Things fall apart so that other things can fall together....
70s party in Amersfoort
Afgelopen zaterdag had ik een jaren 70 feest op een boot in Amersfoort. Claudia had het feest georganiseerd. Conny vroeg of ik met haar mee wilde rijden en dat vond ik natuurlijk wel zo gezellig. Ze stelde voor om eerst nog even Amersfoort in te gaan, winkelen en een hapje eten. Amersfoort is zo'n leuke stad om te winkelen ! Ik heb niet veel gekocht, alleen een ketting en een roze hemdje voor bij mijn outfit. Een ketting had ik al maar deze vond ik meer passend en dat voor maar €1. Een hemdje had ik echt nodig want het truitje dat ik aan trok was inmiddels aan de korte kant.
 
Ik heb nog net niet wakker gelegen van dit verkleedpartijtje. Je moest je kleden in de stijl van de jaren 70 of je mocht kiezen voor glitter & glamour. Beiden toch niet zo moeilijk zou je denken.... Maar het was me niet gelukt iets te vinden. Via internet bestellen durfde ik niet goed. Of ik vond het te duur of het leek me te kort of te strak.....  In een tweedehands winkel had ik nog een glitterjurk aan getrokken maar daar kwam ik met moeite in en dat zag er niet uit.  Bij de carnavalswinkel hadden ze wel het één en ander maar dat was €25 voor huurkleding en vanaf €60 koop. Dat vond ik echt zonde van mijn geld.
 
Ineens kreeg ik een idee, waarom geen wijde pijpen aan een broek maken ! Gelukkig was mijn moeder zo lief om een sjaal in tweeën te knippen en er twee kokers van te stikken. Elastiek aan de bovenkant erin en op mijn broek naaien. Na afloop kon ik ze er zo weer afhalen en voor het volgende feestje naai ik ze er weer op.
Verder had ik dus nog een truitje met wijde mouwen en een sjaaltje om mijn hoofd. Helemaal seventies toch ?!
 
Van al dat winkelen hadden we honger gekregen en besloten we een tentje te zoeken waar we een hapje konden eten. We kwamen uit in de Lievevrouwenstraat waar ik eerder al eens gegeten had met mijn ouders en de kinderen. Toen bij 'in den volle pot' , echt overheerlijk maar we wilden nu voor de wat goedkopere hap gaan.
 
Bij Grand Café Vyssotski stond een bord buiten dat alle hoofdgerechten €12,50 waren. Dat leek ons wel wat. Gelukkig was er nog net één tafeltje vrij want verder zat heel de zaak vol. En niet zo gek ook ! Het zag er super leuk uit binnen, het personeel was heel vriendelijk en het eten voortreffelijk !!
 
Niet te geloven hoeveel zorg ze aan dit gerecht hadden besteed ! Geen drie blaadjes sla erbij zoals meestal bij een 'simpele' saté maar een goed gevulde sla met balsomico dressing en pijnboompitten. De ossenhaas saté was heerlijk mals en precies lang genoeg gebakken en de patat was heerlijk gekruid. Ze hebben bij Vyssotski ook verschillende biertjes van de tap. Wij kozen voor een Gulpener witbier. Echt een aanrader dit eetcafé !
 
 
Na het eten reden we naar John. Bij hem bleven we die nacht logeren samen met nog drie andere vrouwen en een man. De anderen waren al omgekleed toen we kwamen en Conny en ik trokken ook snel onze seventies kleding aan. Na de koffie reden we met twee auto's naar de partyboot. De auto's lieten we daar staan en terug namen we een taxi. Zo kon iedereen een drankje drinken en de andere dag werden de auto's weer opgepikt.
 
De locatie was leuk, wel wat klein en benauwd in het begin. Gelukkig werd er later wat meer open gezet en kwam er wat meer frisse lucht binnen. Bovendien bleven er steeds meer mensen buiten op het dek zitten waardoor er binnen ook weer wat meer lucht kwam.
 
ik & Conny
 
 
dansen op de feestboot
 
 
Martin Boer van Radio Veronica zorgde voor de muziek
 
 
Chris & Piwi
 
 
Met John en Claudia
 
 
ik & Lonneke ( en een gevonden pruik)
 
 
niet echt een florissante foto maar de enige foto waar ik helemaal op sta.
Let vooral op de hippe broek !
 
 
Haha geweldig vond ik dit...
Kiss is natuurlijk ook helemaal '70s !!
 
 
Natuurlijk vind ik een feestje altijd te kort duren. Er gingen nog heel wat mensen voor een afterparty naar Miles maar het slaapclubje van John koos voor de afterparty thuis. Ook heel gezellig natuurlijk ! En omdat de shoarmatent dicht was heeft John voor iedereen eieren gebakken. Heerlijk zo'n broodje ei na een stapavond !
 
De andere ochtend hebben we nog even gezellig ontbeten met elkaar waarna Conny en ik weer richting huis reden. Maar we maakten snel een nieuwe Amersfoort afspraak. Volgende keer gaan we dan echt (alleen) naar Miles !

Reacties

harriet op 23-09-2011 08:29
Heee wat zag je er leuk uit! Gaaf die broek ook idd!
Fijn weekend hoor
liefmeisje op 23-09-2011 12:42
Leuk om zo creatief je te verkleden. Je zag er echt leuk uit. En een gezellig feestje is het geweest. 
juliansworld op 24-09-2011 16:03
Wauw wat zag je er leuk uit !
Gaaf is die broek geworden joh.
Tja, altijd een probleem he, die themafeestjes. Gisteren voor de verjaardag van Timo een videoclip nagemaakt: Moves like Jagger, en moest Julian dus ook in jaren 70 kleding. Bestel meestal bij carnavalsgoed.nl (hebben veel en niet te duur, en dit keer bij carnavalswinkel-online.nl. Voor € 7,50 had ik een zwarte broek voor Julian met wijde pijpen en heb er een fuchsia glitterjasje bij genomen. Was wel duur (30 euro) maar kan hij denk ik wel vaker aan (3 maten te groot genomen). TJa, je moet wat he, als je een ramp met naald en draad bent haha
Kisskostuum is trouwens ook geweldig, en wat die DJ betreft.. zware nacht achter de rug ??
 
Groetjes, Lieke
lind@ op 29-09-2011 14:32
Geweldig, ik hou wel van thema feesten. Je ziet er goed uit hoor en die foto kan best.Oude tijden herleven. Let op. ik ben overgestapt naar wordpress, krijg nl een punthoofd van die migratie van weblog
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl