Things fall apart so that other things can fall together....
Woensdag 29 Juli '09, dagje winkelen & strand
Vandaag hadden we een vrije dag (zonder excursies en zijn we over de boulevard naar het centrum van Pietra Ligure gewandeld. Wel handig om dit in de ochtend te doen want `s middags was het daar echt te warm voor. Die morgen wees de thermometer in het zonnetje al 41 graden aan. We hebben de kerk bezocht, lekker gewinkeld en koffie gedronken op een terrasje.
 
Rebecca en ik hebben echt een berg kleding gekocht, jurkjes, topjes... Alles was flink afgeprijsd.
 
pietraligure.jpg picture by alleskits
 
Luuk kocht een Italiëpet en een zwembrilletje. Hoefden ze geen ruzie meer te maken om de zwembril van Rebecca. Alleen zat bij de zwembril van Luuk weer een neusklem en die wilde Rebecca ook wel. Is ook wel erg handig met al die koprollen in het water, je krijgt dan geen water in je neus. ( Een dag later hadden Luuk, Rebecca, Tamara en Godiva allemaal een neusklemmetje in het zwembad. Leuk gezicht !) Luuk wilde ook graag zwemvliezen kopen van zijn vakantiegeld maar dat is helaas niet meer gelukt. Nergens hadden ze zijn maat.
 
pietraligure2.jpg picture by alleskits
 
pietraligure3.jpg picture by alleskits
 
pietraligure4.jpg picture by alleskits
 
De lunch gebruikten we aan een tafeltje in de schaduw van de tuin van ons hotel.
Heerlijke Italiaanse kaas en worst, brood en watermeloen.
 
pietraligure5.jpg picture by alleskits
 
Daarna liepen we met zijn allen door het tunneltje naar ons privéstrand. Bijna elk hotel heeft hier zijn eigen afgesloten strand. Alle Italianen komen pas na half vijf naar het strand en dus hadden we heel het strand voor ons zelf. Je mocht gratis gebruik maken van luchtbedden en bootjes.
 
pietraligure7.jpg picture by alleskits
 
pietraligure6.jpg picture by alleskits
 
Je mocht ook gratis gebruik maken van de ligbedden al ben ik hier meer voor de foto even gaan zitten. Verder ben ik het water bijna niet uit geweest. Zonder slippers is hier ook niet te doen. De steentjes zijn scherp en bovendien gloeiend heet onder onze voeten. Terug bij het hotel zijn we nog even in het zwembad geplonst. Vaste prik zo eind van de dag. Daarna douchen en omkleden voor het eten. 
 
pietraligure8.jpg picture by alleskits
 
Na het eten liepen we naar Vittoria, een ijszaak die een stukje stukje verder in de straat zat. Daar dronken we een kop koffie. We zaten daar eigenlijk zo lekker dat we daarna ook maar weer aan de wijn gingen.
 
Mijn vader wilde wel een Whisky met ijs. Het duurde erg lang voordat de man terug kwam met onze bestelling en toen hij terug kwam begrepen we waarom. kwam hij met een hele grote zorgvuldig opgemaakte ijscoupe met whisky aan ! Daar was hij vast erg lang mee bezig geweest.... Wij kwamen niet meer bij toen we dat zagen en dan vooral met dat gezicht van mijn vader erbij ! Hij eet nog niet eens ijs als hij geld toe krijgt. De man op zijn beurt was natuurlijk ook verbaasd door onze reactie. Mijn vader legde het nog een keer uit en kreeg uiteindelijk toch zijn Whisky on the rocks.
 
pietraligure9.jpg picture by alleskits
 
 

Reacties

liefmeisje op 18-10-2009 23:12
Ja, dan kan ik me wel indenken waarom het zo lang duurt voordat je vader zijn Wiskey kreeg. Gelukkig is alles op het eind nog goed gekomen.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl