Things fall apart so that other things can fall together....
Mijn paleisje
Even een logje tussendoor met wat plaatjes van mijn paleisje waar ik zo blij mee ben ! Ik heb ooit wel eens een verhuislog geplaatst maar toen stonden de meubels nog opgestapeld en werd het zicht belemmerd door alle lukraak neergekwakte dozen.
 
Ik schreef al eens hoe blij ik ben met de buurt en met name het plein. Luuk en Rebecca spelen bijna elke avond buiten en kennen inmiddels de meeste kinderen van het plein.
Ook Luuk's verjaardag in Mei hebben we op het plein gevierd omdat het te heet was voor de tuin.
 
En nu dan eindelijk wat foto's van de binnenkant. Heb nog geen fotorondje door het huis gemaakt waar lang geleden als eens om gevraagd is maar dat komt nog wel een keer. Nu eerst de foto's van de laatste klusjes. In de zomervakantie heeft mijn oom, Albert, een extra lichtpunt gecreëerd in mijn keuken. Ik had maar één lichtpunt met één schakelaar maar wilde graag sfeerlicht boven de eettafel en wat extra spotjes boven mijn aanrecht. Dat heb ik nu en daar ben ik ontzettend blij mee ! Oja en ik heb alle lampen en de kroonluchter in de woonkamer die eerst goudbrons waren zilver geschilderd.
 
Met genoeg licht koken, sfeervol dineren.
 
lampen.jpg picture by alleskits
 
Een nieuwe keuken kreeg ik niet toen ik er in kwam want die zag
er nog prima uit maar omdat er wat krassen in het aanrechtblad zaten mocht ik wel een nieuw blad uitzoeken. Moeilijk kiezen uit zo'n twintig kleuren maar ik koos uiteindelijk voor zwart met een heel klein spikkeltje erin. Ook dit keukenblad is in de vakantie geplaatst. Het is meteen een heel ander gezicht !
 
Wat een verschil !
 
aanrecht.jpg picture by alleskits
 
aanrecht2.jpg
 
En toen liep ik met mijn moeder en de kinderen door Vlaardingen en zag bij het rommelwinkeltje 'Als weggooien zonde is' een heel leuk kastje. Nu was ik nog op zoek naar een kastje voor in de WC maar door het schuin aflopende plafond waren veel kastjes te hoog.
 
De man vroeg er €5 voor en ik besloot de gok te wagen. Anders kon ik het altijd nog ergens anders hangen of weggeven.
Nu ben ik helemaal weg van PIP en had al meteen het idee dat ik een PIP motief aan de binnenkant wilde hebben. Ik had al een keer een leuk behangetje gezien in de behangwinkel met een motief dat wel een beetje op PIP leek. Ik liep naar binnen en vroeg of ik een staaltje mocht om te kijken of het wat was voor op de muur. ( Sorry, het was voor een goed doel  ) Gelukkig was het meer dan genoeg om het kastje aan de binnenkant mee te behangen.
 
Als weggooien zonde is...
 
kastje.jpg
 
Beetje witte verf en een porseleinen deurknopje dat mijn moeder nog had liggen....
 
kastje2.jpg
 
Klaar !! En het staat prachtig in mijn WC ! Nog een paar leuke doosjes van de Xenos en de OB ligt ook weer binnen handbereik.
 
kastje3.jpg picture by alleskits
 
Om mijn WC verder op te fleuren kreeg ik de oude WC spiegel van mijn moeder die met een likje verf heel mooi bij het kastje paste. Ik kocht ook eindelijk weer eens een verjaardagskalender want die oude was al heel lang kwijt. Die was nog van de Olvarit volgens mij hahaha...
 
Na lang zoeken want ik had iets in mijn hoofd wat nergens te koop leek ( PIP verkoopt geen kalenders !!  ) stuitte ik op de website KidsFavorites waar ik de prachtige Rice kalender vond en bestelde. Het werd netjes verpakt bezorgd met een handgeschreven kaartje van de eigenares erbij 'bedankt voor de aankoop' . Helaas zat er een diepe vouw in de kalender die duidelijk kwam doordat de doos knel had gezeten tussen de post. Balen natuurlijk !!
 
Ik mailde dat naar KidsFavorites en zonder moeilijk te doen stuurden ze meteen een nieuwe kalender. Wat een super service zeg !! Ze hadden ook de schuld bij TNT kunnen leggen. Bij deze winkel ga ik zeker vaker iets bestellen. Niet alleen vanwege de service maar vooral omdat ze van die fantastische spulletjes verkopen.
 
Ook was ik op zoek naar een kleine kroonluchter, het liefst fel gekleurd. Nog best lastig want of ze waren te groot of veel te duur. En toen liep ik bij de Xenos en zag de kralenkroonluchters hangen in diverse kleuren. Inclusief lampje was ik zo'n €15 kwijt volgens mij. En het staat toch leuk !! Ze hebben ze nog steeds volgens mij dus misschien haal ik voor mijn slaapkamer en voor die van Rebecca nog wel twee zwarte kroonluchters. Al zijn we wel een hele tijd bezig geweest met het ophangen van de plafonnières die er nu hangen dus dat is dan ook wel weer zonde van ons werk.
 
Mijn WC, nu echt af....
 
WC.jpg
Van een vriendin kreeg ik dit schattige theetafeltje wat een mooi plaatsje kreeg naast de piano.  Erin zette ik de glaasjes die ik kocht in Marokko met de theepot die ik van Joke kreeg.
Toen wilde ik er nog wat op want anders was het een beetje kaal.
Laat ik nu ineens bij de Action tegen een mooie zilverkleurige vaas aanlopen voor €2 en twee theelichtjes erbij van ieder een €1 !! Voor €4 een geweldig setje.
 
theekast.jpg picture by luukspeyer

Reacties

harriet op 13-10-2010 07:55
Hoi
Wat een leuke log!!
Je aanrecht ziet er keurig uit zeg. Mooi met dat nieuwe blad.
En wat is het kastje ook leuk geworden zeg! PIP is leuk hè....ik heb laatst 8 PIP mokken besteld op Marktplaats. Zó leuk!
De lamp met kralen vind ik ook schattig.
Ben benieuwd naar je foto's door het huis heen. (Fimpje...kan ook! )
Fijne dag hoor
Therese op 13-10-2010 13:26
Echt heel mooi geworden Kit!
Mooie wc, en kastje staat leuk zo.
jufanita op 13-10-2010 20:28
Ik vind je kastje in de wc echt superleuk geworden! En dat theekastje vind ik ook helemaal leuk. Meerdere 'ouwe tantes' van me hebben er een dus ik hoop dat er nog eens eentje mijn kant op komt..
marjan op 14-10-2010 19:10
Zo dat ziet er leuk uit ik moet nu toch gauw een keer langs komen. Ja en Pip zo leuk.Groetjes marjan xxx
gewoonieko op 14-10-2010 20:53
Als interieurfreak las ik je blog met belangstelling. Zie uit naar de volgende reportage! Bij de weg: voor de locale economie ben je dus een rapm, maar da's een detail
juliansworld op 15-10-2010 09:28
Wat mooi is het geworden Kitty ! En wat ben je inventief. Vind het ook een kick geven oude spullen een 2e leven te geven ! Wilde je trouwens toevoegen op Youtube, maar heb geen idee hoe je dat doet, blond he, haha
 
Groetjes, Lieke
Lind@ op 15-10-2010 10:29
Super kastje en leuk geworden met het behangetje.
Ik snuffel ook graag tussen de oude "zooi ".
Lind@
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl