Things fall apart so that other things can fall together....
Open huizendag & Back in time
Zaterdag 26 Maart was het openhuizendag. Nu had Koen, die makelaar is, mij vorige week gebeld om te vragen of ik op deze dag in een woning wilde zitten voor eventuele kijkers. Ik kreeg er een tientje per uur voor. Leuk toch ?Het huis is echt bij mij om de hoek. Door deze straat fiets ik bijna elke dag.
 
Om kwart voor elf hadden Koen en ik in de woning afgesproken. Hij vertelde me wat bijzonderheden en liet me daarna alleen. Gelukkig was Rebecca zo lief om voor ze naar de hockey ging nog even mijn senseo apparaat langs te brengen want ik had er niet bij stil gestaan dat ik geen koffie en thee zou kunnen zetten.
 
Ik nam een boek mee maar merkte dat ik me echt niet meer kan concentreren op een boek. Heb altijd boeken verslonden maar kan er op dit moment blijkbaar de rust niet meer voor vinden. Sowieso moest ik er echt even aan wennen. Vier uur niets doen, geen tv, geen radio, geen internet..... Even kwamen de muren op me af en was ik alleen maar bezig met wat ik had kunnen doen in al die 'verloren' uren. Maar ik moet zeggen dat het went. Het gaf zelfs rust, misschien werkt het in die zin zelfs therapeutisch.
 
Toch las ik uiteindelijk nog twee korte verhalen en kreeg ik vier kijkers.
Leuke jonge stellen en het was echt heel gezellig ! Vier kijkers vond ik zelf een beetje weinig maar toen Koen om drie uur langs kwam en zag hoeveel er geweest waren zei hij verbaasd : 'Zo hé vier kijkers ?!' Het bleek dus juist veel te zijn.
 
Ze leken allemaal best enthousiast. Ze waren allemaal weg van de keuken en de badkamer die zelfs nog nooit gebruikt zijn. Het stel dat de woning gekocht had is uit elkaar gegaan nog voor dat de woning klaar was. (Hetzelfde verhaal als met mijn huis. Daar zat zelfs het afplaktape nog op de raamlijsten toen ik erin kwam.) Ook alle leidingen waren vernieuwd en de vloeren dus ook. Ben heel benieuwd of er nog wat uit komt na deze bezichtiging.
 
 
`s Avonds kreeg ik een smsje van Bernold waar ik vrijdagavond was geweest om naar zijn nieuwe huis te kijken en die wist dat ik die zaterdag in een huis zat. Hij vroeg hoeveel kijkers ik had gehad en vertelde dat er op het journaal was geweest dat 25% van de huizen niet één kijker had gehad. Nou dan heb ik toch nog geboft !
 
Nu had ik begrepen via hyves dat mijn collega ook bij dezelfde makelaar haar huis te koop heeft staan. Ik had het daar op mijn verjaardag wel met Koen over gehad maar niet met mijn collega. Maandag merkte ze op : ' Zo jij hebt vier kijkers gehad ?' Het bleek dus dat ze Koen gesproken had. Eerst snapte ze er niets van toen Koen zei dat hij net bij Kitty in de Leliestraat was geweest en dat zij mij ook moest kennen. Ze kende toch geen Kitty in de Leliestraat ? Tja ik snap de verwarring...
 
 
Zaterdagavond ben ik voor de allereerste keer naar het Back in time feest in Vlaardingen geweest. Het moest er toch maar eens van komen....
Nu woon en werk ik wel in Vlaardingen maar daar is dan ook alles wel mee gezegd. Als ik uiteten ga, wil stappen of nodig moet winkelen ga ik naar Rotterdam. De keren dat ik in Vlaardingen ben wezen stappen vond ik er niet veel aan. Maar ja ik woon inmiddels alweer veertien jaar in Vlaardingen en dan nog nooit naar een BIT feest zijn geweest ? Dat kan niet !
 
Het BIT  oftewel Back In Time feest wordt eens per half jaar gehouden in de Lijnbaanhallen waar Rebecca lang geleden nog geturnd heeft. Weinig sfeervol zo'n sporthal maar ik hoor alleen maar positieve verhalen over dit feest. Je moet er ook snel bij zijn want de feesten zijn meestal al snel uitverkocht. Vandaar dat ik de kaarten dus al weken in huis had.
 
Ik had er weer een uitje van gemaakt op Kit's uitjes en op OA en er ging weer een leuk clubje mensen mee. Debbie, Claudia en Astrid kwamen eerst naar mij. Ik had twee soorten pasta's gemaakt, met vlees en met vis. Helaas kwam Claudia bijna twee uur later aan. Zij moest helemaal uit de achterhoek komen en dus vier uur met de trein reizen.
 
Normaal hadden wij op haar kunnen wachten met eten maar nu had ik ook alweer om acht uur bij de Lijndraaier afgesproken met anderen. Zij hadden wel mijn nummer maar ik niet die van hen... De reden dat we zo vroeg hadden afgesproken was dat er vanaf negen uur al een  rij van een half uur zou staan voor de lijnbaanhal.
Claudia at dus iets in de trein en ook het omkleden deed ze daar in de WC. De mensen staarden haar raar aan toen ze de WC in spijkerbroek in ging en er in jurk met hakken weer uit kwam. 
 
Maar goed, het eten met Debbie en Astrid was zo gezellig dat we nog wel uren hadden kunnen natafelen. Helaas was daar geen tijd voor. Zelfs het toetje kwamen we niet meer aan toe. Dan maar meteen aan de koffie met koekjes en Amaretto !
Gelukkig was Claudia wel op tijd voor de koffie. Wat was het gezellig en wat jammer dat we zo moesten haasten....
We doen het eten nog een keer over zonder stappen oké ?
Normaal heb ik minstens een uur nodig voor het omkleden en optutten maar nu was daar geen tijd voor.
 
 
Met de auto van Astrid vertrokken we richting centrum. Nu stuurde ik haar eerst de verkeerde kant op omdat ik de gratis parkeerplaats zocht. Tja ik ga altijd met de fiets....Uiteindelijk vonden we de parkeerplaats wel maar bleek het vol. In de buurt waren nog wel plekken met parkeerautomaten maar vanaf daar was het nog een minuut of tien lopen naar de Lijnbaanhallen.
 
We besloten als we dan toch moesten betalen dan maar in de buurt te parkeren alhoewel ik bang was dat daar alles al vol stond. Maar nee hoor, Astrid vond een plekje bijna voor de deur. Ze reed zelfs nog bijna de hal binnen hahaha....
 
Hans en Dini waren al in de Lijndraaier waar we ons verzamelpunt hadden. We dronken daar alvast wat en besloten nog even te wachten omdat we niet zeker wisten of er meer mensen eerst daar heen zouden komen. Rond negen uur besloten we naar binnen te gaan.
 
 
Mijn eerste idee was ' Waar ben ik beland ??' en vooral 'Waar heb ik iedereen in hemelsnaam mee naar toe gesleept.' Er hing een doordringende frituurlucht bij binnenkomst en al hadden ze de zaal omgetoverd tot disco het bleef toch een weinig sfeervolle sporthal.
 
Meteen al liep ik een collega tegen het lijf. Zij vroeg wat ik er van vond. 'Nou ik weet nog niet of ik dit leuk moet vinden.' zei ik haar eerlijk. 'Je moet er gewoon genoeg bij drinken !' grapte ze. ' Ja maar al die ouders van school die hier rondlopen dan, ik let maar een beetje op.' antwoordde ik. ' Ach, die weten dat maandag toch niet meer !' lachte ze. 
 
Toch werd het al snel gewoon super leuk. Je moet het gewoon zien als een festival. Jong en oud ging hier lekker uit hun dak. Er waren twee grote zalen met een tussenruimte voor de rokers. In één zaal draaide een DJ en in de andere zaal was live muziek. Er waren heel veel bekenden dus  dat maakte het extra leuk.
 
Een paar minpunten ? Het is gewoon veel te duur !
€12,50 entree maar met alle reserveringskosten e.d. komt daar nog een euro of drie bovenop. Muntjes zijn €2,50 per stuk en een wijntje kost twee muntjes ! Sorry hoor maar dat is toch niet normaal !! €5 voor een glas wijn ?
 
Voor €1 kon je naar de WC. Een vieze dixi die niet werd schoon gehouden zonder gelegenheid tot handen wassen. Te erg voor woorden dus. Eén vrouw liep boos weg en riep dat ze wel in de plantenbak ging pissen. Tja ik was er bijna naast gaan zitten....
Deze belachelijke prijzen  maak je volgens mij echt alleen maar mee in Vlaardingen, zoals ik al gemerkt had op het Vlaardings  Festival !
 
 
 
 
 
 
 
Dit was  nog even lachen... ineens herkende Astrid een collega in één van de danseressen. Toch even vreemd om te zien. Een collega die als verpleegkundige bij je op de afdeling werkt en die je ineens in haar 'onderbroek' over het podium ziet huppelen. Zij leek ook even verrast toen Astrid ineens in het publiek naar haar stond te zwaaien.
 
 
 
 
 

Om 01.00u was het feest afgelopen. Wel een beetje raar zo vroeg... Gelukkig waren de meeste het ook nog niet zat en besloten we naar Malle babbe te gaan. Helaas bleek achteraf bijna niemand meer binnen te komen. Debbie en ik konden gewoon naar binnen lopen maar het bleek dat de rest niet binnen kwam. Ook van Peter , van wie het 'Malle Babbe'idee kwam, bleek ik ineens een smsje te hebben dat hij niet binnen kwam omdat het vol was. Vol was het zeker ! Omdat we pas erg laat door hadden dat er mensen gestrand waren voor de deur hebben we ook niet echt nagedacht over een alternatieve locatie. Gelukkig kwamen Claudia, Liesbeth en Hans nog wel binnen.

Ik moet zeggen dat ik het erg leuk vond het stappen in Vlaardingen. Nu weet ik niet hoe het normaal is zonder BIT feest maar dat wil ik nog wel een keertje uitproberen. Enige nadeel vind ik wel dat je overal mag roken. Ik ben niet anti roken maar in zo'n volle kroeg heb ik er gewoon last van. En het mag toch gewoon niet ? Waarom houdt Rotterdam zich er wel aan en lapt Vlaardingen alle regels aan zijn laars ? En dan heb ik het nu niet over kleine kroegjes maar flinke stapgelegenheden met genoeg ruimte voor een rookbar. Maar goed het was gezellig !

 
 

Reacties

Petra op 01-04-2011 10:25
Gezellig was t, nog bedankt voor de foto's
liefmeisje op 02-04-2011 16:04
Wat een weekend heb je gehad. Leuk dat je een collega helemaal op een dwaal spoor was gezet. Ik hoop dat de actie ook nog heeft opgeleverd en dat het huis snel verkocht wordt. 
 
Jammer dat er over gerookt mag worden. Ik vind dan je kleding zo snel ruiken. Maar was ondanks alles wel gezellig.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl