Things fall apart so that other things can fall together....
Parijs- de terugreis- 29 April '07
Wel grappig eigenlijk....morgen vertrek ik naar Frankrijk en nu beschrijf ik nog even de terugreis van het 'reisje naar Parijsje' in April ! Dan is het verslag eindelijk echt af...... het werd tijd ook.
 
Om 7.00u. moesten we al inchecken bij de Eurolines. Dat werd dus vroeg op staan ! Een uur of vijf ging de wekker en een uur later liepen we naar de metro. We hadden een krap tijdschema dus het moest wel allemaal soepel lopen. Nou het begon al lekker toen het maar niet lukte om een kaartje te kopen. En zonder kaartje kom je echt niet door de poortjes, zeker niet met alle bagage. Gelukkig lukte het uiteindelijk toch nog en verliep ook het overstappen gelukkig nog vrij vlot. Ruim op tijd waren we bij het kantoortje van de Eurolines waar we de eersten waren om in te checken. Toen dat allemaal geregeld was kochten we een croissant en koffie want van een ontbijt was het natuurlijk nog niet gekomen.
 
Om 7.35u vertrok de bus. Baalden we op de heenweg van de stop bij Brussel ? Op de terugweg stopten we in Lille, Brussel en in Antwerpen waar we dan ook maar meteen een half uur bleven staan. Susanne en ik zagen het al later en later worden en baalden !! Volgende keer geven we toch maar wat meer geld uit voor de Thalys want dit doen we echt nooit meer.
Ik ben vroeger wel eens met Eurolines naar Zweden geweest ( Zweeds vriendje )maar blijkbaar beleef je het op die leeftijd heel anders. Ik reisde toen alleen en kwam veel leuke mensen tegen onderweg. Bovendien maakte het vele overstappen en de bootreis tussendoor het toen ook nog wel afwisselend. Maar met Eurolines naar Parijs ? Nee, ik zou het niemand aanbevelen.
 
Wat ook nog wel een stunt was, onderweg maakten we een stop bij een wegrestaurant. Susanne en ik aten wat en liepen daarna naar buiten waar we nog even van het zonnetje genoten. Op een gegeven moment zei de chauffeur dat we weggingen, zeker twintig minuten eerder dan afgesproken was. Natuurlijk vonden wij dat geen probleem maar we waren wel verbaasd dat hij niet checkte of iedereen al aanwezig was. Toen hij weg reed keken Susanne en ik de bus rond. Waar was dat donkere echtpaar gebleven ? Ze waren ons opgevallen omdat ze lange kleurige gewaden droegen, of ze rechtstreeks uit Afrika kwamen. De man was in het weg restaurant een broodje voor bij zijn soep gaan halen en wist niet dat hij het broodje ook moest betalen. De caissière probeerde het duidelijk te maken maar Engels spraken ze niet. Toen wij naar buiten liepen knikte het stel vriendelijk naar ons, ze herkenden ons natuurlijk uit de bus.
 
Terwijl wij ons afvroegen of het echtpaar nu wel of niet in de bus zat zagen we een aantal mensen achter de bus aan rennen. De chauffeur merkte niets en iedereen bleef zitten en kijken. Ik liep zo snel mogelijk naar voren maar de chauffeur was niet in een al te beste bui en bromde maar wat. Uiteindelijk stopte hij een stuk verder om te tanken waardoor de achtergebleven mensen de bus weer konden inhalen. Ineens zagen we ook het donkere stel de hoek om komen. Hij met brede glimlach en zijn hand opstekend om de chauffeur te bedanken. ( Waarvoor ??) Zijn vrouw hijgend er achter aan met beide handen op haar hoofd en een bang gezicht. Je moet er toch niet aan denken ? Zit je lekker te eten in een land waar je de taal niet spreekt zie je je bus weg rijden ! En dan is het enige commentaar van de chauffeur : 'Loop eens een beetje door joh ! ' Zal wel als grapje bedoeld zijn maar ik vond het echt niet kunnen.
 
Om 14.20 reden we bij het wegrestaurant weg en daar stoppen mijn aantekeningen. Hoe laat we precies thuis kwamen weet ik dus niet meer.Wel dat het laat was !  Ik schat een uur of vijf ? En omdat het zondag was moest ik ook nog even wachten voordat ik een trein en een tram naar Schiedam had. Ik ging rechtstreeks naar mijn ouders, daar zat het welkomscomité al klaar met een glaasje Pinot gris.
Mijn meegebrachte Franse rode wijn was inmiddels iets te warm geworden. De kaasjes waren na even opstijven in de koelkast nog wel prima te eten.
Daarna zette mijn moeder overheerlijke asperges op tafel. Mmmmm....dat is nog eens lekker thuis komen !
 
welkomscomit.jpg picture by kitty72
 
Na het eten kwam Gerard met de kinderen ook naar mijn ouders toe. De kinderen waren erg blij met de meegebrachte souvenirtjes.
Met elkaar dronken we nog koffie en daarna ging ik met de kinderen weer naar huis.
Ik heb in elk geval heerlijke dagen gehad. De terugreis viel ontzettend tegen maar zelfs dat heb ik graag over gehad voor de fantastische tijd in Parijs. Susanne wanneer gaan we weer ?!
 
welkomscomit2.jpg picture by kitty72

Reacties

Robert Spruit op 13-08-2007 10:02
Hoi Kitty,
 
Ik wens je vanuit R'dam een fijne vakantie. Paddy's was geweldig.
Genietlekker van je vrije wewken en we spreken elkaar na de vakantie.
 
Gr.
Robert
 
 
Robert Spruit op 17-08-2007 10:05
Hoi Kitty,
 
Weet natuurlijk niet of je dit leest in Frankrijk maar ons optreden in Paddy's was fantastisch.
Verder wens ik je natuurlijk een heel swingend weekend toe.
 
 
Groeten,
 
Robert
 
 
Lieke op 25-08-2007 22:48
Ha Kitty,
 
Vreselijk verhaal over die buschauffeur, al moest ik er ook wel om lachen. Je ziét die arme mensen achter die bus aan rennen.
Ik heb trouwens van vriendinnen wel meer dit soort verhalen gehoord. Dronken, handtastelijke chauffeurs, 't schijnt allemaal voor te komen.
Ondertussen hoop ik dat jij het heel leuk hebt (alweer) in Frankrijk. Hopelijk schijnt het zonnetje daar een beetje..
 
Tot gauw, groetjes, Lieke
roel op 28-08-2007 21:15
Wat een heerlijke chauffer
 
En je bent nog afhankelijk van zo'n eikel.
 
Maar parijs is een prachtige stad?
reacties op 10-11-2013 19:25

vier reakties - Reageer!

Hoi Kitty,Ik wens je vanuit R’dam een fijne vakantie. Paddy’s was geweldig.Geniet lekker van je vrije wewken en we spreken elkaar na de vakantie.Gr.Robert

Robert Spruit (URL) - 11 10 07 - 21:53

Hoi Kitty ,Weet natuurlijk niet of je dit leest in Frankrijk maar ons optreden in Paddy’s was fantastisch.Verder wens ik je natuurlijk een heel swingend weekend toe.Groeten,Robert

Robert Spruit (URL) - 11 10 07 - 21:54

Ha Kitty,Vreselijk verhaal over die buschauffeur, al moest ik er ook wel om lachen. Je ziét die arme mensen achter die bus aan rennen.Ik heb trouwens van vriendinnen wel meer dit soort verhalen gehoord. Dronken, handtastelijke chauffeurs, ‘t schijnt allemaal voor te komen.Ondertussen hoop ik dat jij het heel leuk hebt (alweer) in Frankrijk. Hopelijk schijnt het zonnetje daar een beetje..Tot gauw, groetjes, Lieke

Lieke (URL) - 11 10 07 - 21:54

Wat een heerlijke chauffer En je bent nog afhankelijk van zo’n eikel.Maar parijs is een prachtige stad?

Roel  http://roelpot.punt.nl/- 11 10 07 - 21:54

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl