Things fall apart so that other things can fall together....
7 Juli '11, de spookkamers
Hoe leuk Debar ook was, we waren blij dat we de andere dag even niets hadden ! We waren best moe na zo'n dag hobbelen in de bus en slenteren door het stadje in de brandende zon.
 
Ik ben geen mens om elke dag bij een zwembad in de zon te bakken maar van zo'n dagje lummelen tussendoor kan ik best genieten. Heerlijk dobberen in het meer, lekker in de schaduw in de tuin van het hotel koffie drinken, lunchen...
Het was ook zo'n gezellige groep mensen, we raakten niet uitgepraat. Gelukkig maar want `s avonds zaten we ook noodgedwongen uuuuuuren aan tafel. Als je met zo'n grote groep uit eten gaat en iedereen besteld iets anders duurt het zelfs in het beste restaurant natuurlijk heel lang voordat iedereen zijn eten heeft.
 
De jongens, net uit het zwembad, genieten van hun lunch...
 
 
 
We ontmoetten ook twee Nederlandse mannen die hun vakantie combineerden met het  oefenen voor de Nijmeegse vierdaagse. Zij wandelden rond het meer en begonnen steeds weer op de plek waar ze de dag ervoor gestopt waren. De mannen waren ook naar Albanië geweest, met de bus, en zeiden dat dit goed te doen was.
 
Wij wilden ook naar Albanië maar twijfelden nog over de manier waarop. Sommige wilden een auto huren, ik zag meer in een excursie met Lale maar was ook bereid me aan te passen als de anderen met de bus of auto wilden gaan. Ik heb het idee dat je meer ziet als je met een excursie mee gaat. Ik houd zelf ook erg van avontuur maar weet dat je zelf vaak niet op de plekken komt die echt de moeite waard zijn. Niet in één dag tenminste... Verder is Albanië natuurlijk ook een heel ander land dan Macedonië, alleen de grens over kon al lastig zijn wist ik van een vriendin van mij.
 
Maar het was leuk om de verhalen van de mannen te horen en de foto's op hun camera te bekijken.
 
Leuk die verhalen over Albanië !
 
 
Die avond wilden de kinderen wel weer even bowlen. Rebecca haalde geld op en  met heel de club vertrokken ze naar de bowlingbaan in het hotel. Konden ze nog net even een uurtje bowlen voordat we gingen eten.
 
Rebecca verzamelt het geld voor het bowlen
 
 
Die avond wilde iedereen wel weer naar de pizzeria Rome 2. Er waren nog genoeg restaurantjes die we niet hadden uitgeprobeerd maar het was daar zo gezellig en lekker ! Binnen de ommuurde tuin overdekt met parasols was het goed toeven. En we hoefden niet meer aan de ober uit te leggen welke wijn we wilden drinken want daar kwam hij al meteen mee aan lopen. Dat had hij nog onthouden van de eerste keer !
 
Heerlijk aan de Alexandria wijn
 
 
 
 
Alleen Luuk had een verkeerde keus gemaakt... de patatpizza was minder lekker dan hij dacht. Het lijkt mij ook niet echt een combinatie !
 
 
Na de koffie van het huis vertrokken we weer naar het hotel. Daar dronken de volwassenen nog een drankje op het balkon van de hotellounge en de kinderen vermaakten zich ondertussen weer met elkaar. Op een gegeven moment hadden ze het over 'weer naar de speelkamer gaan' , tenminste dat verstond ik. Ik was meteen nieuwsgierig : 'Waar was die speelkamer dan ?'  Hotel Drim is zo groot ik was nog lang niet overal geweest.
 
Alleen bleek het niet over een speelkamer te gaan maar over een spookkamer ! Daar waren er zelfs meerdere van....De 'spookkamers' waren kamers in aanbouw die door de kinderen gebruikt werden als speelkamer dus zo erg verkeerd had ik het ook niet opgevangen.
 
De kamers waren met tape dichtgeplakt maar dat houdt een kind niet tegen natuurlijk. De kinderen hadden echt de tijd van hun leven daar, ze voelden zich een soort Zack & Cody in dit grote hotel met weinig ouderlijk toezicht. 'Goh wat waren onze kinderen toch lief aan het DSen.' 
 
Ik moet er wel bij zeggen dat er geen klachten zijn geweest over de kinderen ! En na twaalven lagen eigenlijk alle kinderen wel op bed. Ikzelf meestal ook trouwens....
 
Eén van de spookkamers
 
 
 
De meiden hadden zich deze avond ook nog als jongens uitgedost. Na de jongens vorige keer konden zij natuurlijk niet achterblijven....
 

Reacties

harriet op 07-09-2011 09:06
Wat leuk weer.
Wel heel gezellig om met zo'n hele groep op vakantie te zijn denk ik! Je hebt altijd wel iets te kletsen en ook voor de kinderen is het leuk. Alhoewel je je wel moet aanpassen aan bepaalde dingen en daar heb ik dan vaak juist niet zo'n zin in. Juist in de vakantie niet.
Haha...patatpizza...nee, dat zou ik ook niet makkelijk kiezen denk ik
 
verder alles goed? Kinderen al weer helemaal in het schoolritme? En hoe vindt Luuk het op de nieuwe school?
 
Fijne dag hoor
juliansworld op 07-09-2011 09:41
hahahaha een patatpizza !
Als Julian dat hoort..
En wat super die spook uhhh speelkamers.
Tja, das het mooiste he. Ergens komen waar het eigenlijk niet mag.
Splitsten jullie nooit op ? Lijkt me op den duur welonhandig zo lang wachten op je eten. ??Of viel het mee..
Ben benieuwd of je uiteindelijk nog naar Albanie bent geweest...
 
Groetjes, Lieke
Kitty op 07-09-2011 12:05
Ja je aanpassen aan elkaar hoefde niet hoor ! Ik ging ook gewoon alleen op stap met de kinderen ( naar Ohrid) en naar Debar zijn we natuurlijk ook maar met een klein groepje gegaan. Iedereen deed zijn eigen ding en zocht elkaar op wanneer hij of zij daar behoefte aan had.
 
En soms met een kleiner groepje eten als we geen zin hadden om lang te wachten. Dat was juist het heerlijke van deze vakantie ' niets hoefde maar alles mocht'
 
Je kon je lekker terugtrekken met een boek maar ook het gezelschap zoeken. Heerlijk ! Ook voor de kids, steeds vriendjes in de buurt...
 
Oja en we zijn ook nog naar Albanië geweest met een groepje. Ook onvergetelijk ! Hoop dat ik er snel aan toe kom om alles op te schrijven.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl