Things fall apart so that other things can fall together....
De wandeling en de discoavond, 17 Augustus '07
Misschien krijg ik deze Herfstvakantie mijn zomerverslag af ?
 
Eerst zijn we boodschappen wezen doen bij de E.Leclerc in St. Valery. Daarna hadden we nog geen zin om naar het huisje terug te gaan. Die ochtend had het flink geregend en nu was het inmiddels stralend weer geworden. We hadden wel zin in een wandeling op de kliffen. We besloten de trap uit te proberen die vanaf het strand de klif opliep. Op de aankomstdag hadden we die al ontdekt maar het was er nog niet van gekomen om 'm uit te proberen.
 
Voordat we aan de klim begonnen aten we op een bankje wat stokbrood en croissants die we bij de E.Leclerc gekocht hadden want met een lege maag aan de wandeling beginnen leek ons geen goed idee. We kwamen wel bij een uitkijkpunt uit maar we konden geen wandeling over de kliffen maken zoals we hadden gehoopt.
 
klif-veules.jpg picture by Rebeccaspeyer
 
Na het uitkijkpunt werden we met een pad weer naar beneden geleid. Daar liepen we eerst een stuk over de weg en sloegen toen een paadje in dat door de weilanden liep.
 
 
klif-veules2.jpg picture by Rebeccaspeyer
 
Het was meer een kool ( of suikerbiet ? ) wandeling dan een klifwandeling.
 
klif-veules3.jpg picture by Rebeccaspeyer
 
Rebecca's dag kon niet meer stuk toen ze een paard ontdekte !
En rara wat kreeg het paard te eten ?
 
klif-veules4.jpg picture by Rebeccaspeyer
 
 
 
We hebben niet heel de wandeling uitgelopen omdat we geen wandelkaart hadden en dus ook niet wisten hoeveel kilometer de rode paaltjes route was die we volgden.
Bovendien was het pad slecht onderhouden en stond het langs de kant vol met bramenstruiken en brandnetels.
 
Na het avondeten kwam Orane, Rebecca halen voor de discoavond. Ook Rebecca's andere vriendinnen gingen daar heen, zoals Fanny, Amandine en Kezia. Eerst moest Rebecca zich natuurlijk nog even optutten en daarna gingen de dames op weg. Om tien uur besloot ik ook nog even te gaan kijken. Het zag er leuk uit. Ik genoot ervan om naar die meiden te kijken op de dansvloer, die in korte tijd zulke dikke vriendinnen waren geworden. De andere dag zouden ze allemaal naar huis gaan behalve Orane en Rebecca. Ook Thomas, het jongetje waar Luuk steeds mee speelde zou de andere dag naar huis gaan. Orane was erg verdrietig dat Fanny naar huis ging en wilde ook niet mee dansen die avond.
 
optutten.jpg picture by Rebeccaspeyer
 
Waar ik ook van genoot waren de verstandelijk gehandicapten waar ik eerder over schreef. Met een park dat voor meer dan de helft uit verstandelijk gehandicapten bestond werd natuurlijk ook deze disco door hen druk bezocht. Geweldig om te zien zoals sommige uit hun dak gingen en lief om te zien hoe ze met elkaar begonnen te slijpen op romantische muziek. Twee mannen dansten met elkaar waarop een derde één van hen in de kont kneep. Toen de man omkeek stak hij zijn duim omhoog.
 
Een man in een rolstoel werd door een paar andere uit de stoel getild waarna ze verder dansten met de man tussen hen in. Ik had een geweldig filmpje kunnen maken van alles wat om me heen gebeurde als het niet zo donker was geweest. Ik plaats het filmpje hier wel maar er is weinig op te zien. Door de muziek en sommige onduidelijke beelden komen er voor ons mooie herinneringen terug. Daarom heb ik het filmpje wel bewaard..... 
 
 
Op een gegeven moment vroeg de moeder van Orane of ik ook kwam dansen. Zo heb ik nog even op de dansvloer gestaan met haar en de moeder van Fanny, allebei toevallig ook  alleenstaande moeders. Jammer dat communiceren lastig was maar dansen ging prima. Toen de discoavond was afgelopen werd er wat afgeknuffeld door de meiden en ook ik kreeg van Fanny spontaan twee zoenen op mijn wangen. De vakantiepleegmoeder  van Kezia kwam ook nog even gedag zeggen en vertelde dat Kezia de andere dag weer terug ging naar Parijs. Dit kleine vrolijke meisje heeft ook een behoorlijke indruk op ons gemaakt. Uit welke moeilijke gezinssituatie zou zij komen....
 
 

Reacties

harriet op 23-10-2007 08:26
Leuk weer een dagje uit jullie vakantie.
Heb je nog veel vakantielogs te gaan?
Jammer dat er geen wandeling over de kliffen gemaakt kon worden.
De omgeving lijkt me verder erg mooi. AL zit ik zelf nog altijd het liefst ergens in de bergen hoor. Aan zee ben ik altijd wat sneller uitgekeken.
Leuk dat Rebecca zoveel vriendinnen had daar. Hebben ze nog contact met elkaar? Moeilijk natuurlijk in het Frans allemaal...dan gaat communiceren live natuurlijk een stuk makkelijker.
Fijne dag vandaag.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl