Things fall apart so that other things can fall together....
Gewonnen !!
Als kind had ik altijd een probleem met mijn gewicht. Ik was graatmager en kreeg de kilo's er niet aangegeten. Nou ja eten deed ik sowieso niet echt goed, ook wel omdat ik als kind veel ziek was. Toen ik zwanger werd van Rebecca woog ik 43 kilo, aan het eind van mijn zwangerschap 53. Na mijn bevalling viel ik uiteraard wat kilo's af en bleef steken op 47 kilo, prima gewicht met een lengte van 1.61. Drieëntwintig was ik toen. Toen ik een jaar of negen geleden stopte met roken kwam ik wel een paar kilo aan maar met 50 kilo was ik nog heel tevreden.
 
Op dat gewicht ben ik heel lang blijven staan. Eten ben ik steeds lekkerder gaan vinden en ik let nergens op. Ik ben een goede afnemer van traktaties op school. Gevulde koeken, chocola, cake....alles gaat er in. Tussen de middag drie boterhammen met dik beleg. `s Avonds tijdens het koken een paar plakjes kaas en daarna dus een flink bord vol stampot of andere calorieënbommen. Na het eten nog een lekker snoepje en later op de avond chips of nootjes. In het weekend genieten we van toostjes franse kaas, olijven en Sushi.
 
Toch bleef ik lange tijd hangen op die 50 kilo. Ik was natuurlijk ook altijd wel in beweging. Met twee zeer actieve kinderen was ik altijd wel op weg om ze ergens naar toe te brengen of te halen. Naar de hockey, naar een vriendje...en alles op de fiets ! Daarnaast zat ik zelf ook nog op hockey, twee uur trainen per week.
 
Inmiddels gaan de kinderen overal zelf naar toe en ben ik sinds een jaar gestopt met hockeyen. De kilo's zijn er ongemerkt aangevlogen. 58,2 geeft de weegschaal inmiddels aan en er zijn nog maar weinig broeken waarvan ik de knoop makkelijk dicht krijg. Oké ik kan weer een maat groter gaan kopen maar ik wil eigenlijk toch in die maat 36 blijven vallen. ( met af en toe een uitschieter naar maat 38) En als ik er nu niets aan doe waar stopt het dan ?
 
Maar goed, in lijnen heb ik dus geen zin en echt opletten wil ik eigenlijk ook niet. Ik ben nogal Bourgondisch ingesteld en kan zo genieten van lekker eten !
Dus moet ik meer gaan bewegen en dan maar hopen dat dit genoeg is om weer naar de 50 kilo te zakken. Ze zeggen dat als je gaat hardlopen dit uiteindelijk verslavend is. Lijkt me een gezonde verslaving al kan ik me nu nog niet voorstellen dat ik het ooit leuk ga vinden. We zullen zien ! Nu de tijd er nog voor vinden. Het plan was elke avond te gaan lopen maar ik ben nu alweer even niet geweest omdat mijn dagen steeds helemaal van vroeg tot laat zijn vol gepland.
 
Maar goed het begin is er ! Ben nu een paar keer wezen rennen met Luuk en nu de hockeytraining van Rebecca gestopt is gaat zij ook mee doen. Al heeft Rebecca al een topconditie en loopt ze regelmatig een heel rondje park met school en met de hockey dus misschien moet zij op haar eigen tempo gaan.
 
Na het hardlopen had ik nog wel zin om wat meer te bewegen en ik stelde voor om te gaan badmintonnen. Dat vond Luuk wel wat ! We begonnen in de tuin maar al snel lagen de enige goede shuttles in de tuin van de buren. De buurman was niet in de gelegenheid om de shuttles te pakken en om de tuin staat een heg en een schutting. Jammer !
 
 
 
Dan maar tafeltennissen. Ook leuk en we hebben niet voor niets zo'n mooie tafeltennistafel voor de deur ! Rebecca maakte nog een foto uit het raam, de filmpjes die ze maakte zal ik jullie besparen ;-)
 
 
Uiteindelijk is het de andere dag gelukt om één shuttle te pakken te krijgen met een schoffel ( door de heg heen) en heeft Luuk er inmiddels weer wat voor zijn verjaardag gehad.
 
 
Rebecca had trouwens weer wat leuks ! Ze had zich aangemeld voor de Stick pimping hyves en als er 500 leden waren werd er een winnaar getrokken. Een paar weken geleden klonk er een kreet vanachter de PC : ' Jaaaaaaa....ik heb een hockeystick gewonnen !!!' En niet zomaar één....ze mocht hem laten ontwerpen.
 
Rebecca omschreef wat ze wilde en met welke kleuren en kreeg een ontwerp gemaild. Als ze er nog iets aan veranderd wilde hebben was dat geen probleem. Het ontwerp werd dus nog twee keer aangepast en toen was hij helemaal naar haar zin. Vorige week kreeg ze een telefoontje met de vraag wanneer ze weer een training of wedstrijd had. 
 
Rebecca's laatste training had ze afgelopen woensdag. Heel veel meiden uit haar team wisten het nog niet en waren dus heel verbaasd toen Rebecca ineens een stick uitgereikt kreeg ! Hij is echt mooi geworden. Op de voorkant staat haar naam in zwarte letters en op de achterkant is hij helemaal vol gedrukt met haar naam en geboortejaar in zwart met een klein beetje roze. Er is ook nog een foto gemaakt maar die staat nog niet op de site dus ik heb er zelf ook maar één gemaakt.
 
Wat zo leuk is... Rebecca had echt een nieuwe stick nodig want de oude was helemaal afgesleten. We hadden er al wel naar gekeken maar onder de €100 vind je vrijwel geen Senior stick. Voor haar verjaardag had ze ook nog andere wensen en zomaar even een stick kopen is voor mij als alleenverdiener niet zo makkelijk . In de winter heb ik nog twee indoorsticks moeten kopen voor de zaal en Luuk was dit seizoen uit zijn veldstick gegroeid. Het (hockey)potje was dus een beetje op !
 
En dan nu deze meevaller. Ik gun het haar zo ! Ze heeft haar hockeystick ook altijd wat te zwaar gevonden. Nu heeft Rebecca de laatste hockeywedstrijd van dit seizoen met haar nieuwe stick kunnen spelen en deze stick speelt veel lekkerder. Hij is lichter en ze kan er dus ook harder mee slaan. Roderick van Stick-pimping.nl dank je wel !!
 

Reacties

harriet op 24-05-2011 08:07
Hoi.
Goh dus ineens wat kilootjes erbij nu? En die moeten er nu weer af begrijp ik? Tja geen idee....ik ben inmiddels 11 kilo afgevallen met Wieght Watchers en dat ging wel goed. Ik hou ook van lekkere dingen hoor, maar alles erin schuiven gaat niet meer. Moet echt keuzes maken tegenwoordig.
En hardlopen. Pfff, dat is dus echt niks voor mij.
Wat leuk dat Rebecca die stick gewonnen heeft. Wat een mazzel heeft ze toch altijd met dat soort dingen hè??! Maar hardstikke leuk voor haar joh.
Fijne dag
Anita op 24-05-2011 18:22
Hee Kitty :)
tja die kilo's ik weet er alles van. In 5 jaar tijd ben ik er 11 aangekomen. Sinds ik een relatie heb dus. Manlief zegt dat je daaraan kan zien dat het wel heel goed met me gaat maar ik baal enorm van mijn vetkwabbels. Ik vind jou nog netjes op gewicht hoor. Te zwaar ben je niet! Ik inmiddels wel dus ik ga er wat aan doen. Met mijn discipline is het echter slecht gesteld dus we zullen zien.
Succes met hardlopen en afvallen. Ik hoop dat we allebei over een half jaar of zo kunnen zeggen dat onze inspanning resultaat opgeleverd hebben
Groetjes Anita
Leidse Glibber op 24-05-2011 22:27
steje is setje uiteraard
Leidse Glibber op 24-05-2011 22:28
Oh reactie was helemaal niet geplaatst zie ik nu.
Ik ben ook altijd blijven steken op 53 kg en nu eindelijk eens 56.
Rebecca wint best wel regelmatig iets, zou haar eens een setje staatsloten geven als ik jou was :-)
juliansworld op 25-05-2011 10:13
Allereerst nog gefeliciteerd met Luuk ! 12 alweer ! Ongelofelijk. Hij ziet er kinky uit joh! En wat is Rebecca toch gelukkig in het spel, hoe vaak zij niet iets of ergens mee wint, wij hebben nog nooit wat gewonnen, (zelfs Lingo niet hahahaha)
Leuk hoor, zo'n stick met eigen design !
En wat dat bewegen betreft: hardlopen was ik gauw klaar mee toen het begon te regenen Dus het werd bij mij bodyjam, een soort danstraining bij de sportschool. Vind het nog steeds erg leuk en bijkomend voordeel die 5 afgevallen kilo's blijven ernog af ook
 
Groetjes, Lieke
juliansworld op 25-05-2011 10:14
PS. Wij tennissen hier regelmatig, gewoon op straat ??
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl