Things fall apart so that other things can fall together....
Rouen, 16 augustus 2007
En mijn vakantieverslag gaat verder.....
 
Vandaag zijn we naar Rouen gereden. Een grote stad ongeveer 60 kilometer van Veules-les-Roses. Een prachtige stad, met veel mooie oude gebouwen en leuke winkeltjes. Eerst hebben we bij de VVV een gratis stadsplattegrond gehaald waar ook veel informatie in stond over de belangrijkste bezienswaardigheden in Rouen.
 
Natuurlijk hebben we de Notradame bekeken, een prachtige grote kerk in Rouen. De spitstoren in gietijzer is met zijn 151 meter de hoogste in Frankrijk. De oudste delen zijn in de 12e eeuw gebouwd. In deze kerk staat onder andere de tombe uit de 13e eeuw waar het hart van Richard Leeuwenhart wordt bewaard.
 
rouen.jpg picture by luukislief
 
 
Daarna hebben we een lekker broodje gekocht bij een bakker. We hebben dat onder een afdak opgegeten want inmiddels was het behoorlijk hard aan het regenen.
 
rouen2.jpg picture by luukislief
 
Ook moest er nog wat gewinkeld worden....
 
rouen3.jpg picture by luukislief
 
en Rebecca heeft ( alweer ) schoenen gekocht.
 
schoenen.jpg picture by luukislief
 
Luuk hoopte op een speelgoedwinkel omdat het vakantiegeld in zijn zak brandde maar helaas....tussen al die winkels was niet één speelgoedzaak. Ook toen ik er in een kledingzaak naar vroeg konden ze me niet verder helpen. Hoe doen al die franse kindertjes dat ? Of zeuren die minder in de stad omdat ze weten dat ze toch geen speelgoedwinkels tegen komen...
 
Op de Vieux Marché nog een veel te duur biertje gedronken op een terras bij een Cocktailbar. Behalve dat ze een ijsthee te veel hadden gerekend ( hebben we uiteraard niet betaald ! ) bleek ook dat je extra moest betalen voor het terras.
 
Daarna hebben we de tegenover gelegen kerk Sainte Jeanne d'Arc bezichtigd. Deze kerk is gebouwd op de plek waar de terechtstelling van Jeanne d'Arc plaats vond. De moderne buitengevel geeft de zee weer met een schubbendak in arduin en koper. Mijn eerste reactie was 'getver wat strak' maar binnen was ik meteen verkocht. Wat een prachtige kerk..... De ongelooflijke loodglasramen komen uit een andere kerk, de Saint Vincent kerk.
 
rouen7.jpg picture by kitty72
 
Aan het eind van de middag zijn we naar Rouen-Barentin gereden om boodschappen te doen. Zien we ineens een hele grote maxitoy langs de kant van de weg liggen ! Gelukkig voor Luuk was hij nog open. Ma kocht een puzzel ( de van thuis mee gebrachte puzzel is al af ) en Luuk zocht een doosje Starwarslego uit.
 
rouen4.jpg picture by luukislief
 
Na de boodschappen aten we wat bij de Pizza Paï ( de pizzahut ? ) die in hetzelfde winkelcentrum was gevestigd als de supermarkt. Ik nam een frute `d mer, een heerlijke vispizza en als voorgerecht mochten we salades kiezen van het uitgebreide saladebuffet. De bediening ging best vlot maar rommelig. Eerst vergaten ze een bier en daarna vergisten ze zich met de espresso. Pa en ma kregen koffie met melk en mijn koffie vergaten ze. Het duurde dus even voordat we uiteindelijk aan de koffie zaten want het meisje leek het maar niet te begrijpen. De twee vrouwen die naast ons zaten begrepen het allemaal wel en ook zij begonnen zich ermee te bemoeien. Gelukkig viel het kwartje op een gegeven moment......
 
Toen kwam de rekening waar we ook een tijd op moesten wachten en daar klopte geen barst van. Er stond macaroni op die niemand had genuttigd en verkeerde pizza's. Het was dus gewoon een andere bon ! We wilden eerst alweer protesteren maar toen mijn moeder het narekende en erachter kwam dat het bedrag iets lager uitkwam hebben we het maar zo gelaten. Het scheelde niet heel veel maar nu hadden we in elk geval de koffie gratis. Toch aardig !
 
rouen5.jpg picture by luukislief
 
Rond half elf waren we thuis, het was echt een heerlijke dag geweest. Natuurlijk konden we nog niet meteen naar bed.... de vrouwen moesten hun vakantieverslag bijschrijven en Luuk moest nog even een ruimteschip in elkaar zetten.
 
rouen6.jpg picture by luukislief
 
Nog een filmpje....
 
 

Reacties

Robert Spruit op 17-10-2007 11:55
Hoi Kitty,
 
Ziet er gezellig uit Toppie!!!!
Geniet ervan!!!!
 
Robert
 
reacties op 10-11-2013 22:50

drie reakties - Reageer!

hoi Kitty,m tijdje geleden dat ik hier ben geweest. Ik heb zelf geen weblog meer. Ging teveel tijd iniztten.Heb nu wel een pagina bij Hyves, zit jij daar ook?Hoopd at alles goed gaat met jullie! Hele fijne feestdagen hoor.PS: ik heb ook een nieuw email adres.Groetjes

Claudia (Email) (URL) - 23 12 07 - 19:06

Rouen is een prachtige stad, ik was daar ook eens een aantal jaren geleden.Jammer dat je geen Frans spreekt is een mooie taal. Au revoir et à bientôt

Edwin - 09 01 08 - 16:13

hoii Kitty!!!ik vroeg me af of je voor een eigen site ook moet betalen, want als je op het internet rondkijkt dan staat er bijna overal: eeen eigen site voor slechts 18.99 euro per jaar!...dat wou ik dus even weten.groetjes Marije

Marije (Email) - 23 03 08 - 14:36

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl