Things fall apart so that other things can fall together....
Eu en Tréport, 20 Augustus '07
Vandaag zijn we bijtijds opgestaan en naar EU ( of Ville d'EU zoals de Fransen het liever noemen ) gereden. Weer regende het flink vandaag. Bij een kerk, de kapel van het college van Jezuïeten parkeerden we de wagen en keken even binnen. In deze kerk uit de 17e eeuw bevinden zich de praalgraven van Catherine de Clèces en Henri de Guise. Er was nu een tentoonstelling van vikingmodellen die nu niet bepaald interessant was om te zien.
 
Na de kerk dronken we koffie en bespraken wat we zouden doen. We wilden heel graag de Notra-Dame & Saint Laurent zien maar die was dicht. Net zoals al de winkels in het stadje. Het was echt een doodse boel overal, we kunnen er maar niet aan wennen dat alles in Frankrijk tussen twaalf en twee sluit. Dan komen wij net op gang !
 
de Notra-Dame & Saint Laurent
 
treport2.jpg picture by kitty72
 
We besloten dan maar naar Tréport te rijden en later op de middag nog even naar EU terug te gaan. In Tréport liepen we langs een boulevard met heel veel eettentjes. We hadden best honger maar wilden eerst wat rond kijken. We keken bij het strand, bij de kabelbaan en zochten daarna een leuk restaurantje uit om wat te eten.
Tréport
 
treport3.jpg picture by kitty72
 
We liepen een restaurantje ( La Matelote) binnen waar buiten een menu van €12 was opgeplakt. Binnen schrokken we een beetje hoe sjiek het eruit zag. Ook de WC was volgens ma en de kinderen poepiesjiek ! marmer, goud en spuitflesjes.... Achter onze tafel stond een groot aquarium met kreeften. De kinderen zaten met hun neuzen eraan vast geplakt. We voelden wel de blikken van de andere gasten op ons rusten. Blijkbaar vonden zij ons daar niet passen.... De ober gaf ons een kaart maar nergens konden wij het goedkope menu van het bord buiten ontdekken ! Op deze kaart was alleen het voorgerecht al €18 !! Toen mijn vader de ober vroeg naar het menu keek de ober neerbuigend en wees op zijn horloge 'Niet na twee uur'. Het was inmiddels 14.05u. !
 
Nu kon je dus alleen nog maar sjiek eten...dat was niet echt de bedoeling. Ik heb het menubord buiten maar even een slag gedraaid zodat het niet meer te lezen was. Op deze manier konden er tenminste niet meer mensen opgelicht worden.
 
Gelukkig konden we nog terecht bij Le Riche-Lieu. Hier was erg aardig personeel en heerlijk betaalbaar eten ! Als voorgerecht namen mijn vader en ik oesters. Die had ik alleen als kind ooit geproeft en daarna is het er nooit meer van gekomen. Ik vond ze heerlijk. Rebecca ook ! Ma had als voorgerecht schelpen en gamba's. Ook lekker maar niet heel bijzonder.
 
 
 
oesters.jpg picture by kitty72
Als hoofdgerecht hadden Rebecca en ik gefrituurde visjes besteld. Het bleken een
soort guppies te zijn, compleet met oogjes. Dat gezicht van Rebecca vergeet ik nooit meer, wat een vies gezicht trok zij toen ze haar bord onder ogen kreeg !
Nu vond ik het ook maar niets al die oogjes die me aanstaarde. De hoofdjes liet ik dus maar netjes op mijn bord liggen. Luuk vond de visjes ook wel lekker en hij werkte ze wel helemaal naar binnen. Het smaakte trouwens wel prima.
Als nagerecht namen Rebecca en Luuk ijs en mijn moeder en ik het gebak van de dag. Lekker voor bij de koffie.
 
 
 treport.jpg picture by kitty72
 
Na het eten liepen we naar de kabelbaan waar je gratis gebruik van kan maken. Deze zweefbaan bracht ons naar de Calvaire des Terrasses, een rots van waar je een mooi uitzicht had over de stad. Luuk kocht bij een souvenirshop nog een mooie koperen asbak voor opa. Die had hij toen we net in Frankrijk waren al ergens gezien en hij wist zeker dat hij die wilde kopen voor opa's verjaardag.
 
treport4.jpg picture by kitty72
 
Boven had je inderdaad een prachtig uitzicht over leTréport
 
treport5.jpg picture by kitty72
 
treport6.jpg picture by kitty72
 
treport7.jpg picture by Katharinaatje
 
Daarna reden we terug naar EU om de Notra-Dame en Saint Laurent te bezoeken. Deze kerk dateert  uit de 12e en 13e eeuw en heeft een prachtig interieur. Ook hebben we de crypte bezocht met de grafmonumenten.
 
treport8.jpg picture by Katharinaatje
 
Rebecca schrijft nog even iets in het gastenboek.
 
treport10.jpg picture by Katharinaatje
 
Daarna kochten we een lekker  vers stokbrood en haalden nog een paar boodschapjes voordat we terug reden. Thuis gekomen gingen de kinderen meteen weer met de vliegers aan de gang. Het vliegeren was behoorlijk populair op het vakantiepark maar dat kwam vooral omdat je bij de strandbibliotheek gratis vliegers kon halen en er ook behoorlijk wat wind stond.
 
treport9.jpg picture by Katharinaatje
 
Ik heb nog een kort filmpje gemaakt van het vliegeren. Op het filmpje is te zien dat mijn vader Dillon, een neefje van Orane, helpt om zijn vlieger de lucht in te krijgen. Helaas kwam de vlieger vast te zitten in de boom. Dillon was ontroostbaar ( hier heb ik niet door gefilmd hoor ! ) . Gelukkig was Rebecca zo lief dat ze haar eigen vlieger weggaf. Natuurlijk hebben we voor haar de volgende dag weer een nieuwe gehaald.
 
Vliegeren
 
 
Mijn moeder en ik zochten alle was bij elkaar en gingen naar de wasserette. We hadden genoeg kleding bij ons maar het meeste bleef ongedragen. Alle korte broeken en hempjes konden zo weer schoon in de koffer mee maar de lange broeken, truien en vesten konden inmiddels wel een wasje gebruiken.
 
Maar wat een gedoe zeg dat wassen !! Eerst moesten we wachten tot twee vrouwen klaar waren met hun was. Er stonden twee wasmachines maar er was er één defect. Een van de vrouwen van de receptie was bezig met het wassen van beddengoed. Ze kwam kijken of het sprei droog was, de droger was afgeslagen maar het sprei bleek nog nat. Ze slaakte een duidelijke zucht en propte het sprei weer terug in de droger. Ik ben benieuwd hoe lang ze over deze stapel was, die er al een paar dagen lag, heeft gedaan ! 
 
treport11.jpg picture by Katharinaatje
 
Toen de droger voor de tweede keer klaar was en de vrouw van de receptie weg bleef hebben we het sprei dat nog steeds vochtig was er maar uit gehaald. Nu konden wij onze was er tenminste in doen. Al hadden wij niet veel  hoop dat onze was er droog uit zou komen. En wij maar wachten, en wachten, en wachten....
Uiteindelijk was alles droog maar toen waren we wel een paar uurtjes verder. Pfff....
Rebecca is met Orane en haar moeder nog naar de karaoke geweest maar ze waren jammer genoeg te laat met opgeven. Zo was er niet veel aan en ze waren dan ook weer bijtijds thuis.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl