Things fall apart so that other things can fall together....
3 Juli '11, op ezelsafari
Voor zondag hadden wij de ezeltocht geboekt via Fibula/Corendon. Ik was van plan deze tocht te boeken via Lale maar er waren al een aantal mensen van onze groep die de tocht hadden geboekt via Fibula en dus liet ik me overhalen ook via Corendon te boeken. Dat Luuk voor de kinderprijs mee mocht gaf de doorslag. We betaalden €35 per persoon en Luuk mocht dan voor de helft.
 
Om kwart over zeven zaten we al aan het ontbijt want een half uur later vertrok de bus al. Eerst reden we naar een ander hotel om nog wat mensen op te halen. Nou ja wat mensen ?? De bus werd voller en voller... Was dit de bedoeling ? Oké excuses van Fibula, er werd een nieuwe bus bij gevraagd. Uiteindelijk waren we met minimaal zestig man en vijftien ezels !
 
Dat werd voor een heel groot deel lopen dus want de ezels moesten gedeeld worden. Ik had open schoenen aan, net als veel andere mensen. Tegen sommige mensen was gezegd dat je goede schoenen aan moest trekken maar tegen de meeste niet. Het was nog een aardige klim tegen de berg op en toen het later begon te regenen werd de grond ook nog spekglad.
 
De overvolle bus...
 
 
Rebecca en Luuk zaten eerst samen op de ezels, later apart. Wij vonden het best zielig voor de ezels. Ze zagen er onverzorgd uit en sommigen zakten bijna door hun poten. Rebecca vond het zielig en wilde er af gaan. Ik zei haar dat ze beter kon blijven zitten en wees naar de man die haar plekje graag weer in wilde nemen. De man was echt een zwaargewicht en we hadden al eerder een ezel onder zijn gewicht zien buigen. Ze bleef dus nog maar even zitten. Ik heb heel even op een ezel gezeten maar ben daarna maar weer gaan wandelen.
 
 
 
De omgeving was prachtig ! We keken echt onze ogen uit.... Gelukkig hielden de bomen de meeste regen tegen en de temperatuur was prima. Een graad of 24.
De excursie zelf stelde niet veel voor. Er werd wat informatie gegeven in slecht engels. ' Kijk in dit uhhh ding bakken ze brood' Het meeste kon je niet verstaan want de groep was te groot om goed om de reisleidster heen te staan.
 
Vaak was ook helemaal niet duidelijk wat de bedoeling was. Zo kwamen we bij een huis met wat tafels en banken buiten. Zouden we hier de lunch gebruiken ? Het bleek dat je in het huis binnen kon kijken hoe een vrouw aan het weven was maar het duurde lang voordat we begrepen dat dit de bedoeling was. De meeste tijd bestond dus uit wachten....
 
We stopten ook nog bij een Raki stokerij. Met zoveel mensen ook niet echt te bezoeken. Veel mensen liepen dus meteen terug naar de bus. Ik duwde Rebecca naar voren zodat zij nog wat zag, Luuk liep al terug naar de bus. Ik geloofde het verder wel. Natuurlijk mochten we de Raki ook proeven ! Niet echt lekker maar ook niet vies.
 
De lunch vond ik wel geweldig ! De vrouwen uit het dorp waren vijf uur bezig geweest met de voorbereidingen van het eten. Het smaakte ook erg goed ! Ik kan alleen maar hopen dat de vrouwen een aardig bedrag hebben ontvangen van Fibula/Corendon voor al hun moeite maar ik ben er bang voor.
 
Of wij het dan niet naar onze zin hebben gehad ? We hebben een heerlijke dag gehad ! Maar wel door onze fantastische groep OA mensen en niet dankzij Fibula ! Van de andere mensen die mee waren, vooral ouderen, waren er een aantal echt boos. En ik kan me dat heel erg goed voorstellen. Voor zo'n groot bedrag mag je gewoon veel meer verwachten.
 
Dus als je in de buurt van Ohrid bent en je wilt op ezelsafari boek dan via Lale. Een kleine groep, iedereen een eigen ezel en veel informatie in het Nederlands. Ik hoorde van hen dan je zelfs mee mag helpen de maaltijd te bereiden met de vrouwen uit het dorp. Leuker kan niet toch ? Oja en voor dezelfde prijs vanaf de koffie t/m het laatste drankje inclusief ! Bij Corendon krijg je geen koffie en zelfs het drankje bij de lunch mag je zelf afrekenen.
 
Hier wordt ( of werd ?) de was gedaan door de mensen uit het dorp. Door de kracht van het water wordt de was schoon zonder wasmiddel. Dit hoorde ik van de mensen die achter mij liepen want Fibula gaf geen informatie bij deze waterval.
 
 
 
 
 
Amy vond de ezels heel eng en het was een hele overwinning toen ze er op een gegeven moment alleen op ging. De reisleidster en ik moesten er naast lopen van haar. Soms kwam ik daardoor half in de bosjes terecht wanneer het pad te smal werd maar het was een prachtig gezicht om Amy van het ritje te zien genieten.
 
 
 
 
Wachten..... maar waarop ??
 
 
Rebecca & Roos
 
 
Rebecca aan de Raki
 
 
 
De lunch was heerlijk !!
 
 
 
Na het eten mochten de kinderen een vuurtje maken !
 
 
Clea & ik aan de koffie
 
 
Hier nog een filmpje van de ezelsafari wat een leuk beeld geeft van de dag.
 
 
`s Avonds wilden we in het hotel eten omdat Sveto de reisleider van Fibula/Corendon een taart had geregeld voor Marjan omdat ze jarig was. Een heel lief gebaar natuurlijk ! We besloten dus in het hotel te eten. Helaas kregen we in het restaurant te horen dat de kinderen van het buffet moesten eten en de volwassenen alacarte. En patat voor de kinderen was ook niet mogelijk. We zijn dus weer opgestapt. Met Sveto spraken we af dat we ergens anders zouden eten en dan later in het hotel koffie zouden drinken.
 
Ik stelde voor om naar de overkant te lopen omdat ik van iemand had gehoord dat daar een heerlijk eettentje zat met ook veel voor de kinderen. Pannenkoeken, patat... Het restaurant heette Kaj Carli en bleek een goede zet ! Een hele aardige ober die meteen zijn terras verbouwde voor onze grote groep. Het werd een kindertafel en een tafel voor de volwassenen.
 
Ik nam lamsvlees en dat was niks. Alleen maar vet en geen vlees. Maar verder was al het eten goed. Rebecca had een heerlijke gegrilde forel en Luuk had kipfingers met patat. Van Clea die een mixgrill had kreeg ik heel veel vlees en dat was ook heel lekker. En het was weer heel erg gezellig zo met elkaar. Oja en de wijn smaakte ook heerlijk !
 
 
 
Na het eten liepen we weer naar hotel Drim waar Sveto ons al op stond te wachten. We namen plaats en bestelden koffie. En daar werd de taart binnen gereden ! Met vuurwerk erop ! Ik vond het heel bijzonder dat Sveto dit geregeld had en ook op ons wilde blijven wachten. Voor hem werd het op deze manier echt een latertje en hij moest toch de andere dag ook weer vroeg in het hotel zijn. De taart was heerlijk en de kinderen lagen natuurlijk weer allemaal veel te laat op bed !
 
 
Verjaardag Marjan
 
 
{youtube}pFAvhN0hSw0&NR{youtube}

Reacties

harriet op 07-08-2011 17:51
Best een leuke dag maar wat slecht geregeld met die ezels zeg. Ach en wat sneu zulke zware mensen erop...die beesten begaven het zowat dus.
En een goeie uitleg onderweg over allerlei dingen zat er ook niet in dus. Slecht dus voor dat geld. Wel jammer ook joh.
Het filmpje ziet er wel gezellig uit trouwens. Maar de groep is te groot idd.
Wat leuk de lunch...dat die vrouwen allerlei dingen klaargemaakt hadden. Was het lekker ook?
Leuk verslag weer Kitty!
Lind@ op 11-08-2011 23:01
Dit ziet er te druk uit. wel een mooie omgeving. Jammer is dat hè, ook voor de kinderen als het allemaal niet verstaanbaar of te begrijpen is. Fijn dat de vrouwen het goede werk hebben gedaan.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl