Things fall apart so that other things can fall together....
Vrijdag 31 Juli, San Remo
Om half negen vertrokken we richting San Remo waar we twee uur later aankwamen. Beetje lullig dat Frans de bus een heel eind van het centrum parkeerde waardoor we drie kwartier moesten lopen voordat we in het centrum waren ! En dan liepen wij nog flink door! De oudere mensen uit de bus zijn niet eens in het centrum geweest omdat dat echt te ver lopen was voor hen in die hitte. Om half twee moesten we weer terug zijn bij de bus, er bleef dus erg weinig tijd over om nog wat van San Remo te zien. Echt jammer want San Remo is prachtig !
 
Wat ook jammer was...veel winkels sluiten natuurlijk tussen de middag ! Luuk wilde erg graag een voetbalshirt van AC Milaan maar het wilde maar niet lukken om een shirt in zijn maat te vinden. Ineens zagen we een sportzaak met voetbal shirts in kindermaten in de etalage. Helaas de winkel was gesloten... Wel kocht ik nog een fles Italiaanse rode wijn voor thuis om daar ook nog een beetje in vakantiestemming te blijven en kochten we broodjes die we later op een bankje buiten opaten.
 
In de bakkerij hadden we nog een leuk gesprek met de eigenaresse die Nederlands bleek te zijn. Zij was getrouwd met een Italiaan en woonde al heel lang in San Remo. Ze vond het wel heel leuk om weer even Nederlands te kunnen praten. Toen ze erachter kwam dat Rebecca vegetarisch was en er alleen broodjes met vleeswaren lagen vertelde ze dat haar dochter ook vegetarisch was en vroeg ze of ze een lekker kaasbroodje voor Rebecca moest klaar maken. Nou en of Rebecca een lekker kaasbroodje kreeg ! Het was haast meer kaas dan brood.... Ze vertelde ook nog dat ze bijna op vakantie naar Nederland ging en ze vroeg ons wat voor weer het daar nu was. Toen mijn vader antwoordde dat het daar regende riep ze spontaan uit : " Heerlijk !!"
 
Toen ons broodje op was liepen we over de boulevard terug naar de bus. We waren nog wel even bang dat we het niet zouden halen. Wat een eind lopen en in die brandende zon trek je ook niet even snel een sprintje. Gelukkig waren we precies op tijd bij de bus.
San Remo
 
 sanremo.jpg picture by luukspeyer
 
Een kaarsje branden ging hier iets anders dan anders,
een muntje erin en het kaarsje brandde al...
 
sanremo2.jpg picture by luukspeyer
 
even (kort) winkelen
 
sanremo3.jpg picture by luukspeyer
 
de haven
 
sanremo4.jpg picture by luukspeyer
 
op de boulevard
 
sanremo9.jpg picture by luukspeyer
 
Nadat iedereen zich weer in de bus verzameld had reden we naar een olijfoliefabriek. Daar had ik best iets leuks van verwacht maar er was echt niets aan. De fabriek was dicht dus we kregen in plaats daarvan een filmpje te zien over de olijfproductie. In het duits. Ik zag om me heen mensen bijna in slaap vallen, wat een drama ! Ik ben halverwege weggelopen, dat ging ik echt niet uitzitten. Je verwacht toch op zijn minst een rondleiding door de fabriek !!
 
Achteraf bleek dat dit allemaal bekend was bij Peter Langhout. Zij krijgen er waarschijnlijk voor betaald om deze excursie in hun programma op te nemen. We kregen wat hapjes te proeven en er was wijn. Veel te weinig natuurlijk maar toen er een hoop protest kwam maakte de chagrijnige verkoopster nog maar een fles open. Deze proeverij was uiteraard bedoeld om ons kennis te laten maken met hun producten in de hoop dat we daar flink inkopen zouden doen. Een beetje gelukt is dat wel. Ik had nog steeds geen souvenirtje voor Jacob kunnen vinden en kocht voor hem dus een veel te dure fles olijfolie en ik kocht nog een fles van de witte Italiaanse wijn die we daar hadden kunnen proeven. Want die was zeker heerlijk !
 
sanremo5.jpg picture by luukspeyer
 
Luuk vond het buiten leuker...vooral het legervoertuig dat daar geparkeerd stond !
Weet niet of het de bedoeling was dat hij er in ging zitten maar met zo'n auto vraag je daarom natuurlijk....
 
sanremo6.jpg picture by luukspeyer
 
In het hotel genoten we weer van ons heerlijke diner. Dit was echt 'onze'  wijnober. Elke avond vroeg mijn vader hem naar de wijn en hij vond het ook erg leuk om mijn vader (een echte wijnkenner dus hij laat zich niets aansmeren ! ) te helpen bij die keuze. Grappig was dat wanneer mijn vader een andere ober iets vroeg ze allemaal hem erbij haalden. Eén avond hadden we echt zo'n heerlijke wijn en mijn vader wilde de andere dag dezelfde. Of het een probleem was dat we een 2 literfles kregen want de gewone flessen waren op. Haha geen probleem voor ons natuurlijk, we namen de fles na het eten gewoon mee naar de kamer.
 
 sanremo7.jpg picture by luukspeyer
 
sanremo8.jpg picture by luukspeyer
 
Achteraf bleek het toch nog lastig om hem op te krijgen want na het eten kwamen we weer op het terras van Vittoria terecht waar je natuurlijk niet met je eigen fles wijn ging zitten. Na de koffie gingen we daar weer verder aan die heerlijke witte wijn die ze daar schonken.... Tja en rond een uur of twaalf moesten we echt naar de kamers om de koffers te pakken want de andere dag ging de wekker alweer om 5.15u. Het was weer tijd om aan de terugreis naar Nederland beginnen....
Rond één uur deed ik het licht uit, de laatste nacht in dit heerlijke hotel was aangebroken.
 

Reacties

harriet op 17-11-2009 08:49
Hihi, ff weer terugschakelen naar de zomervakantie hoor
Leuk naar San Remo. Wel balen dat de bus zover van het centrum stond. Sneu voor de oudere mensen ook.
En Luuk dus geen shirt van AC Milaan gevonden? Jasper was vroeger ook gek op dat soort voetbalshirtjes. Ik kocht ze vaak op Marktplaats.
Leuk alle foto's ook weer. Echt een geslaagde vakantie hè?
Leidse Glibber op 20-11-2009 22:32
Toch wel lekker eigenlijk zo'n warme zomervakantielog in deze natte koude tijd.
Maar blijft toch zonde van die overgebleven wijn hoor hahhahhahahhah
juliansworld op 21-11-2009 18:08
Hoor zoveel negatieve verhalen over Peter Langhout.
Mijn vriendin had een keer een chauffeur die steeds in slaap viel, doodeng. Belachelijk natuurlijk, zo ver van het centrum te parkeren.
Zeker te gierig om een parkeerkaart aan te schaffen. Hebben jullie hem daar niet op aangesproken ??
En zo'n stop waar ze commissie krijgen is prima, maar dan moet het wel iets te bieden hebben en niet alleen bedoeld om jullie geld uit de zak te kloppen.
Gelukkig maakte het hotel alles weer goed.
En wat die AC Milaan shirtjes betreft: gewoon een keer naar de zwarte markt in beverwijk, daar hebben ze hem ook voor weinig,
 
Fijn weekend nog en groetjes, Lieke
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl