Things fall apart so that other things can fall together....
Veules- les Roses, de Veules, 12 Augustus '07
Vanmorgen hebben we nog even flink gelachen. Gisteravond had mijn moeder  verzucht dat ze er toch wel van baalde dat er geen zithoek in het huisje was en mijn vader had daarop geantwoord dat dat natuurlijk kwam omdat het eigenlijk  een park was voor verstandelijk gehandicapten. Wij hadden elkaar aangekeken van 'Tuurlijk ..' . Hoe hij daar op kwam wisten we niet maar we namen het zeker niet serieus. Bovendien begrepen we de logica ook niet. 'Hebben verstandelijk gehandicapten dan geen zithoek nodig ?' Hij doelde natuurlijk op de rolstoelen van sommige.
 
Verdere uitleg gaf mijn vader niet en wij vroegen er verder niet naar. Tot we deze ochtend inderdaad wel heel veel verstandelijk gehandicapten langs ons huisje zagen lopen. Gister na de bijeenkomst hadden we al wel wat gehandicapten gezien maar we hadden nooit gedacht dat er zoveel op het park zouden zitten. Het bleek dat ongeveer drie kwart verstandelijk gehandicapt was die eerste week ! Niet dat dat erg is natuurlijk maar wel opvallend. Zeker omdat er in de reisgids geen melding van wordt gemaakt. Mijn vader die gisteravond heel de avond buiten gezeten had, had dat natuurlijk allemaal kunnen observeren. Toen we na het ontbijt naar het centrum van Veules-les-Roses liepen zagen we bij de ingang van het park het bord :
'let op, gehandicapten' Dus toch..... 
 
dagtwee.jpg picture by luukislief
 
We liepen verder naar het centrum. Wat een mooie huizen en wat een leuke winkeltjes en galeries ! Gelukkig was alles open al was het zondag. Natuurlijk bezochten we de VVV en bekeken we de St Martin, het kerkje uit de 16e eeuw.
 
dagtwee9.jpg picture by luukislief
 
dagtwee6.jpg picture by luukislief
 
Ook de Veules sloegen we niet over natuurlijk, net zoals het waterrad dat zo ongeveer op elke ansichtkaart van Veules-les-Roses staat. De Veules is het kleinste riviertje van Frankrijk dat rechtstreeks de zee in stroomt. IJskoud en het zit vol vis !
 
dagtwee2.jpg picture by luukislief
 
dagtwee3.jpg picture by luukislief
 
dagtwee8.jpg picture by luukislief
 
dagtwee7b.jpg picture by luukislief
 
filmpje van de Veules
 
 
We volgden de Veules en kwamen uit bij het strand. Hier zagen we de Veules in zee stromen.
 
dagtwee4.jpg picture by luukislief
 
Ook zagen we een beetje zandstrand in plaats van alleen maar stenen. Het hangt dus blijkbaar van het tij af of je strand hebt of niet.
 
dagtwee5.jpg picture by luukislief
 
Bij het strand dronken we een biertje ( en ijsthee ) op een terras, heerlijk in het zonnetje ! Eten wilden we daarna op een gezellig terras in het dorp want we hadden gezien dat ze daar mosselen hadden en daar hadden we wel trek in. Toen we bij het terras aankwamen bleken alle mosselen op. Of ze hadden gewoon geen zin meer in eters daar zijn we niet achter gekomen. Toen we terug liepen naar de strandtent om dan daar maar mosselen te eten bleken zij net gestopt te zijn met de lunches. Vanaf half acht konden we pas weer terecht ! Pfff....dan maar niet...
De kinderen aten nog wel een crêpe 'uit het vuistje' en verder kochten we voor thuis een stokbrood met lekkere kaasjes. Ook heerlijk met een roseetje erbij.
 
Na de koffie hebben we met elkaar nog even jeu de boules gespeeld. Erg leuk ! Ik was het sportief bezig zijn nog niet zat daarna en heb zelfs nog even met Luuk een potje badminton gespeeld voor ons huisje. Was wel erg lastig met die harde wind ! Rebecca bleef in de speeltuin en vond al snel een vriendinnetje. Orane ons buurmeisje die, bleek later,  kind aan huis zou worden. Andersom ook trouwens hoor, Rebecca was ook vaak bij Orane en haar moeder thuis. Hoe langer we hier zijn hoe meer we zien wat voor heerlijk park dit is. Het is een park waar je de kinderen vrij kunt laten zonder dat je meteen bang hoeft te zijn dat er iets gebeurd. Het is heel open allemaal en kleinschalig. Een beetje kneuterig maar erg leuk !
 
 
Mijn vader zit thuis altijd graag buiten te genieten van de stilte. Tja daar kwam hier weinig van. Eerst kwam er een Nederlandse buurman voorbij die er maar bij ging zitten en niet lang daarna liep de moeder van Orane langs die een gesprek aan knoopte.
`s Avonds zaten we gezellig met zijn allen aan tafel. Binnen wel want buiten was het inmiddels te koud geworden. Het heeft wel wat ook, zo zonder zithoek. Met zijn allen rond de eettafel, de één puzzelend, de ander met een boek. Toostjes en wijn erbij......
 
Vanavond hebben we ook nog geprobeerd een prachtige regenboog te fotograferen. Twee zelfs want het was een dubbele !! Rebecca en ik begonnen maar al snel rende iedereen naar binnen voor z'n camera. Echt lachen...
Ik plaats de foto van Rebecca die ik zelf het mooiste vind.
 
 
dagtwee10.jpg picture by luukislief
 
 

Reacties

harriet op 19-09-2007 07:57
Heeee leuk; het volgende deel al!  
Je hebt er weer een leuk verslag van gemaakt...tis echt een klein dorpje waar jullie zaten hè? Gezellig. Mooie foto's van de Veules...en waar hij de zee in stroomt....de zee is mooi blauw of niet?
De regenboogfoto van Rebecca is echt super geworden! Prachtige kleuren!
Kom maar op met deel 3  

Rutger Raateland op 19-09-2007 14:28
Leuk verslag en mooie foto's!
(ook bij 't andere verslag)
 
Grrreetz!
Renesmurf op 19-09-2007 22:23
Het is een prachig land, rivieren doen het altijd goed!
En de regenboog mag er ook zijn.
juliansworld op 20-09-2007 12:54
Eigenlijk best denigrerend hè, een waarschuwingsbord met: PAS OP gehandicapten.
Bij ons in de buurt staat er één die waarschuwt voor bejaarden.
Datis toch eigenlijk genant??!!
't is Wel prachtig daar Kitty, en heerlijk zo'n huisje met ruimte om je heen. En goed eten en wijn: ja, daar ga je natuurlijk in de eerste plaats voor naar Frankrijk !
Ben benieuwd naar het vervolg van je verslag..
 
Groetjes, Lieke
Leonard op 23-09-2007 20:58
Hoi Kitty, zo te zien heb je wel een mooie vakantie gehad en hoe is het verders?
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl