Things fall apart so that other things can fall together....
Saint Valéry-en-Caux , 13 Augustus '07
Vandaag zijn we naar Saint Valéry-en- Caux gereden, een mooie badplaats met een gezellig haventje en leuke winkeltjes. We begonnen met een wandeling langs het strand, even lekker lopen schooieren en stenen gezocht. Daarna waren veel winkeltjes inmiddels gesloten. We hebben duidelijk nog een ander ritme dan de Fransen !
 
maandag.jpg picture by Katharinaatje
 
Omdat alles dicht was en we bovendien trek hadden stelde pa voor om een hapje te eten.  We hebben mosselen gegeten gekookt in appelcider en als toetje een ijsje na. De mosselen waren lekker alleen jammer was dat ze vol krabjes zaten. Ik heb er zeventien apart gelegd !
 
maandag4.jpg picture by Katharinaatje
 
Daarna hebben we nog wat gewinkeld en het plaatsje verder bekeken. Eigenlijk wilden we naar E.leclerc, een hele grote supermarkt in Saint Valéry maar we wisten niet of we die konden vinden. Voor de zekerheid deden we boodschappen bij een kleinere supermarkt maar natuurlijk vonden we op de terugweg toch nog de E.leclerc. Toen hebben we gewoon nog wat meer boodschappen ingeslagen. Wat een super winkel ! Rebecca slaagde er zelfs voor schoenen.
 
maandag3.jpg picture by Katharinaatje
 
maandag2.jpg picture by Katharinaatje
 
maandag5.jpg picture by Katharinaatje
 
Daarna zijn we terug gereden naar het park. Het zonnetje scheen zowaar !
Goed moment om met een boek en een rosé in het zonnetje te zitten.
We moesten wel onze stoel midden op het grasveld zetten maar dat maakte ons niet uit. We waren al blij dat we zo een klein beetje zon konden pikken !
 
maandag7.jpg picture by Katharinaatje
 
De kinderen gingen spelen. Toen ik ze zocht om te eten kon ik ze nergens vinden. Net toen ik me al een beetje ongerust begon te maken zag ik Rebecca uit de recreatieruimte komen om een pingpongballetje op te rapen wat naar buiten was gerold. Ik liep naar binnen en zag dat ze met een meisje aan het tafeltennissen was. dit bleek Amandine te zijn. Luuk was met haar broertje Thomas en hun vader aan het tafelvoetballen. Ze waren zo lekker bezig, ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om ze nu te laten stoppen. Ik vroeg ze dus om over een minuut of tien naar het huisje te komen.
 
Na het eten liepen we naar het dorp waar een avondmarkt werd gehouden. De markt duurde van 18.00u. tot 24.00 en was echt geweldig. Er werden veel oude ambachten uitgevoerd en er werden ook konijnen verkocht. Er was een konijn bij van 9 kilo !! Op het filmpje is jammer genoeg niet te zien hoe groot hij werkelijk was. Rebecca was weg van de kleine konijntjes en had er het liefst eentje mee genomen. Jammer voor haar maar dat zagen wij niet zitten. Gelukkig was ze ook tevreden met een zakje suikerpinda's.
 
Op een gegeven moment werden mijn moeder en ik gevraagd om wat appellikeur te proeven. Maar steeds wanneer ons glaasje leeg was kregen we weer een vol glaasje van een andere likeur om te proberen. Steeds met een verhaal erbij, de een was zeven jaar oud, de ander acht jaar etc. Ik denk dat we er ruim een kwartier  gestaan hebben ! We durfden niet meer weg te lopen zonder een fles likeur aan te schaffen.  Inmiddels waren we mijn vader en de kinderen ook kwijt geraakt die al door waren gelopen. Gelukkig vonden we ze snel weer.
 
Daarna in het donker terug naar het park gelopen. En dan echt in het donker hè ! We baalden wel een beetje dat we geen zaklantaarn hadden mee genomen maar goed, we zijn thuis gekomen en op het park hebben we nog heel veel vleermuizen gezien. Echt gaaf ! Thuis nog even wat gedronken en gesnoept van de suikerpinda's en de op de markt gekochte salamiworst en daarna snel de kinderen op bed gelegd. Veel te laat natuurlijk....
 
 
maandag6.jpg picture by Katharinaatje
 
maandag10.jpg picture by Katharinaatje
 
 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl