Things fall apart so that other things can fall together....
Afsluiting hockeyseizoen
Donderdag 9 Juni hadden we de afsluiting van het hockeyseizoen met het team van Luuk. Die week hadden we ook gehoord dat het voor Luuk echt een afsluiting zou zijn. Hij zit volgend jaar niet meer in het selectieteam. Ik was er al een beetje bang voor. Al de jongens uit het team zijn goed en gemotiveerd dus de keus is gewoon moeilijk. Een paar jongens waaronder Pieter springen er gewoon uit en het team is verder gewoon aangevuld. 
 
De twee trainers hebben samen gekozen en natuurlijk hebben zij hun zoons in het selectieteam geplaatst. Ik kan er boos om worden maar zou ik niet hetzelfde doen als ik die keuze had ? Ja dus !  Bij welke club je ook zit overal werkt het zo. Kinderen van trainers of sponsors gaan nou eenmaal voor. In het verleden ben ik wel eens boos geworden omdat er echt minder goede spelers werden voorgetrokken maar dat is nu niet aan de orde.
 
Voor Luuk was het toch een grote teleurstelling. Ik had hem de laatste maand wel voorbereid dat dit er in zou zitten. Er blijven nu eenmaal spelers in de C achter dus moest er opnieuw geselecteerd worden. Toch had hij hoop nadat hij hoorde dat bijna iedereen doorging naar C1. En het klopt ook. Van de dertien spelers gaan er vijf naar C2. Alle vijf goede en enthousiaste spelers hoor en daar komen dan nog acht spelers bij uit D2 en C1.
 
Maar voor mij is het ook wel even slikken. Pieter en Luuk zitten al vanaf de F-tjes bij elkaar dus ook de ouders van Pieter zal ik missen langs de lijn. En de gesprekken met Frank, de vader van Jasper, in de auto op weg naar de wedstrijden. Jasper is tegelijk met Pieter en Luuk overgestapt naar deze club en daarvoor hebben ze ook heel wat jaren samen gehockeyd. Luuk weet zeker dat hij volgend jaar weer bij zijn vrienden in C1 zit en ik hoop het voor hem.
 
Voor nu hoop ik dat ze een goede coach krijgen en dat ze net zo fanatiek blijven trainen want dat is toch wel heel belangrijk als je ooit weer in de selectie wil komen. En dat ze weer een leuk team krijgen en met heel veel plezier hockeyen komend seizoen !
 
Maar goed, terug naar de afsluiting....die was gelukkig ontzettend gezellig !
We boften dat één van de jongens op een mooie herenboerderij woont waar allemaal feesten en evenementen worden gehouden en waar we nu mochten barbecuen. De vader van één van de andere jongens kookt graag en hij bood aan het eten te verzorgen. De weersvoorspelling was niet echt gunstig maar het bleef heel de avond droog.
 
 
 
 
Voor Rebecca was het erg leuk dat Anna er ook was. Rebecca en Anna zijn al vanaf de vijfde klas lagere school dikke vriendinnen en Anna is de zus van Pieter, de beste vriend van Luuk. Ik was natuurlijk weer vergeten door te geven dat Rebecca vegetarisch is dus we hadden zelf maar een vega barbecuepakketje meegenomen.
 
 
De jongens vermaakten zich met de Nerfpistolen. Blijkbaar hadden sommige jongens afgesproken deze mee te nemen ( alle jongens hebben er wel één of twee) maar Luuk wist het niet. En laat hij nu juist een tijdje geleden zijn tweede veel te dure maar mooiste Nerfpistool in Amerika hebben besteld !
 
Aan zijn gezicht kon ik zien hoe teleurgesteld hij was dat hij zijn Nerf niet bij zich had. Eén van de moeders bood aan hem even op te halen met de auto. Ze had Luuk niet blijer kunnen maken. We hadden niets gezegd dus het was echt een verrassing toen we terugkwamen met zijn Nerf ! Hij maakte ook echt de blits met dat ding.
 
In Nederland is hij niet verkrijgbaar en het was zonder twijfel de grootste en zwaarste nerf die er bij was. Ik vond het wel heel leuk dat ze hier zo mee bezig waren op dit heerlijk grote terrein. Luuk schiet er thuis wel vaak mee, vooral vanaf de trap naar beneden, maar ik heb regelmatig gehoord dat ons huis niet groot genoeg is voor dit schietspel.
 
 
 
Er was ook een groot luchtkussen opgeblazen. Rebecca en Anna sprongen net zo hard mee want voor een springkussen ben je nooit te groot toch ?!
 
 
Na het eten maakten we een loopje over het terrein. Wat is het prachtig allemaal en wat is er veel te doen ! In het bos achter de boerderij kun je o.a. survivallen, klootschieten en paintballen maar ook heb je verschillende tenten en plekken waar je kunt trouwen, vergaderen of 'gewoon' een feest kan geven.
 
 
Ook zag ik de plek waar we in 2009 met school een BBQ hebben gehad. Inmiddels met een overkapping en dus zelfs nog mooier dan ik het mij herinnerde. Ik schreef toen al dat wanneer ik ooit trouw ik op de Buitenplaats mijn feest wil geven. Jolanda zei ik al, dat je wel heel gelukkig moest zijn als je op zo'n mooie bijzondere plek mocht wonen en zij bevestigde dat het een lot uit de loterij is. Ik zou er best aan kunnen wennen hoor ! Wonen midden in de natuur en toch naast de bewoonde wereld en bovendien elke dag feestjes en activiteiten organiseren.
 
 
Koffie drinken deden we in de stal waar de wanden van dicht konden want inmiddels was het toch wel flink af aan het koelen buiten.
 
 
Toen we weggingen was het nog een aardige klus om alle Nerfpijltjes te verzamelen. Gelukkig had iedereen een andere kleur of waren de jongens zo slim geweest ze te merken. Luuk was twee pijltjes kwijt die op een dak terecht waren gekomen maar de meeste had hij gelukkig nog.
 
Terug fietsten we samen met Milo en Sjoerd. Het Nerfgeweer had ik in mijn fietskrat gelegd. Milo en ik hadden een heel gesprek over de Nerfpistolen en hoe gek de jongens er mee zijn. Ik vertelde dat Luuk er normaal nooit buiten mee wil schieten omdat hij het zonde vindt als hij pijlen kwijt raakt. Juist op dat moment rij ik over een hobbeltje en gaat het automatische machinegeweer in mijn fietsmand af !!  
 
De pijlen vlogen Milo om de oren en verdwenen in het dichte riet en de sloot achter hem. Overal hadden we de pijlen weer kunnen oprapen maar uitgerekend bij de sloot gebeurde het..... Ik sloot mijn hand om de loop terwijl Luuk afstapte en het geweer uitzette. Helaas waren we toen al elf pijlen kwijt. 
 
Om half elf waren we thuis. De komende twee weken gaat Luuk alvast trainen met zijn nieuwe hockeyteam.  Ik ben heel benieuwd hoe Luuk het gaat vinden in zijn nieuwe team.

Reacties

harriet op 20-06-2011 08:03
Jammer dat z'n hockeygroep helemaal uit mekaar ligt nu. Ja zo gaat dat dan hè? Maar ach, zolang het leuk is, is het prima toch? Ook al moet je weer wennen aan nieuwe mensen en spelers.
Wat leuk dat de afsluiting van het seizoen daar gevierd mocht worden. Een hele mooie geschikte plek natuurlijk! Prachtig hoor.
Goh, nooit gezien zo'n Nerf geweer...kotm natuurlijk ook dat de jongens hier al groter zijn, anders hadden ze hier ook vast zoiets wel gehad. Jammer dat het geweer ineens af ging en er pijlen kwijt waren. Die kan je gewoon los kopen neem ik aan?
Fijne dag vandaag
Judith op 20-06-2011 13:47
Hahaha ik zie het helemaal voor me, al die pijlen die uit je fietsmandje vliegen  ;-) Wel zonde dat je er 11 kwijt bent ;-(  Hoop dat Luuk een leuk nieuw team krijgt en met net zoveel plezier blijft trainen en spelen als het afgelopen jaar!
liefmeisje op 20-06-2011 19:06
Zonde dat het net op dat moment moet gebeuren. Maar ik zie het al helemaal voor me. Ik hoop dat Luuk een gezellig team terug krijgt en misschien volgende jaar wel in het selectieteam zit. 
Ik wist helemaal niet Rebecca vegetarisch is. Een reden voor of gewoon omdat ze het niet lekker vindt. 
 
 
Leidse Glibber op 22-06-2011 22:47
Echt geluk gehad met het weer, zag er perfect en gezellig uit.
 
Off topic, De Lakenfeesten barsten morgen los.
Wel logs op onregelmatige tijden maar geen tijd voor reacties, na maandag is het leven hopelijk weer normaal.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl