Things fall apart so that other things can fall together....
28 Juli '09 Genua, St Marguerite & Portefino
Om 8.15 moesten we alweer verzamelen bij de bus. We gingen op weg naar Genua, ongeveer 70 km rijden vanaf Pietra Ligure. Weer reden we over de Via (autoweg) Aurelia  maar nu de andere kant op.
 
Genua, een prachtige stad, 33 km langgerekt langs de zee. Het vliegveld ligt zelfs voor een deel in zee !
 
We begonnen met koffie. Rebecca nam een cappucino.
 
 
genua.jpg picture by luukislief
 
Daarna hebben we nog wat rond gelopen. Prachtige gebouwen gezien, het Oude Dogenpaleis, Palazzo San Georgio, het piratenschip dat is gebouwd voor de film van Polanski en waar veel Italiaanse schooljeugd naar toe gaat op schoolreis.
Rebecca en ik hebben ook nog leuke kleding gekocht. Leuk die uitverkoop !
We hadden hier nog wel wat langer willen blijven maar helaas we moesten verder....
 
Genua
 
genua2.jpg picture by luukislief
 
genua3.jpg picture by luukislief
 
We reden naar St Marguarite langs de prachtige kust.
Daar liepen we nog even rond en aten we een lekkere pizzapunt.
Om 13.15 moesten we verzamelen bij de boot waar we over zouden varen naar Portefino.
 
St Marguarite
 
stmarguerite.jpg picture by luukislief
 
stmarguerite2.jpg picture by luukislief
 
Op de boot van St Marquerite naar Portefino
 
portefinoboot.jpg picture by luukislief
 
Portefino was ooit een klein vissersdorpje dat in 1950 door Humfrey Bogart ontdekt werd. Dat kwam in de krant en massaal kwamen er touristen naar toe. Ook heel veel andere filmsterren trokken naar het kleine dorpje.
 
Inmiddels is het een Modain plaatsje met dure jachten en voor de meeste mensen  onbetaalbare winkels. Koningin Beatrix mag haar jacht een paar dagen per jaar aanmeren. Daar zijn strikte regels voor.
 
Portefino ligt echt prachtig ! De overtocht duurde ongeveer 15 minuten maar het kon ons niet lang genoeg duren. Heerlijk die verkoeling op het water !
 
Portefino
 
portefino.jpg picture by luukislief
 
portefino3.jpg picture by luukislief
 
portefino2.jpg picture by luukislief
 
portefino4.jpg picture by luukislief
 
We namen plaats op een terras. Rebecca bestelde ijs met verse aardbeien dat echt niet duur was. €6 voor een groot ijs ! Mijn vader nam een vaasje bier, Tamara, mijn moeder en ik een fluitje en Luuk een cola. Ik ging afrekenen en dacht dat ik best wel wat geld kwijt zou zijn dus ik pakte alvast een briefje van €20. Moest ik €40 afrekenen !! Ik dacht echt dat ze een fout hadden gemaakt en vroeg de rekening. Daar was duidelijk te zien dat het echt geen fout was. Het kleine biertje was net zo duur als het ijs !
 
Dus een tip : 'Ben je ooit in Portefino, drink dan niets op een terras maar neem gewoon een flesje water mee of kies voor ijs.' ( Of ga wel gewoon op dat terras zitten, vloek een keertje en lach er daarna maar om. )
 
portefino5.jpg picture by luukislief
 
Om kwart voor zes waren we terug in het hotel. De kinderen en ik trokken snel onze badkleding aan en doken het zwembad weer in. Lekker afkoelen na zo'n warme dag...  Om half acht zaten we weer aan ons heerlijke vier gangen diner. Er is altijd een salade buffet vooraf, met heel veel sla, groenten en vis. Daarna een voorgerecht, keuze uit drie dingen, vaak een pasta, soep of iets anders. Na een pasta als voorgerecht zit ik al vol ;-)  
 
Dan het hoofdgerecht, iets van Vlees, vis of een kaas of salami plankje. Ook elke dag keuze uit drie dus en dan het nagerecht. Italiaans ijs ( Rebecca bestelt elke dag stracciatella ) , fruit of het toetje van de dag. Heerlijk, wat ga ik dit thuis missen ! Alleen Luuk was niet heel enthousiast, die miste zijn prakje. Thuis wilde hij meteen boontjes, aardappels en speklappen !
 
Na het eten hebben we nog wat rondgelopen in de omgeving van het hotel. Even het eten laten zakken ! Daarna hebben we in de tuin van het hotel nog wat gedronken. De kinderen haalden een ijsje bij de naastgelegen ijszaak en gingen een potje kaarten. Ik schreef nog even wat kaarten voor het thuisfront. Heerlijk dat je zo lang in je hemdje buiten kan blijven zitten. Het koelt `s nachts ook maar af tot een graad of 25. Ik geloof dat ik hier wel zou kunnen wonen.

Reacties

harriet op 15-09-2009 07:54
Dat was weer een heerlijk vakantiedagje hè?
Leuk om te lezen (vooral omdat het hier nu tocvh wel echt herfstig wordt )
Leuke foto's heb je weer gemaakt.
En steeds dus die uitstapjes met de bus. Best handig...je komt nog es ergens hè?
En Luuk vond het eten dus niet geweldig? Fré zou er ook niks aan vinden hoor. Die heeft ook het liefst gewoon Hollandse kost.
Fijne dag vandaag
liefmeisje op 15-09-2009 12:10
Leuk om het zo te lezen. Kan me voorstellen dat je wel even schrok van de prijs. Maar het is inderdaad duur in Frankrijk.
 
Fijn dag.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl