fris begon te worden. Susanne koos voor een Irish koffie. Vind ik normaal gesproken ook erg lekker maar na de rosé van die middag en de fles wijn bij het eten durfde ik dat niet zo goed meer.
 
De tafeltjes waren bezet dus namen we plaats aan de bar. Al snel begon de barvrouw een gesprek met ons. Ze kwam uit Bulgarije, woonde nu al weer een aardig tijdje in Parijs maar had ooit ook nog in Amsterdam gewoond omdat ze toen een Nederlandse vriend had.
 
Naast ons zaten twee jongens aan de bar die zich op een gegeven moment ook in het gesprek mengden en zich voorstelden als Eric en Juliën. Ze spraken gelukkig goed engels en het was ontzettend gezellig. De tijd vloog voorbij en veel te snel was het tijd om te gaan, we moesten de laatste metro richting Nation halen. Eric bood aan om ons later met de auto thuis te brengen. Lief natuurlijk want het was nog best een aardig stuk rijden. Zo'n aanbod konden we natuurlijk niet afslaan, nu konden we ook nog verder stappen en het lekker laat maken. Een groot voordeel was ook dat Eric en Juliën de weg kenden in Parijs en ons de leukste tenten konden wijzen.  
 
Op straat ontmoetten we nog een aantal mensen, een paar Franse meisjes en twee jongens uit Texas. De Franse meisjes wilden naar een exclusieve club waar de entree niet te betalen was. Als we mee gingen zouden zij er voor zorgen dat we allemaal gratis naar binnen konden omdat zij de  mannen bij de deur kenden. Eric en Juliën waren op zich wel enthousiast, het zou ook voor hen een grote kans zijn want normaal gesproken was het voor hen niet haalbaar daar naar binnen te gaan. Wij zagen het ook wel zitten maar er was wat gedoe over hoe we er heen zouden gaan. Uiteindelijk namen de meiden een taxi en de jongens uit Texas uiteindelijk ook, in de hoop de meiden bij de club te treffen.
 
Wij besloten toch maar naar een tent in de buurt te gaan. Tegen de tijd dat wij bij die club zouden zijn zouden de meiden al binnen zijn en konden we vast niet meer gratis naar binnen. Eerst bezochten we een disco maar daar was het erg druk, de laatste tent die we bezochten was wat gezelliger.
Een uur of vier werden we door Eric en Juliën netjes voor ons hotel afgezet. Jammer dat we de wekker weer vroeg moesten zetten maar we wilden natuurlijk wel alles uit onze dagen halen. Uitslapen zat niet in onze planning.
 
De Ierse pub op Quartier Latin
 
v.l.n.r. Susanne, Kitty, Juliën & Eric
 
parijsje7.jpg
 

Reacties

Pagina12
desireevanspijk op 12-06-2007 06:35
Dat klinkt als een geslaagde avond, ik vond het jammer dat ik niet mee kon. Omdat Marcel moest tennissen, volgende keer beter.
Alina op 12-06-2007 10:12
Kijk, en daarom heb ik dus zo'n HAS (hekel aan Sonja)! Omdat je dingen moet en niet zelf kunt indelen/plannen. Bij bijvoorbeeld de WW (de gewichtkijkers ) heb je een bepaald aantal punten die je zelf verdeelt over je eten van die dag. je mag dus alles eten, maar houdt je wel aan het aantal punten.

Kitty op 12-06-2007 15:58
Maar dan ben je wel heel de dag aan het rekenen en daar heb ik weer geen zin in. Gelukkig hoef je Sonja niet precies te volgen, je mag vrij veel alternatieven. Er staat bijvoorbeeld bieten ( getver ! ) dan eet ik wortels, er staat ontbijtkoek als tussendoortje mag je ook speculaas, een sultana, een evergreen...
 
En met de WW had ik waarschijnlijk ook niet veel kruidenboter en vlees met pindasaus, rosé en een kokosmakroon enz. enz. mogen eten... Weet je trouwens waar ik nu trek in heb ? Chocola !! Terwijl ik daar niet eens echt gek op ben. Mmmm...zo'n lekkere snicker of zo, of een mars.. Ik neem zo nog maar een radijsje.
Patricia op 12-06-2007 16:14
Een daagje SAS kan toch best, meestal als ik vantevoren weet dat ik buiten de deur eet, eet ik de dag ervoor iets minder en de dag zelf alleen fruit....zo kan je toch 's avonds lekker eten.
 
( het voordeel vind ik wel dat je toch wel sneller vol raakt na een aantal weken bakkeren )
 
Succes, en niet te veel SAS dagen inlassen hoor...gewoon volhouden.
 
Groetjes
?? op 13-06-2007 18:27
Hallo met ??
Was gezellig zaterdag, ik zag de foto en moest ff reageren, ?? is ook zo anoniem.
Als ik Erik zeg gaat er dan weer een lampje bij je branden?
 
Groetjes
Erik
Erik op 13-06-2007 18:29
ahja, misschien ook wel makkelijk: primanocte_erik@hotmail.com
 
 
Kitty op 13-06-2007 22:32
Hahaha Erik dus....ja natuurlijk !! Ik ben niet zo goed in namen geloof ik. Was wel heel gezellig hè zaterdag. Wanneer is het feest van Angela precies ? Jij komt dan toch ook wel neem ik aan ?
Ik stuur deze reactie ook maar even via de mail want ik weet niet zeker of je de reacties op mijn log nog leest.
Shirley op 14-06-2007 00:16
hoi Kitt,
Ik snap niet dat je dat nog trekt…ik wordt al chronisch moe als ik dit lees ;-)
Ben benieuwd wie je allemaal gaat ontmoeten.
harriet op 19-06-2007 07:55
Goh wat een "spektakel" zo'n communie..kado's en alles erbij dus....een heel feestje lijkt het wel. Ik ken dat niet. maar we zijn ook niet Katholiek, dus niet zo gek natuurlijk.
Maar wel een bijzondere dag dus. Ik denk dat Luuk een beetje een verjaardagsgevoel had?
Sneeuwwitje op 19-06-2007 08:39
Da's zeker een heel feest, zeg...ik ken het ook niet, maar het ziet er allemaal erg gezellig uit. Compleet met allerlei lekkers en veel kado's.
Luc heeft een mooie dag gehad!
 
Liefs en een fijne week!
illybilly op 19-06-2007 09:34
dat is een hele happening zeg, dat kennen we hier helemaal niet
leuk hoor al die visite en kadootjes!
maar je zegt dat hij zijn 1e deed? hoeveel volgen er nog dan?
jozon op 19-06-2007 18:39
Luuk, van harte gefeliciteerd met je commune. Wat een mooie maar vooral bijzondere dag heb je gehad en je hebt mooie kadoos gekregen. Hier kan je echt op terugkijken.
Juf Mirja op 20-06-2007 15:59
Wat een gezelligheid. De kinderen uit mijn groep 4 hebben zondag ook communie gedaan en hadden allemaal ook een leuke dag gehad! 
Marco op 20-06-2007 16:59
Een communie is altijd een persoonlijke en dierbare ervaring..ik ben ook een paar bij een communie geweest. En dat vond ik zeer emotioneel
 
Je heb gelijk met je reactie over die filmpjes...Ik krijg ze wel op you tube maar niet op mijn web-log.......nog even puzzelen
 
Groetjes
Julien op 30-06-2007 10:25
Hi,
What a nice group picture! 
I found your blog adress on a little piece of paper at the bottom of the satchel I go work with. Thought I had lost it.
I hope you both enjoyed your trip in Paris. By looking at your pictures I guess so. I has been a real pleasure spending some time with you. Don't hesitate to come back and visit us.
See you.
Julien
Kitty op 01-07-2007 00:26
Hi Juliën !!
 
Yes, the picture was nice and so was that evening/night ! I really had a nice time.... There are coming more pictures of our trip to Paris, it's not finished yet. I really want to come back to Paris someday so maybe we can visit you then ?Please send me your mail address it would make iteasier to contact you.
 
Kitty
Susanne op 03-07-2007 09:25
Hoi Kitty,
 
Leuk dat hij je blog gevonden heeft. Fijn dat je weer een stukje hebt geschreven. Heb ik wel even nodig! Leuke herinneringen ophalen.
 
Groetjes,
Susanne
 
 
Julien op 04-01-2008 21:09
Hi Kitty!
I hope you are fine and had goodtimes as we turned to the new year.
I wish you a very happy 2008.
See you.
Julien 
 
PS : I thought you already had my email adress so there it is : julien_polard@yahoo.fr.
reacties op 09-11-2013 00:12

drie reakties - Reageer!

leuk dat jullie op deze manier nieuwe mensen hebben leren kennenhebben jullie nog contact met de heren?

illybilly (URL) - 02 06 07 - 00:09

Dat jullie daar zonder de kennis van de nodige martial arts met twee onbekende mannen meegingen !

Chris (URL) - 02 06 07 - 00:09

Wat leuk en boeiend allemaal, vooral de leuke gesprekjes met nieuwe mensen blijven altijd goed in mijn geheugen gegrift!

Renesmurf (URL) - 04 06 07 - 00:02

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl