Things fall apart so that other things can fall together....
De bron van de Veules, dinsdag 21 Augustus '07
Vandaag scheen er voor het eerst een heerlijk zonnetje.
De weersvoorspelling was slecht en aan het begin van de dag leek die voorspelling ook uit te komen maar gelukkig brak toch al snel de zon door. We deden eerst wat boodschappen bij de E-clerk in St Valery, daarna reden we naar het centrum.
 
Aan het strand van St Valery liepen we nog even bij de strandbibliotheek naar binnen omdat we van de moeder van Orane hadden gehoord dat je een gratis vlieger kreeg wanneer je daar een boek las. Toen we binnen kwamen en ma ons op de vlieger wees die daar hing pakte het meisje die daar werkte meteen twee vliegers. ( gelukkig maar...scheelde ons weer een frans boek lezen...;-)) Nu heeft zelfs Luuk een vlieger! Wel grappig, niet alleen ons park loopt met zo'n vlieger maar hier lopen ook veel kinderen ermee op straat.
 
Daarna reden we terug naar Veules les Roses waar we eerst even een paar croissants aten voordat we aan de wandeling begonnen. Dit keer liepen we niet echt een wandelroute maar we wilden alleen nog even wat plekken in Veules les Roses bezoeken die we op de eerste dag gemist hadden.
 
We begonnen bij de bron van de Veules. Je zag op dit punt heel duidelijk het water dat al borrelend uit de grond kwam. Daarna werd het water door een waterkersveld ( cressonniëres) geleid. Het water wordt hierdoor gezuiverd, sinds de middeleeuwen wordt het al op deze manier gedaan.
 
Rebecca en Luuk bij de Veules
 
veules10.jpg picture by luukislief
 
Rebecca bij de bron in de Veules
 
veules4.jpg picture by luukislief
 
De cressonniëres
 
veules5.jpg picture by luukislief
 
Filmpje :
 
 
We liepen verder langs de Veules en kwamen bij de trap waar Luuk de eerste keer al zo graag met ons omhoog wilde. De weg naar de trap was nu afgesloten maar met enige moeite kwamen we toch langs de wegversperring. Het pad was niets, dicht begroeid en langs een akelig hoge helling.
We besloten dan maar het benedenpad te volgen dat uitkwam bij een groot kruis. Verder was er weinig bijzonders te zien, alleen wat werkmannen en wat in aanbouw zijnde bungalows. De mannen leken zich wel af te vragen hoe wij daar gekomen waren. De weg was immers afgesloten. ;-)
 
Daarna liepen we terug naar de weg waar we al snel het bordje richting kerkhof zagen, een plek die we ook nog graag wilde bezoeken. Veel graven waren  erg slecht onderhouden. Bij sommige kon je zelfs onder de stenen kijken...
 
veules6.jpg picture by luukislief
 
veules7.jpg picture by luukislief
 
veules8.jpg picture by luukislief
 
Er was ook een groot gedeelte met oorlogsgraven, veel onbekende soldaten lagen daar begraven.
 
veules9.jpg picture by luukislief
 
 
Hierna zijn we weer naar de auto gelopen en reden we terug naar het park. Daar aangekomen pakten mijn moeder en ik een boek en gingen ermee in het zonnetje zitten. De kinderen gingen met hun vlieger aan de slag.
 
Ineens kwam Luuk aanlopen, helemaal in tranen. Rebecca's vlieger was over zijn touw gegaan en met het uit elkaar halen liet Luuk het verkeerde touw los. Daar ging zijn vlieger..... Heel lang hing de vlieger op dezelfde plek, heel hoog in de lucht. waarschijnlijk was het klosje ergens vast komen te zitten.
 
Eerst ging ik zelf met de kinderen op pad. We probeerden bij de vlieger te komen maar alle straten in de achtergelegen woonwijk liepen dood. Toen ik het opgaf ging (o)ma nog even verder. Ze hebben er meteen een wandeling van gemaakt, door het bos naar het dorp. Toen ze net op weg waren zagen ze de vlieger naar beneden komen en achter de bomen verdwijnen. Misschien door iemand naar beneden gehaald...
 
veules2.jpg picture by luukislief
 
veules3.jpg picture by luukislief
 
Die avond aten we voor het eerst buiten, heerlijk !
 
veules11.jpg picture by luukislief
 
 
Om 21.00u. gingen Rebecca en Luuk naar de film met Orane en haar moeder. Mijn moeder en ik zijn later nog even naar binnen gaan gluren. Ze hadden een plek gevonden, helemaal vooraan en de film Steward Little ( natuurlijk wel in het Frans) was daar op groot scherm te zien.
Het zat echt helemaal vol binnen! Jong, oud echt het hele park was zo'n beetje aanwezig. Nu is er natuurlijk ook geen TV op het park ( alleen in een TV ruimte bij de receptie) dus iedereen was toe aan film denk ik.
 
Om 22.30u. waren ze weer terug, even wat drinken en dan meteen naar bed. Morgen staan we alweer om half acht op want we willen een dagje naar Honfleur. Hopelijk werkt het weer een beetje mee maar de voorspelling is slecht !

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl