Things fall apart so that other things can fall together....
Boijmans & Parkzicht
Zondag 3 Mei  ben ik naar de tentoonstelling Elixer van de Zwitserse videokunstenaar Pipilotti Rist geweest in Museum Boijmans van Beuningen.
Ik wilde al heel lang weer eens naar Boijmans en nu zag ik op OA een uitje naar deze tentoonstelling staan. Dat leek me dus wel wat en ik melde me aan.
 
De man die het uitje erop had gezet heette Eric. Ik had hem nog niet eerder gezien maar herkende hem van de foto bij zijn profiel. Hij had ook zijn zoon Sam mee genomen die net zo oud is als Luuk. Dat klikte meteen en de jongens doken samen de voetbal kooi in. Al snel kwamen ook de andere OAers aan. Leuk was dat er ook een meisje van Rebecca's leeftijd was !
 
 
boijmans-1.jpg picture by kitty72
 
boijmans2.jpg picture by kitty72
 
Toen het groepje compleet was gingen we naar binnen. De meeste gratis op museumjaarkaart of Rotterdampas. Ik ben zo blij met onze Rotterdampassen !
De kapstok bij Boijmans is echt helemaal super. De kinderen wilden ook mijn jas wel ophangen. Alleen dat er ook een kind omhoog getakeld werd kon de suppoost wat minder waarderen.
 
boijmans3.jpg picture by kitty72
 
Ik denk dat ze sowieso niet al te blij met ons waren. Er hingen overal in de tentoonstellingsruimte gordijnen en wat is er nu leuker dan daar tussendoor te lopen ! Rebecca wilde op een gegeven moment mij laten schrikken en pakte mij vanachter het gordijn met twee armen vast zodat ik in het gordijn werd gewikkeld. Dacht ze....alleen was ik het niet maar een wild vreemde vrouw.  Tja het was daar nogal donker natuurlijk. De vrouw maakte een sprongetje van schrik !
 
En toen we op een gegeven moment op bedden de videokunst boven ons aan het bewonderen waren hoorden we door de rustgevende muziek ineens verdachte spookgeluiden terwijl de gordijnen heen en weer bewogen.
Misschien ( waarschijnlijk  ) was mijn zoon daar bij betrokken van maar ik besloot toch maar even net te doen of ik niets hoorde, zolang het niet te erg werd...
'In ieder geval was die mevrouw naast ons nu wel wakker' , merkte Emmy, een mede OAster die naast me lag op. Ik moest zelf ook mijn best doen om niet de slappe lach te krijgen...Er was dus echt een vrouw naast ons in slaap gevallen hè !
 
Ik vond het erg leuk om deze vorm van kunst eens te ervaren. De kinderen houden meer van 'gewone'kunst, schilderijen kan Luuk bijvoorbeeld wel waarderen, maar ze hebben zich in elk geval prima vermaakt.
 
 
boijmans4.jpg picture by kitty72
 
boijmans5.jpg picture by kitty72
 
Na ons museumbezoek hadden we dorst gekregen en met elkaar liepen we door het museumpark richting Parkzicht waar die middag de maandelijkse Rotterdam club borrel plaats vond.
 
 
boijmans6.jpg picture by kitty72
 
boijmans7.jpg picture by kitty72
 
boijmans8.jpg picture by kitty72
 
In Parkzicht was het al gezellig druk. Even hebben we binnen gezeten maar al snel gingen we met een gedeelte van de groep naar buiten. De kinderen vermaakten zich in het park rond het terras met verstoppertje spelen.
 
boijmans10.jpg picture by kitty72
 
Luuk en Sam aan de 'borrel' !
 
boijmans9.jpg picture by kitty72
 
boijmans11.jpg picture by kitty72
 
En ja ik had al eten in huis maar het werd natuurlijk weer laat...
Dan maar even wat eten bij Mac Donalds voordat we richting metro gingen.
 
boijmans12.jpg picture by kitty72
 
 

Reacties

harriet op 12-05-2009 08:10
Gezellig!
Ook niet echt mijn soort kunst, maar die kapstokken...geweldig!
Lekker daarna ff naar Mc Donalds...geen straf toch?
liefmeisje op 12-05-2009 09:53
Een gezellig dagje uit dus. Op zicht lijkt het me wel mooi om het allemaal te zien. Voor een keertje.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl