Things fall apart so that other things can fall together....
Het laatste kelder feestje...., 17 Januari 2010
Bij het eten hoorden we van de eigenaar dat de Nederlandse jongen die de avond ervoor de bar had gedraaid 'unten im keller' ontslagen was en dat de kelder gesloten was. Later zagen we de jongen die ook aan het bedienen was. We vroegen hem wat er gebeurd was. De eigenaar vond dat hij te weinig omzet had gedraaid de nacht ervoor en verdacht hem er van de helft in zijn zak te hebben gestoken. Hij vertelde ook dat hij nog salaris te goed had en dat hij dus nog niet per direct weg kon. Die avond hoopte hij zijn geld te krijgen en dan was hij weg.
 
We vonden het echt super lullig voor hem. De avond ervoor waren heel veel mensen vroeg naar bed gegaan dus meer dan een paar honderd euro zou hij echt niet gedraaid hebben. En zoals de rest van het personeel de prijzen berekende was verre van netjes. €10 voor een kannetje huiswijn waar je hooguit twee glazen uit kon volschenken ? Bovendien was de prijs steeds anders of werden drankjes dubbel berekend.
 
Ik zei dat wij het zo jammer vonden dat de kelder dicht bleef die avond. En toen zei hij : ' Ik ga gewoon open voor jullie. Net zolang tot de politie komt' Super natuurlijk ! Niemand begreep er wat van toen we vertelden dat de bar toch open was maar iedereen kwam wel. Het werd een topavond ! Heel gezellig en volgens mij had de barman na afloop een super omzet! De politie kwam niet. Blijkbaar hoopte de eigenaar toch nog binnen te lopen ?
 
Haha mooi niet. Toen de bar sloot namen we afscheid van de barman en wensten hem succes. Hij ging er vandoor voordat iedereen in het hotel wakker werd. Met het geld uit de kas uiteraard want naar zijn salaris kon hij fluiten. Ik had precies hetzelfde gedaan in zijn situatie. Hopelijk heeft hij snel een nieuw hotel gevonden.
 
Heel veel hadden het allemaal niet zo mee gekregen en de andere dag bij het ontbijt hoorde iedereen van de eigenaar wat er gebeurd was. Alleen dan natuurlijk het verhaal van de verdwenen kas. Toen wij vertelden dat de jongen nog heel wat salaris te goed had en om een onzinnige reden ontslagen was had iedereen er wel begrip voor.
 
Wat was het weer gezellig !
 
oostenrijk12.jpg picture by luukspeyer
 
Luc, ik & Peter
 
oostenrijk13.jpg
 
Gezellig op de dansvloer !
 
oostenrijk14.jpg
 
De barman
 
oostenrijk15.jpg
 
Peter, Mark, Boudewijn & ik ( Oja en Marian hahaha...)
 
oostenrijk16.jpg
 
Wat een verrassing toen ik heel stil de kamer opsloop en de meiden nog wakker bleken te zijn ! Ik ben altijd de laatste die naar bed gaat en sluip dan altijd naar binnen zodat ik Renate en Astrid niet wakker maak. De andere dag willen ze dan alle verhalen weten. Wat hebben ze gemist ?
 
Nu was Renate al helemaal niet in de bar geweest omdat ze migraine had gehad. Astrid deed heel geheimzinnig over wat zij had uitgespookt die avond en Renate wilde natuurlijk weten wat. En ik had ook nog wel een verhaal. Ik kroop even tussen in en zo bleven we nog een tijdje nakletsen.
 
oostenrijk17.jpg
 
En lachen ! Wat hebben we weer vreselijk gelachen.....
 
oostenrijk18.jpg

Reacties

gewoonieko op 19-01-2011 09:55
Zeg ...?? doe jij nog iets anders dan feestjes vieren? Feestneus! :)
liefmeisje op 19-01-2011 12:16
Een gezellig laatste avond heb je dus gehad. 
juliansworld op 20-01-2011 17:45
Wat een waardeloze baas. Ik had niet alleen de kas, maar ook alle drank meegenomen als ik hem was
Wel sympathiek van hem dat ie toch open wilde gaan. Foto's zien er weer errug gezellig uit !
 
Groetjes, Lieke
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl