Things fall apart so that other things can fall together....
25 Juli, de aankomst in Pietra Ligure
Half zeven werden we gewekt door twee mobieltjes, één wekker en door de telefonische wekservice van het hotel. Een half uur later stond er een ontbijt voor ons klaar dat bestond uit cake, stokbrood en croissants. Inmiddels was ook de andere bus gearriveerd en konden we onze spullen overladen. Frans had het plan om acht uur te vertrekken maar dat werd bijna een uur later.
 
opweg18.jpg picture by alleskits
 
opweg19.jpg picture by alleskits
 
Om tien over tien kwamen we aan bij de Zwitserse grens. Helaas bleek Frans zijn papieren kwijt te zijn. ( In de andere bus ??) Tja daar stonden we dan....Gelukkig mochten we een half uur later toch verder nadat de benodigde noodpapieren waren ingevuld.
De omgeving wordt steeds mooier. Ik vind het toch altijd weer zo bijzonder om de bergen terug te zien. Dit jaar hebben we gekozen voor strand, zon en zee maar ik zou best volgend jaar weer naar de bergen willen.
 
opweg14.jpg picture by alleskits
 
Om kwart over elf hebben we weer een koffiestop bij Marché Coop.
Luuk en ik genieten van het uitzicht...
 
opweg12.jpg picture by alleskits
 
Om twaalf uur rijden we weer verder. Twee uur later staan we even voor de Gothardtunnel in een file die gelukkig meteen na de tunnel is opgelost. We hebben wel eens vaker voor en in deze tunnel vast gestaan dus we zijn blij dat de file deze keer nog redelijk snel was opgelost. Direct na de tunnel maakten we een lunchstop. Lekkere broodjes met een kaas en worst plateau en heerlijk vers uitgeperst sinaasappelsap. Mmmm...
 
opweg13.jpg picture by alleskits
 
opweg15.jpg picture by alleskits
 
Om kwart voor vijf reden we Italië binnen. Na de lunch hebben we geen stop meer gemaakt. Gelukkig kon je voor €1 flesjes water en limonade uit de bus pakken en voor een biertje betaalde je €1,50. De WC was helaas een minder succes. Peter Langhout vindt het blijkbaar niet belangrijk de toiletten schoon te maken voor een lange reis dus zowel in de eerste als in de tweede bus was het toilet super smerig. Stinken en een dikke laag stof op de bril zelfs ! Maar ja als je moet dan moet je en ben je blij dat je het tenminste ergens kunt lozen...
 
opweg20.jpg picture by alleskits
 
Om half negen kwamen we moe en gaar aan in Hotel Minerva. De kinderen en ik hadden kamer 50 en 51 die d.m.v. een klein halletje met elkaar verbonden waren.
Ik had een douche en toilet bij mijn kamer en de kinderen zelfs een bad met douche, een bidet en toilet. Luuk was helemaal in de gloria met zijn bad. Hij had van tevoren gevraagd of we een bad hadden op vakantie maar ik had gezegd van niet. En nu hadden zij ( als één van de weinige in het hotel ) een bad !
 
Mijn ouders keken vanaf hun balkon op zee, wij keken uit op het zwembad. ( en ook nog wel een beetje op de zee zoals je ziet) Was voor mij wel zo handig bleek later in de week want nu kon ik de kinderen altijd even roepen als ze in het zwembad waren en het tijd was om te douchen.
 
 
opweg16.jpg picture by alleskits
 
Omdat we zo laat aankwamen moesten we meteen aan tafel. 4 gangen in sneltreinvaart ! Wel heel lekker.
 
opweg21.jpg picture by alleskits
 
Na het eten zijn we nog even een stukje gaan lopen. Wat was het warm ! Daar liepen we dan in onze lange broeken....
 
opweg24.jpg picture by alleskits
 
Vanaf ons hotel kon je via een smal laag tunneltje op het strand komen.
Veel hotels in Pietra Ligure hebben daar een eigen privé strand en er is een heel klein stukje strand dat vrij toegankelijk is. Het strand van ons hotel vonden we die avond nog niet. Achteraf bleek dat het strand ook een andere naam had dan het hotel.
 
opweg22.jpg picture by alleskits
 
Wij op het vrij toeqankelijke strand...
 
opweg17.jpg picture by alleskits
 
In het hotel aangekomen dronken we eerst nog een drankje op het terras met wat andere reisgenoten en rond elf uur gingen we naar boven.  Daar wilde Luuk natuurlijk meteen in bad. De rest van de vakantie heeft hij dit ook geen dag overgeslagen.
 
opweg23.jpg picture by alleskits

Reacties

liefmeisje op 11-08-2009 17:12
Fijn dat de verdere reis wel goed verlopen is naar Italie. En nog een prive strand, lijkt me erg handig.
harriet op 11-08-2009 18:24
Leuk dat je weer begint met een vakantieverslag!
Wel een hele klus op zo'n manier hè? Maar wel erg leuk...ook voor jezelf om weer eens na te lezen over een poos.
Komisch dat jullie in je lange broeken liepen. En warm natuurlijk.
Lekker dat de kinderen een bad hadden.
Fré vind dat ook heerlijk. Zelf heb ik liever een douche trouwens.
Ik gun me toch geen tijd voor een bad
Mooi hè de bergen? Ik geniet daar ook zo van als we eens in Zwitserland zijn.
Fijne avond
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl