Things fall apart so that other things can fall together....
Project tuin & Pasen
We wonen alweer een jaar in dit huis. Het huis is zo goed als af ( op wat lampen na) maar de tuin is nog steeds een ramp. Toen we er in kwamen stond het huis al een jaar leeg. De bewoners hadden een huurachterstand en zijn met de noorderzon vertrokken. In de tijd dat het leeg stond werd de tuin gebruikt als hangplek voor de jongeren uit de buurt en speelplek van de kinderen. Ik wist echt niet wat ik zag toen ik de eerste keer door de kapotte schutting naar binnen stapte. Gelukkig is de meeste rommel door de Woningstichting opgeruimd. Alleen het snoeiafval hebben ze laten liggen.
 
In Oktober had ik al een begin gemaakt met het project Tuin. De bomen die op de plek stonden waar ik mijn schuur wilde opbouwen moesten er uit. Het viel niet mee maar het is gelukt !
 
Daarna heeft het project weer even stil gelegen om nu in April met frisse moed verder te gaan. Ik had zand besteld voor donderdag 21 April zodat ik vanaf vrijdag wanneer mijn vakantie begon meteen aan de slag kon. Uiteindelijk heb ik 5 kuub zand laten storten. Eerst wilde ik 20 kuub laten storten ( had netjes l xbxh berekend)maar volgens de man aan de telefoon was dat erg veel. Ik zou eerst met 2 kuub beginnen maar later bestelde ik toch maar weer wat bij. Wat een berg zand is 5 kuub zeg ! Pff...ben blij dat ik geen 20 kuub heb laten bezorgen.
 
Eerst moet alles worden afgegraven want ik wil overal tegels. Wat een werk !! Daar ben ik nu ook nog lang niet mee klaar. De grond is keihard en zit vol stenen en wortels. Op sommige plekken moet er wel een centimeter of veertig worden gegraven. Nou ja graven...hakken meer ! Gelukkig komen mijn ouders veel helpen en ook de kinderen ( vooral Luuk die al vakantie had afgelopen week) scheppen er flink op los.
 
 
 
Nog een heel mooi verhaal ! De overburen hadden ook zand laten storten. Nu had ik deze buren nog nooit gezien. Rebecca en mijn vader hadden ze wel gesproken en ze hadden gezegd dat wij ook het zand van hen konden gebruiken want zij waren er klaar mee. Rebecca zei toen dat we waarschijnlijk wel genoeg zouden hebben aan onze eigen berg.
 
Nu kwam Marcel zaterdag 23 April het terras maken voor de schuur en een begin maken met de rest. Ik was net boven toen ik Marcel in de tuin hoorde zeggen dat als ze wilden beginnen hij zijn bus wel weg zou halen. De overburen wilden die dag de berg zand weg halen en de bus van Marcel stond in de weg. Marcel beloofde dus de bus te laten staan tot het moment dat ze zouden starten zodat er niemand anders op de plek kon gaan staan.
 
Op een gegeven moment kwam de overbuurman naar mijn tuin om te zeggen dat ze wilden beginnen. ' Woon jij nou hier ?' vroeg hij. Bleek het Danny te zijn, mijn allereerste vriendje ! We waren allebei 16 toen we met elkaar gingen....Best bijzonder toch ? Toen bij elkaar in de wijk en nu in een heel andere stad buren !
Mijn vader had hem niet herkend maar Danny had vroeger dan ook heel lang haar en is nu gemillimeterd.
 
 
 
 
 
 
 
Grappig was ook dat Marcel later door de schutting met de buren aan het praten was. Bleek dat hij de mensen kende die bij hen op visite waren. Voor Marcel ook wel gezellig tijdens het werk... Ik ben zo blij dat Marcel wil helpen mijn tuin te betegelen ! Als iemand dat snel en perfect strak kan is het Marcel wel. Dus zoek je nog iemand in Rotterdam e.o. om je te helpen met je tuin ? Neem vrijblijvend contact op met Marcel !
 
Ik heb geen tegels gekocht maar heb gebruikt wat er al lag en de stenen en tegels van Koen en Therese. Daar heb ik ook al eens een log over geschreven. Zelf heb ik een tekening gemaakt en Marcel had ook nog enkele tips. Het eindresultaat van het eerste terras is echt prachtig vind ik !
Nu moet ik eerst weer afgraven en tekeningen maken voor het tweede en derde terras en het pad.
 
 
Ook Maries wilde wel komen helpen.
Hij heeft een paar flinke stronken uit de grond gekregen ! 
 
 
 
En met elkaar durfden we het aan de schuur op te bouwen en het is gelukt !
 
 
 
En een dikke pluim voor Maries die in die hitte het hele dak er op heeft getimmerd !
 
 
Ook Liesbeth en Frank zijn zondag nog komen helpen en Frank en Maries bleven ook eten. Lekker buiten tafelgrillen !
 
 
Van vrijdag t/m zondag heb ik er flink de schouders onder gezet. Vroeg naar bed en op tijd beginnen. Soms al om half acht... Maandag had ik verder geen hulp en besloot ik dan toch maar met mijn ouders en de kinderen Pasen te vieren. Moeilijk om een dag over te slaan maar toch ook wel lekker. In de middag kwamen de kinderen terug van Gerard en zijn we naar mijn ouders gegaan. Mijn moeder en ik zijn tussendoor nog wel even naar een bouwmarkt geweest voor dakshingles en een paar daklatjes die ik miste maar verder was het echt Pasen. Er waren weer heel wat eieren verstopt maar ze zijn dit jaar allemaal weer gevonden. Zoeken blijft leuk !
 
 
`s Avonds hadden mijn ouders gereserveerd bij Kanzaman. Met Pasen kookt mijn moeder altijd zelf maar omdat we nu van te voren niet wisten hoe het zou lopen met de tuin leek het mijn ouders een goed idee om uiteten te gaan. Heerlijk natuurlijk !
Het eten was weer erg goed, de bediening erg aardig, alleen jammer dat we de enige waren. Later kwam er nog één ander stel dat buiten  bleef zitten.
 
Wij besloten na het aperitiefje toch maar naar binnen te gaan omdat Luuk buiten niet zo lekker zat. Maar zo met elkaar hebben we het toch heel gezellig gehad dus was het voor ons achteraf niet zo erg dat we de enige waren. Voor het restaurant zelf was het balen natuurlijk.
 
 

Reacties

harriet op 02-05-2011 08:05
Hoi Kitty
Tjonge, een heel project hè die tuin?
Maar fijn dat je hulp had/hebt. Gedoe hè met al die ondergrondse wortels en stronken enzo. Pffff, hele klus.
Zo te zien wordt het mooi bestraat idd. Dus alles wordt steen? Nergens een stukje tuin metgrond voor plantjes enzo?
Of ga je los overal wat neerzetten in potten? Ik vind een beetje groen altijd wel gezellig in de tuin. Wel lekker onderhoudsvrij natuurlijk...dat wel.
Gezellig dat jullie uit eten waren met je ouders. Vreemd dat er verder niks te doen was in het restaurant.
Succes met je project tuin verder en een fijne dag meid.
liefmeisje op 03-05-2011 11:42
Wat een groot project is jouw tuin aan het worden. Maar als alles straks klaar is kun je er wel mooi van genieten. Krijg je alleen maar tegels in de tuin of komen er ook nog planten in te te staan. 
 
Veel succes en een fijne dag.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl