Things fall apart so that other things can fall together....
Dieppe - 19 Augustus '07
De moeder van Orane had als tip gegeven dat je deze zondag bij een bakkerij in Dieppe kon zien hoe ze vroeger brood bakten. Zij zouden naar deze bakkerij toe gaan en  tussen drie en vier zouden ze daar naar het strand gaan. De bakkerij trok ons niet zo maar de stad Dieppe, een half uurtje rijden van Veules-les-Roses, wilden we wel bezoeken. Dus spraken we af dat we elkaar als het droog was, op het strand van Dieppe zouden treffen. Helaas werd het heel de dag niet meer droog dus meer dan een korte wandeling op het strand werd het niet. Geen meeting dus...
 
Dieppe zelf was erg leuk en wat ons opviel was dat het vandaag wel heel erg druk was voor een zondag.
 
de haven van Dieppe
 
dieppe.jpg picture by alleskits
 
Wat bleek....er werd vandaag herdacht dat in 1942 de Canadezen ondersteund door een groep Britten een aanval deden op deze door de Duitsers bezette havenstad. Deze mislukte invasie kostte veel mannen het leven.
Er kwamen allemaal legeronderdelen voorbij en ook een groot aantal Canadezen van toen waren erbij. Trots zaten zij in de legertrucks en jeeps met hun medailles opgespeld. Wel triest dat het zo hard regende heel de tijd. Die mannen hadden toch wel een zonnetje verdiend vind ik, op zo'n belangrijke dag als vandaag.
 
dieppe2.jpg picture by alleskits
 
dieppe3.jpg picture by alleskits
 
De winkels waren helaas dicht maar we hebben wel weer een kerk bekeken, de St. Jacques. Een mooi Gotisch gebouw waarvan de delen uit verschillende eeuwen dateren ( 13e- 16e eeuw ).We waren nog maar net binnen toen de organist ?? begon met inspelen. Vreselijk, ik heb nog nooit zo iets gehoord.  
Mijn vader zei meteen : ' Dit moet je op YouTube zetten !' Bij deze dus....
 
 
Tussen de middag hebben we bij een restaurantje wat gegeten. Er zaten heel wat restaurantjes maar we hebben jammer genoeg een slechte keus gemaakt. De vis in boter gebakken bleek gekookte vis in botersaus vol graat, getverdemme !
Gelukkig was de patat lekker. Als toetje nam ik appeltaart bij de koffie en die was heerlijk.
 
dieppe4.jpg picture by alleskits
 
Na het eten wandelden we nog even naar het legerkamp wat voor deze speciale dag op een grasveld was herrezen. Jammer genoeg hadden we geen tijd meer om het kasteel uit de 15e eeuw, dat je op de achtergrond ziet liggen, te bezichtigen.
 
dieppe5.jpg picture by Rebeccaspeyer
 
dieppe6.jpg picture by Rebeccaspeyer
 
Ook zijn we nog even naar de zee gewandeld, daar waaide je echt uit je hemd.
 
dieppe10.jpg picture by Rebeccaspeyer
 
De kinderen met hun gekregen speldjes. Overal stonden ze deze speldjes met de Canadese vlag of met een rode Anjer uit te delen.
 
dieppe7.jpg picture by Rebeccaspeyer
 
Om zes uur waren we thuis. Orane en haar moeder, Anne Sylvie, waren er al. We hoorden dat zij nog wel op het strand waren geweest ondanks de regen.( en dan bedoel ik in zwemkleding ! )  Ze begrepen wel dat wij niet meer waren gekomen. Anne Sylvie is geboren in Normandië en zoals ze zelf zegt gewend aan het onvoorspelbare weer. Al hebben ze ook jaren op Corsica gewoond, waar Orane geboren en opgegroeid is ( haar vader woont daar nog ). In Corsica is het wel wat beter weer natuurlijk !

Reacties

juliansworld op 06-11-2007 09:49
Was hij soms aan het oefenen voor Halloween of zo ?
Je mist alleen de vampiers en skeletten..
Geweldig filmpje. Hoe kom je er weer op..
 
Groetjes, Lieke
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl