Things fall apart so that other things can fall together....
Het Hochzillertal
Na het ontbijt kleedde iedereen zich om in de kelder. Het was er druk, krap en ontzettend warm en ik was blij toen ik uiteindelijk in mijn skikleding buiten stond. Onze bus bracht ons naar de skipiste van het Hochzillertal, daarna reed de chauffeur terug om een paar uurtjes te gaan slapen. Eind van de middag zouden we dan met de lokale skibus teruggaan. Bij het hotel zag alles er erg groen uit, ook de bergen op de achtergrond. Zou het op de piste witter zijn ? Vorig jaar was het natuurlijk niet best wat de  sneeuwcondities betreft.....
 
ski2.jpg picture by Katharinaatje
 
ski9.jpg picture by Katharinaatje
foto Rinus
 
Niet iedereen had eigen ski's bij zich en voordat we met de gondel naar boven gingen liepen we met een grote groep naar de skiverhuur. We hebben nog best een tijdje moeten wachten totdat iedereen zijn spullen had. maar het was nog vroeg, erg gezellig met zijn allen en ik had toch nog niet echt haast. Moest echt wel weer even een drempel over om weer op die ski's te klimmen !
 
Linda en Wil passen skischoenen
 
ski.jpg picture by Katharinaatje
 
Toen iedereen iets passends gevonden had gingen we met de gondels naar boven. Gelukkig, daar was het echt wit en het bleek ook echt super sneeuw te zijn ! Dat heb ik vorig jaar niet mee gemaakt, toen was het een grote ijsbaan...
 
Zoals ik al eerder schreef had ik  mij weer op gegeven als beginner dit jaar. Eerdere ski-ervaringen, ook die van vorig jaar, hadden mij nog niet het zelfvertrouwen gegeven om me bij de gevorderden aan te sluiten. Ook in het beginnersgroepje zaten Renate en Sandra en met zijn drietjes kregen we les van Naddy. De anderen hadden behalve wat Winterberg en Snowworld ook geen echte ski-ervaring.
Maar het ging goed !! Na het heel even op een helling geprobeerd te hebben ( wat word je toch moe van dat omhoog lopen !) vond Naddy dat we wel naar beneden konden skiën en dan met de sleeplift weer om hoog. We hadden allemaal een super dag !
 
Sandra en ik zijn één keer gevallen toen we uit de lift stapten. Dat kwam eigenlijk meer omdat we dachten dat we links uit moesten stappen ( was ook zo ! ) en ineens mensen rechts eruit zagen gaan. We stapten ook net iets te vroeg uit en toen ging het dus fout. Boem, daar lagen we in de sneeuw. We kwamen niet meer overeind op die schuine helling en we hadden ook geen skistokken bij ons. Op dat moment kwam er een jongen naar me toe die me overeind hielp en me helemaal naar boven trok. Echt heel lief ! Naddy vroeg later nog of hij leuk was. Ik zei dat als je hield van wat langer haar en een grote tatoeage in de nek dat hij dan wel leuk was.
Ook Sandra werd omhoog geholpen en toen ze de vraag kreeg 'Waarom wij geen skistokken hadden ?' antwoordde zij : ' You don't want to know !' Hahaha....
 
even de ski's aandoen
 
ski3.jpg picture by Katharinaatje
 
Een echte witte piste ....
 
ski5.jpg picture by Katharinaatje
foto Peter
 
Tussen de middag aten we een heerlijke salade in het zonnetje. Dat er zon stond op het terras kan je hier wel zien want de foto is zwaar overbelicht!
 
ski4.jpg picture by Katharinaatje
 
En dan het skiclubje
v.l.n.r. Kitty, Naddy, Renate en Sandra
Aan het wachten op de rest.....
 
ski6.jpg picture by Katharinaatje
 
Ski's verzamelen en snel aan de après- ski !
 
ski7.jpg picture by Katharinaatje
foto Astrid
 
Als afsluiting natuurlijk naar de après-ski bar op de piste...misschien nog wel het leukst van het skiën. Door en door koud naar binnen lopen en dan met een groot glas glühwein de skiverhalen van de anderen aanhoren. Kletsen, zingen, lachen en weten....je gaat nog niet naar huis, nog langer niet, nog langer niet....
 
ski8.jpg picture by Katharinaatje
 
 

Reacties

harriet op 14-02-2008 14:56
Hoi
Ooo heerlijk als ik dat zo zie!
Mijn ouders zitten nu 2 weken in Oostenrijk en tis er nog steeds prachtig weer en dat blijft ook nog zo.
Zalig gewoon.
Fijn dat het nu beter was met de sneeuw.
Dan lukt het ook allemaal wat beter hè?
GEzellige foto's heb je weer gemaakt.
Wat drink je daar op de foto? Toch geen glühwein in zo'n joekel van een glas of wel?  
Kitty op 14-02-2008 16:02
Haha ja hoor dat is glühwein !! En dan wilden ze me steeds nog een tweede aanbieden. Dat deden we dus maar niet want dan had ik het `s avonds niet zo lang meer vol gehouden.
juliansworld op 14-02-2008 17:00
Ha Kitty,
 
Als ik het zo lees trekt de apres ski mij het meest. haha.
Lijkt mij ook het beste voor mijzelf en de andere aanwezigen op de piste overigens.
Wens je verder een hele fijne Valentijnsdag
 
 
Groetjes, Lieke
illybilly op 14-02-2008 21:01
wat een geweldige foto's!!
je hebt vast heimwee nu!
proost :)
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl