Things fall apart so that other things can fall together....
De een-na-laatste hockeywedstrijd
Natuurlijk ben ik afgelopen weekend weer in de tuin verder gegaan. Daar plaats ik binnenkort wel weer een logje met foto's over... Verder was onze zaterdag gevuld met hockey. Nu was ik al een paar weken niet meer op een hockeyveld geweest omdat ik volop in de tuin bezig ben maar omdat het seizoen bijna afgelopen is wilde ik in ieder geval mee gaan. De een-na -laatste wedstrijd alweer voor de zomerstop. Jammer genoeg speelden Rebecca en Luuk weer allebei op dezelfde tijd dus ik moest weer kiezen. Meestal ga ik dan met Luuk mee. Rebecca vindt het niet zo'n probleem als ik niet mee ga en bovendien gaan er met de jongens altijd heel veel leuke ouders mee. Voor mij dus ook erg gezellig langs de lijn !
 
Ze moesten allebei uitspelen. Luuk in Barendrecht en Rebecca in Wassenaar. Luuk was hoopvol gestemd, dit moesten ze kunnen winnen !
Voordat de wedstrijd begon werden de sproeiers aangezet op het waterveld. De jongens waren al aan het inspelen en waren al snel kleddernat. Els en ik vonden een bankje in de zon met goed zicht op het veld en gingen alvast zitten, verheugd over zo veel geluk ! Toen de voorste sproeiers aangingen begrepen we waarom dat bankje leeg was... De sproeier spoot over het terras. Eerst wilden we ons niet laten kennen en bleven zitten maar toen de nevel veranderde in een dikke straal water renden we toch maar snel weg. De rest van de ouders achterna die allemaal het clubhuis in vluchtten.
 
 
 
Toen de straal weer wat minder werd zijn we snel gaan zitten. Dit mooie plekje wilden we niet meer afstaan ! De anderen volgden snel....
 
 
Wat speelden onze jongens goed ! Ze maakten twee mooie doelpunten alleen maakte Barendrecht twee doelpunten met een strafcorner en een vrije slag op het goal. Gelijkspel.... Dat was al even slikken want wat spel betreft verdienden ze het echt om te winnen. Ze waren echt in vorm die dag en duidelijk beter dan Barendrecht. Maar het werd pas echt balen toen een scheidsrechter bedacht dat er nog maar een strafcorner moest komen vanwege een shoot ( aanraken van de bal met de voet)  terwijl de betreffende speler zijn stick nog tussen zijn voet en de bal had. Helaas ging ook deze strafcornerbal er in. Pollux verloor dus met 2-3. Verliezen is niet erg maar dit voelde onrechtvaardig en de jongens hadden er best wat moeite mee.
 
Volgende week dus de laatste wedstrijd met dit team. Volgend jaar wordt alles anders... Hoe dan ook valt heel het team weer uit elkaar. Dirk ( de keeper) is nog te jong om door te schuiven naar de C en blijft in de D. Verder blijven er verschillende jongens in de C1 over en schuiven anderen door of gaan naar C2. Dit team, het huidige D1 wordt opgesplitst en verdeeld over C1 en C2. Echt erg vind ik dat ieder jaar weer.
 
Dit jaar was een topjaar voor Luuk. Wat een goede stap was het om over te stappen naar de nieuwe club. Daar staan we nog steeds achter. Wel maak ik me zorgen over volgend jaar. Niet of Luuk wel weer in het selectieteam komt want dat denk ik eigenlijk niet. Luuk is een goede speler maar in dit team zijn ze allemaal erg goed en gemotiveerd. Sprong hij er voorheen nog uit nu zijn er gewoon jongens die beter zijn. Bovendien heeft hij zijn postuur ook nog een beetje tegen. De meeste jongens steken een kop boven hem uit en zijn wat sterker waardoor ze ook meer slagkracht hebben.
 
Pieter is een stuk groter en springt er uit in het spel. Eerlijk gezegd zou ik het heel raar vinden als Pieter niet in C1 wordt geplaatst. Dit betekent dat de kans er is dat Luuk niet meer bij Pieter zit volgend seizoen. Een raar idee omdat ze beste vrienden zijn vanaf groep 3 en al vanaf de F-tjes bij elkaar in het team zitten. Maar ja zo gaat dat met sport helaas... Het is dus nog even afwachten maar we houden er alvast rekening mee dat het even slikken zal worden.
 
Els begon nog over een afsluitende BBQ met het team. Dat hebben ze vorig jaar ook gedaan en dit is goed bevallen. Het toernooi waar de jongens aan mee zouden doen gaat niet door en anders gaat dit seizoen uit als een kaarsje... Nu is het zo dat er een jongen in het team zit van wie de ouders een volledig verbouwde herenboerderij hebben met een flink stuk grond waar altijd feesten en partijen worden gehouden. Ik ben er wel eens geweest met een schooluitstapje en het is echt een toplocatie. Vorig jaar hebben ze de BBQ ook daar gehouden en dat was een succes ! Hopelijk lukt dat nu weer en anders misschien op de hockeyclub zelf. Mijn tuin is helaas niet op tijd klaar.
 
 
 
Vanuit Barendrecht reden Luuk en ik mee en bij het clubhuis pakten we onze fietsen. Ik had al eten in huis maar eigenlijk hadden we best honger en het was inmiddels al half vijf. Ik moest ook nog even langs de supermarkt omdat ik iets vergeten was en dus kochten we maar meteen wat kaas - en frikandelbroodjes. Die hoefden alleen nog even de oven in en waren zo klaar. Rebecca smste om half zes dat ze net klaar was en over vijf minuten zou vertrekken. Wat haar betreft konden we dus wel vast gaan eten. Dat deden we dan maar.
 
Niet veel later volgde de tweede sms : ' Mam doe je de deuren en ramen dicht want er hangt een flinke rookwolk boven Vlaardingen. We zien hem hier al vanuit Den Haag !' Luuk en ik hadden nog niets gemerkt maar liepen naar buiten en zagen daar inderdaad een flinke zwarte rookwolk. Ik besloot Google te raadplegen en kwam uit op een grote brand bij een Palletfabriek in Zevenbergen. De rook zou inderdaad onze kant op komen maar zo erg ?? Later bleek dat er ook een brand was in Vlaardingen en wel in een afvalverwerkingsbedrijf. Gelukkig geen gewonden en volgens zeggen zijn er ook geen schadelijke stoffen vrij gekomen. Alleen dat 'omwonenden is gevraagd deuren en ramen te sluiten en binnen te blijven' wat je overal hoort en leest is echt niet waar ! Gelukkig smste Rebecca.
 

Reacties

liefmeisje op 17-05-2011 13:31
Jammer dat Luuk op deze manier heeft verloren. En dan nog even gauw alles dicht doen voor de brand. Fijn dat Rebecca even sms-te. Anders had je alle stank binnen gehad. 
juliansworld op 22-05-2011 11:16
Vreemd dat ze de sproeier net aanzetten voor de wedstrijd. Is volgens mij vraaaaagen om blessures ?
Jammer dat ze toch nog verloren hebben.
Zeg maar tegen Luuk: geluk is met de dommen ! Want meer dan geluk was het niet, toch ?.. En wat jammer dat die groepen steeds zo door elkaar worden gegooid, hoorde dat het zo ook met de voetballertjes gaat. In Julians klas zijn zo ook vriendengroepjes kompleet uit elkaar gevallenmet alle frustratie die daarbij hoort.Het gaat toch om plezierig sporten met elkaar en niet om selecteren van de besten ?.
Ik zal die teamsporten wel nooit begrijpen haha
 
Fijn weekend nog en hopelijk heb je al in de tuin kunnen zitten.. groetjes, Lieke
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl