Things fall apart so that other things can fall together....
Zaalhockey
En dan maar weer even een hockeylogje tussendoor. Ik had jullie nog de teamfoto beloofd die fotograaf Remco Smits maakte. Dit is 'm dan ! Jongens D1, allemaal in hun mooie nieuwe trainingspakken.
 
Wat een stap maakten we dit jaar. Een grote stap om van de club waar Luuk al jaren speelde over te stappen naar een nieuwe club. Maar wat is dat een goede keus geweest ! Je weet nooit hoe het in de toekomst gaat. Elk jaar is het weer spannend. Kom je in een leuk team ? Zijn er voldoende trainers en coaches ? Is iedereen even fanatiek ? Vorig jaar hadden we pech, dit jaar geluk. Twee goede trainers en coaches, leuke fanatieke jongens en erg fijn voor mij... super leuke ouders !
 
Het is gezellig langs de lijn en de jongens doen het allemaal leuk ! De eerste wedstrijden hebben ze allemaal dik gewonnen waardoor ze zijn gepromoveerd van de tweede- naar de eerste klasse. Na de herindeling hebben ze nog vier veldwedstrijden gespeeld waarvan ze er twee hebben gewonnen en twee verloren.
 
 
Nu ligt de veldcompetitie stil. Zaterdag 5 Maart gaan ze daar weer mee verder. Vorig jaar mocht er door kinderen en ouders nog gekozen worden of de jongens de zaal ingingen of mee deden aan de midwintercompetitie. Toen waren de meeste stemmen voor dat laatste en bleven we lekker buiten.
 
Rebecca heeft één keer in de zaal gespeeld toen ze in de D zat en dat is toen helemaal niet goed bevallen. In de zaal was het benauwd, er waren te weinig spelers en dus geen wissels en Rebecca is één keer flauw gevallen door te weinig zuurstof. Bovendien waren al die zaalwedstrijden toen op zondagochtend acht uur. Dat is fijn als je nog een zoon bij de Fjes hebt die op zaterdagochtend om dezelfde tijd moet opdraven voor de midwintercompetitie !!
 
Maar dit jaar hadden we geen keus. Allebei gingen ze de zaal in....
Rebecca traint elke week met haar team in de gymzaal van haar school. De club van Luuk heeft helaas wat minder geluk en elk team moet het doen met vier trainingsavonden in de zaal en verder op het veld als het tenminste niet vriest en er geen sneeuw valt. Luuk had dus pas twee keer getraind voor de eerste zaalwedstrijd ! Zaalhockey is echt heel anders dan veldhockey. Er zijn andere regels in de zaal. Je mag niet slaan, alleen pushen en hoge ballen zijn niet toegestaan. Een voordeel is wel dat de bal minder snel uit gaat en dat je gebruik kan maken van de balken die er liggen. Als een soort biljart kun je de bal via de balk spelen. Maar ook dit is wennen wanneer je dit nooit gedaan hebt.
 
Er moesten natuurlijk ook spullen worden aangeschaft. Sowieso allebei een zaalhockeystick. Rebecca kon hem huren op de club, Luuk niet. Omdat je ook tweedehands huursticks kon kopen op de club zijn we nog wel even langs geweest maar uiteindelijk heb ik het niet gedaan. Luuk's maat stick hadden ze niet en om dan alleen Rebecca weer een oude stick te geven en voor Luuk een nieuwe te kopen ?
Dus gingen we naar Jawa waar we slaagden voor een stick ( een witte Dita ) voor Rebecca. Voor Luuk hadden ze niet veel keus en hij wilde graag de stick die hij online had gezien. Best spannend want elke stick voelt anders en is best persoonlijk maar Luuk wilde de gok wagen. Gelukkig bleek de rode Stag hockeystick een goede keus. Hij speelt prima volgens Luuk !
 
Schoenen voor Luuk bleek lastiger maar is uiteindelijk ook nog gelukt. En na de zaalhockey mag hij ze gewoon naar buiten aan.
 
 
In December zouden ze al een zaalwedstrijd hebben gehad maar helaas gingen die niet door vanwege de sneeuw op de weg. De hockeybond laste alles af vanwege de gevaarlijke verkeerssituatie. Afgelopen weekend hadden zowel Rebecca als Luuk dus hun eerste zaalwedstrijd. Luuk op zaterdag en Rebecca op zondag.
 
Met Luuk ben ik mee geweest. Zij moesten spelen in Dordrecht. Ik reed mee met Heleen, de moeder van Jeroen. Jeroen is behalve teamgenootje ook klasgenoot van Luuk dus Heleen ken ik al wat langer. Heleen had haar tomtom aan maar op het laatste stukje kwamen we er toch niet helemaal uit. Waar zat nu die sporthal en waar moesten we parkeren ? Achteraf waren we er al langs gereden maar hadden we het niet als 'sporthal' herkent. Luuk dacht dat het een vliegveld was en ik dacht meer aan een schaatsbaan of zwembad. Op zich had ik daar gelijk in want ook dat was te vinden op sportboulevard Dordrecht. Wat een prachtig gebouw is dat !!
 
 
Ook binnen zag alles er prachtig, ruim en nieuw uit. Het viel dan alleen weer even tegen dat er geen scorebord gebruikt werd maar dat de bordjes met de hand werden omgedraaid.
 
 
De meeste van onze jongens gebruikten de balken nog niet echt. Je merkte dat ze nog niet echt veel ervaring hadden met zaalhockey. Ze speelden twee wedstrijden. De eerste tegen Derby verloren ze met 0-4 maar de tweede tegen Dordrecht werd gewonnen met 5-2 ! Luuk heeft ook nog een keer gescoord. Je zag gewoon dat de jongens nog heel erg moesten wennen maar dat het uiteindelijk steeds beter ging.
In ieder geval vond Luuk het erg leuk in de zaal.
 
Rebecca moest zondag spelen maar toen kon ik zelf niet mee helaas. Omdat er in de zaal minder spelers nodig zijn werd steeds het hele team gewisseld waardoor iedereen maar zeven minuten in het veld stond en daarna weer even kon rusten. Geen overbodige luxe want zaalhockey is echt heel intensief. Raar idee dat toen Rebecca bij de D zat ze maar met zes spelers waren en dus niet konden wisselen. Geen wonder dat ze toen flauw viel  !
 
Rebecca heeft twee wedstrijden gespeeld. In het speelschema kon ik niet meer terug vinden tegen wie ze heeft gespeeld maar ook zij heeft één wedstrijd gewonnen met 5-1 ( van Klein Zwitserland? ) en een wedstrijd verloren met 3-4 ( van HDM ?) . Volgende keer hoop ik dat ik met haar mee kan. Wel jammer dat de wedstrijden steeds zo laat zijn. De tweede wedstrijd van Luuk begon nu ook pas om 17.10 en Rebecca's tweede wedstrijd voor zaterdag a.s. begint zelfs nog een uur later !  Maar ook Rebecca vindt zaalhockey nu erg leuk. En geen blauwe benen en bevroren handen meer !
 

Reacties

liefmeisje op 12-01-2011 17:10
Leuk om zo te lezen hoe het in zijn werk gaat bij zaalhockey. Ik heb 12 jaar gehandbald, en kwam maar zelden buiten, om te handballen. Want dat is eigenlijk alleen maar in de zaal. 
Lind@ op 13-01-2011 23:14
Onze Bas heeft op de basisschool ook nog zaalhockey gespeeld. Dit ging uit van de Brede school maar toch heeft hij het een aantal jaar volgehouden. Wedstrijdjes gespeeld ( Onderling).
Leuk hoor als ze er plezier aan beleven en idd doen ze het niet slecht.
Lind@
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl