Things fall apart so that other things can fall together....
Verbouwen of verhuizen... ??
Rebecca wilde graag een nieuwe kamer. Nu was het eigenlijk niet de bedoeling. Ze had mogen kiezen voor haar verjaardag, of met school op wintersport of een nieuwe kamer...
Ze koos voor de wintersport. Maar ja we hebben laminaat gekregen van Frank en José, zij hadden dit over. Van Koen en Therese konden we het logeerbed krijgen. Rebecca wil graag een laag bed en Luuk wilde dan haar hoogslaper wel. Op zich een goed idee want zijn bed rolde haast uit elkaar. Luuk's bed is zelfs nog van mijn broer(tje) geweest dus dat is zeker ruim dertig jaar oud. 
 
Het zou een aardige klus worden en we zouden ook meteen alle kleding en speelgoedkasten nakijken. Echt alles moest van z'n plek  in de twee kamers dus misschien wel handig om dan maar in één keer alles te doen ? Dus werd er ook maar behang gekocht en de kleuren verf uitgezocht. Toch nog een hele nieuwe kamer dus !
 
Een paar weken geleden begonnen we. We hebben de kasten uitgezocht en ontzettend veel weg gedaan. Spullen waarvan ik eerst dacht : ' Misschien op Marktplaats' heb ik nu naar Roemenië gedaan. Gelukkig kent mijn moeder een vrouw die zelf naar Roemenië rijdt om de spullen te brengen zodat ik zeker weet dat alles goed aan komt. Toen we daar mee klaar waren haalden we Rebecca's bed uit elkaar en bouwden we dat bij Luuk weer in elkaar. Hij was blij met zijn 'nieuwe' kamer.
Helaas moesten we zijn kamer wel meteen weer vol dozen zetten met spullen die uit Rebecca's kamer kwamen. Bovendien zou voorlopig Rebecca ook nog in zijn kamer slapen en Luuk bij mij tot dat Rebecca's kamer klaar was.
 
Daarna was het tijd om Rebecca's kamer van het behang te ontdoen.De eerste muur ging goed. Wel lastig dat er twee lagen behang op zat. Het eerste gele behang dat we er op hadden geplakt toen we hier kwamen wonen in 1997 en het roze behang dat ze kreeg voor haar zesde verjaardag. Toen Rebecca zes werd hebben we echt heel haar kamer veranderd in het weekend dat ze bij haar vader en Nardy was. Ze wist niet wat ze zag toen ze op zondag terug kwam ! Nieuwe gordijnen, nieuw behang, in plaats van rood geel en blauw, alles rood roze en goud. Een nieuwe hoogslaper....Een complete metamorfose ! Het was een super gave meidenkamer maar inmiddels is ze toe aan een echte puberkamer.
 
Helaas ging de tweede muur minder vlot. Eerst trok ik met mijn natte handen ( met een natte spons maakte ik de muur steeds nat) een snoer uit de contactdoos die rakelings langs me vloog en me op een haar na miste. Een grote steekvlam en een zwarte schroeiplek op de muur. Gelukkig liep het goed af. Daarna trokken we de helft van de muur mee. Hier konden we niet over heen behangen. Ik moest eerst een afspraak met de woningstichting maken met de vraag wanneer ze kwamen stucen.
 
Dus zocht ik op internet het telefoonnummer van de woningstichting op. Mijn oog viel op de woonpas. Ik bedacht dat ik die nog aan moest vragen voor als ik hier ooit weg wilde en besloot dat dan meteen maar te doen. Toen ik alles had ingevuld drukte ik op verzenden en toen kreeg ik de melding dat ik allang een woonpas had en dat ik alleen mijn pasnummer op moest vragen. Nu is het zo dat wanneer je inschrijft op een huis degene met de langste woonduur voor gaat. Ik ben hier in 1997 komen wonen dus dat is toch een aardig tijdje.
 
Op de website van de woningstichting zag ik een hele leuke eengezinswoning staan. In een wijk waar ik dolgraag zou willen wonen. Allemaal laagbouw, vrij nieuw ( bouwjaar 1996) en alle vriendjes en vriendinnetjes van de kinderen wonen daar in de buurt. Ik heb altijd gezegd dat ik wel in die wijk zou willen wonen maar ik dacht dat het alleen maar koophuizen waren. Zijn het ook voornamelijk maar er zijn dus enkele huurwoningen. Ik was nog niet van plan om te verhuizen maar nu de kans zich voordeed. Hoeveel andere kansen zou ik nog krijgen om een huis te kunnen bewonen in die wijk ?
 
Nu is het wel zo dat mijn huis plat gaat over een aantal jaar. Er is ooit gezegd in 2013 maar dat gaan ze niet redden en het zal zeker nog vijf jaar duren. Nu krijg je natuurlijk wel een flinke vergoeding en een urgentie dan maar ik las ook dat ik niet meer in aanmerking zou komen voor een eengezinswoning. Je krijgt een passende woning aangeboden en voor een eengezinswoning moet er minimaal één kind onder de twaalf zijn in het gezin.
 
klussenlog.jpg picture by alleskits
 
Ik schreef in voor de woning en belande van alle 366 kandidaten op de eerste plaats ! Wat heb ik in de zenuwen gezeten de hele week dat er nog op de woning gereageerd kon worden. Wat als er iemand met een langere woonduur of een urgent tussendoor kwam. Gelukkig gebeurde dat niet. Donderdag middag belde ik naar de woningstichting met de vraag wanneer ik de woning kon bekijken. Ik kreeg te horen dat ik inderdaad op de eerste plaats stond en dat ik volgende week of de week erna een uitnodiging zou krijgen om de woning te bezichtigen. Dat duurde me te lang !
Ik belde Jenny, Luuk's juf uit groep vier en moeder van Rebecca's lagere schoolvriendin die ook in die straat woont met de vraag of we misschien even bij haar konden kijken. Dat was goed en we maakten een afspraak voor vrijdag.
 
nieuwehuiscollagelog2.jpg picture by alleskits
 
Eerder zijn we al wel bij het huis zelf wezen kijken natuurlijk. Het ligt erg leuk en er is een leuk speelplein voor de deur. We gluurden uiteraard ook even naar binnen in de woning. In de hal lag een grote berg post, veel officieel uitziende enveloppen. We liepen om naar de tuin. De poort zat dicht maar de schutting hing in zijn geheel naar voren waardoor we gemakkelijk de tuin in konden stappen. Wat een ravage !! Vuilniszakken, etensbakjes, een dekbed... `s Middags is Rebecca ook nog even gaan kijken met een vriendin en zij hebben wat foto's gemaakt. Ze heeft zelfs kogels gefotografeerd !  Dit was geen normaal huishouden geweest en wij vermoeden dat de tuin ook is gebruikt als hangplek voor jongeren uit de buurt. Ik weet wel wat ik als eerste doe als we de sleutel krijgen....meteen de schutting dicht timmeren !!
 
nieuwehuiscollagelog-1.jpg picture by alleskits
 
In de woning zelf zagen we ook nog van alles staan. Er lag niets op de vloer maar er stonden wel wat spullen zoals een koffiezetapparaat e.d. Mijn moeder was na afloop van deze bezichtiging niet al te vrolijk. Volgens haar kon ik het toch maar beter niet doen. Dit veranderde toen we de woning van Jenny bekeken. Wat een super huis ! Het is niet echt groter dan wat we nu hebben maar veel praktischer ingedeeld.
 
De slaapkamers van de kinderen zijn kleiner maar er is wel weer meer bergruimte. Mijn slaapkamer is groter dan wat ik nu heb. Rebecca en Luuk vinden het geen probleem dat zij er in ruimte op achteruit gaan. Ze willen zo graag in die buurt wonen ! Ik heb ze beloofd dat ze geen kasten op de kamer krijgen. Daar is genoeg ruimte voor op de gang boven zoals we bij Jenny hebben gezien. Van hen hoorden we ook dat de tuinen 14 meter diep zijn. Zelfs nog vier meter meer dan wat we nu hebben. Met al die zooi in de tuin hebben we dat niet echt goed kunnen inschatten.
 
Ik heb nog niet echt een idee wanneer we de sleutel krijgen. Inmiddels ben ik bij de woningstichting langs geweest en hebben ze alvast al mijn gegevens nagekeken en goedgekeurd. Nadat ik de woning heb bezichtigd hoef ik alleen mijn naam nog onder het huurcontract te schrijven. De vorige huurders zijn met de noorderzon vertrokken en er liggen overal nog persoonlijke spullen, o.a. in de badkamer. Logisch dus dat de woning eerst ontruimd moet worden. Maar ze beloofde dat alles wat kapot is vervangen wordt dus ik neem het huis hoe dan ook. Thuis gaan we dus nog maar even door met spullen uitzoeken, veel weggooien en al vast wat inpakken. Dat scheelt straks weer ! We zijn inmiddels al een maand gewend om over de rotzooi heen te stappen dus dat houden we nog wel een maandje vol.

Reacties

harriet op 01-04-2010 07:47
Hoi
Hier dan je logje over jullie nieuwe huis.
Ja ik dacht 'Huh?' toen ik dat zag op Hyves....had je er nooit over gehoord. Maar zo zie je maar hoe je ineens de mogelijkheid krijgt om te verhuizen. Tja en als het dan ook nog eens in een wijk is waar jullie graag willen wonen, dan is de keus snel gemaakt. Wat een zooi in de tuin hè? Pfff daar moet je dan wel ff doorheen kunnen kijken. Het zal van binnen ook wel flink uitgewoond zijn en het e.e.a. aan moeten gebeuren door de woningstichting.
Duurt vast nog wel even voor je de sleutel krijgt. Denk je niet?
Heb je links en recht al ff bij de buren gekeken om een indruk te krijgen? Niet dat je straks met vervelende buren zit....
Nou, hardstikke leuk allemaal!
Thuis idd alvast maar dingen inpakken die je niet meer gebruikt. Da's wel handig.
Succes met alles en een fijne dag vandaag.
jufanita op 01-04-2010 17:57
Klinkt goed! En inderdaad, sommige kansen moet je gewoon pakken.
muisje mini op 01-04-2010 18:04
dat klinkt als een fantastisch avontuur. fijn dat het gelukt is om die woning direct te krijgen. wat een heerlijk gevoel moet dan zijn. al druk bezig met in je hoofd de kamers indelen?
succes dan nog maar met de rommeltjes en prulletjes waar je nog overheen moet stappen (binnenkort maar in verhuisdozen stoppen?)
& geniet er maar van straks!
enne.. laat de woningstichting er maar even wat moois van maken. des te meer kun je er van genieten :)
 
groetjes, Muisje
juliansworld op 04-04-2010 21:07
Hoi !
Ik zou het zéker doen !
Met name omdat je na de sloop van je huis geen recht meer op een eensgezinswoning hebt. Wat belachelijk trouwens !
Heel anders dan hier.
In Hilversum maken jongeren meer kans op een eensgezinswoning dan mensen met kinderen. Bijna alle huizen worden aangeboden voor personen tot 30 jaar.
Eén van de redenen dat ik bijna gedwongen werd een huis te kopen, woonde al 14 jaar in een flat en had nog steeds geen uitzicht op een eengezinswoning. Dus, ik zou die kans niet laten liggen ! Volgens mij ruimt de woningbouw die troep zelf op.
En zetten ze er indien nodig ook een andere schutting neer.
Ze zijn uiteindelijk verantwoordelijk voor het onderhoud.
Ben heel benieuwd hoe het afloopt !
 
Fijne pasen nog en groetjes, Lieke
Susanne op 10-04-2010 19:51
Sjiek de friemel hoor!
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl