Things fall apart so that other things can fall together....
Zaterdag 1 Augustus, de terugweg
5.15u. ging mijn wekker af en drie kwartier later stonden we al bij de bus om de koffers in te laden. Daarna stond het ontbijt voor ons klaar. Om 7.05u. vertrok de bus. Gelukkig hadden Rebecca en ik weer een plaats gevonden helemaal voorin de bus. Toch wel de beste plek om te zitten. Behalve dat je de weg goed kan overzien konden we ook af en toe een blik werpen op de tomtom en op die manier zien hoelang we nog moesten rijden. Alhoewel we aan dat laatste niet veel hadden want dat werd steeds bijgesteld. We reden via Milaan en het Comomeer, weer een mooie route.
 
 
terugweg.jpg picture by luukislief
 
Rebecca vermaakte zich in de bus met haar DS. Leuk was dat Jewel en Godiva ook een DS hadden waardoor ze berichtjes naar elkaar konden sturen.
 
terugweg2.jpg picture by luukislief
 
terugweg3.jpg picture by luukislief
 
Om kwart over tien maakten we een koffiestop. Naast de koffietent zat een winkeltje. En laten ze daar nu een voetbalshirt van AC Milaan hebben in Luuk's maat en dan nog wel één met zijn favoriet Kaká erop !! Dat het shirt eigenlijk veel te duur was daar werd niet meer over gepraat, mijn ouders hadden hem al gekocht.
Luuk was echt ontzettend blij dat het op de valreep toch nog gelukt was !
 
terugweg4.jpg picture by luukislief
 
Voor de gotthardtunnel hebben we een paar uur helemaal stil gestaan. Het was zwarte zaterdag dus we wisten dat we te maken konden hebben met extreme drukte. Achteraf bleek het ook de drukste zwarte zaterdag van de laatste 17 jaar te zijn. Gerard smste Rebecca dit nadat het op het journaal was geweest.
 
terugweg5.jpg picture by luukislief
 
Toen we de tunnel uitkwamen maakten we meteen een lunchstop !
 
terugweg6.jpg picture by luukislief
 
Rond een uur of zeven arriveren we in ons hotel. Uiteraard weer uren later dan gepland. De TL lamp van de badkamer van de kinderen en mij bleek het niet te doen en je zag daar ook bijna geen hand voor ogen. Rebecca, gek op de Franse taal,  die ook al eerder wat in het Frans had besteld greep haar kans. Zij vertelde het meisje achter de balie dat de 'lumiere ' kapot was. Ze deed dit uitstekend want inderdaad kwam het meisje met een lamp aan. Geeft ze mij die lamp in mijn handen !! Ik kan best een lamp verwisselen maar ik had al geprobeerd de lamp los te krijgen en dat was me niet gelukt. Ze mocht dus wel even mee lopen van mij. Komen we op onze kamer blijkt de lamp die ze heeft mee genomen veel te kort. Bovendien kreeg zij er ook geen beweging in... Maar ze beloofde ons, het zou wel in orde komen wij konden alvast gaan eten.
 
Het eten was dramatisch ! Het was veel te warm in de eetzaal, er was te weinig personeel en elk drankje moest besteld en meteen afgerekend worden. Ze gingen iedereen apart langs en omdat we met een grote groep waren kwamen ze pas bij mij toen mijn eten al op was. Het eten was echt vies en de visfilet zat vol graat. Rebecca stikte zelfs nog bijna in een flinke graat. Iedereen schrok zich rot maar gelukkig lukte het uiteindelijk om 'm eruit te krijgen na een paar minuten. Sindsdien is ze erg voorzichtig met vis ! Het tapbier was al snel op en er bleek geen nieuw vat voorradig. Toch raar als je een bus toeristen verwacht.
 
terugweg7.jpg picture by luukislief
 
Na het eten hebben we nog heel lang buiten gezeten met heel de groep. Het was er heerlijk koel en heel gezellig ! Gaaf dat er hier heel veel vuurvliegjes te zien waren. Die heb ik voor het laatst gezien in mijn jeugd tijdens een vakantie in Frankrijk. Minder vond ik het toen ik hoorde dat vuurvliegjes wel flink kunnen steken. Is gelukkig niet gebeurd.
 
terugweg8.jpg picture by luukislief
 
De kinderen vermaakten zich ondertussen met kaarten en lagen natuurlijk weer veel te laat op bed. Vond ik niet zo erg, de uren slaap die ze nu te kort kwamen konden ze de andere dag in de bus wel weer inhalen !
 
terugweg9.jpg picture by luukislief
 
Op een gegeven moment ging Rebecca wat halen boven en zag dat de lamp het nog steeds niet deed. Wij weer klagen natuurlijk ! We kregen te horen dat ze  de lamp niet konden maken en dat er een elektricien bij moest komen. We kregen een sleutel mee van een andere kamer. Toen we naar boven gingen liepen mijn ouders nog even mee naar de kamer van mij en de kinderen. Pa keek nog even naar de lamp, pielde wat....en hij deed het !! Echt lachen.... We sliepen dus gewoon op onze eigen kamer.  Nu denk je misschien  'wat een gedoe om zo'n lamp kon je de badkamerdeur niet gewoon open laten?' Natuurlijk hebben we dat geprobeerd maar de lamp van de hotelkamer scheen niet voldoende in de badkamer en je zag echt geen hand voor ogen als je even naar de WC ging.
 
terugweg10.jpg picture by luukislief

Reacties

Leidse Glibber op 01-12-2009 00:36
Hehe ik kan eindelijk reageren de hele avond bleef ogenblikje geduld staan.
Een terugreis met hindernissen maar wel ook weer een geinig slot van de vakantie.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl