Things fall apart so that other things can fall together....
Eerste (oefen)wedstrijd
Afgelopen zaterdag heeft Luuk de eerste wedstrijd gespeeld met zijn nieuwe hockeyteam. Toch wel weer spannend... Voor het eerst sinds de F-jes niet meer bij zijn beste vriend Pieter en in C2 in plaats van C1. Zes jongens speelden vorig jaar ook al in zijn team (D1) en de rest van de jongens zat vorig jaar in D2 en C1. Natuurlijk vonden we het jammer dat Luuk in C2 was geplaatst maar...ik had er al rekening mee gehouden. De jongens uit D1 waren allemaal goed. Een paar sprongen er echt uit, waaronder Pieter. Natuurlijk bleven er ook jongens uit C1 over en daarna hebben ze het team verder aangevuld. Er was een kans dat Luuk erbij zou komen maar de kans was ook groot van niet.
 
Heel blij waren we dat we zagen dat zowel C1 als C2 genoeg spelers had. Wij hadden er ( volgens de clublijst) zelfs 15 !! We hebben op de vorige hockeyclub zoveel problemen gehad door te weinig spelers...dat wou ik zeker niet meer !
Nu blijkt dat we nog maar elf spelers hebben !! Vraag me wel af hoe lang dit al bekend is op de club.... Maar goed, wij kwamen daar zaterdag pas achter toen we voor de wedstrijd verzamelden in het clubhuis. De coach had die avond ervoor gehoord dat hij na twee afzeggingen met tien spelers naar de wedstrijd in Naaldwijk moest.
 
Kort voor de wedstrijd hoorden we trouwens dat we een coach hadden ! Edwin, vader van Tim die vorig jaar al bij Luuk in het team zat. En gelukkig zijn er ook twee trainers geregeld. Milo, de trainer van vorig jaar en een jongen uit de A1. Ook niet altijd vanzelfsprekend als je niet in het selectieteam zit ! Van Luuk had ik al gehoord dat de jongens die hij nog niet kende heel aardig waren. En behalve aardig ook heel fanatiek, niet onbelangrijk in de sport natuurlijk !
 
De wedstrijd in Naaldwijk zou om 14.00 u. beginnen maar toen we aankwamen bij het clubhuis  kwam de regen met bakken naar beneden. Het veld veranderde in een paar minuten in een heus 'waterveld'. Na een tijdje hield het op en vertrokken de jongens naar het achterste veld, dat er gelukkig wat beter uit zag dan het eerste veld, en begonnen met inspelen. Maar al snel begon het weer heel hard te regenen met onweer en bliksem. Dus de jongens moesten weer het veld af en kwamen weer naar het clubhuis. Bliksem en een open veld zijn geen goede combinatie....
 
Wachten in het clubhuis. Zou de wedstrijd nog doorgaan ?
 
 
Het 'waterveld'
 
 
Even dachten we dat de wedstrijd wel afgelast zou worden maar uiteindelijk konden ze een half uur later toch met de wedstrijd starten. Edwin had aan de coach van het team uit Naaldwijk gevraagd of zij misschien met een speler minder wilden spelen, Tien tegen tien. Maar de coach had een ander plan. We mochten wel een speler lenen ! Eén speler werd aangewezen om ons team te versterken en tijdens de rust wisselde hij met een teamgenoot. Leuk om te zien dat deze jongens er ook helemaal voor gingen. De één maakte een mooie voorzet waardoor één van onze jongens hem er in kon meppen en ook de andere jongen speelde fanatiek mee. De laatste stak zelfs lachend zijn middelvinger op naar zijn teamgenoten toen hij commentaar kreeg na een mooie bal.
 
Erg leuk en sportief van de coach en spelers ! Moet er wel bij zeggen dat dit natuurlijk een oefenwedstrijd betrof, bij een officiële wedstrijd kan dit uiteraard niet. Nu nummer twaalf zich definitief bij de club heeft afgemeld kunnen we alleen maar hopen dat er nog een nieuwe speler bij komt. Misschien van een andere club...
Verder is het echt een super leuk team. Ze moeten nog even aan elkaar wennen natuurlijk maar het zag er nu al heel leuk uit. Ze wonnen uiteindelijk met 4-0 of 5-0. Luuk wist het niet precies meer na afloop en ik ook niet.
 
Uiteindelijk is de wedstrijd gestaakt vlak voor het einde omdat er opnieuw een heftige bui naar beneden kwam. Ik was net even aan de telefoon maar ik hoorde niets meer. De jongens waren toen al drijfnat omdat het al die tijd was blijven regenen. Ik was al nat van het fietsen naar het clubhuis maar heb langs de lijn onder de plu van iemand anders gestaan. Ook voor de wedstrijd en langs de lijn was het weer erg gezellig. Een leuke club ouders weer gelukkig ! Als we nu nog een leuke speler erbij kunnen krijgen dan kijk ik positief naar komend seizoen.
 
 Helaas kon ik niet naar de wedstrijd van Rebecca die om drie uur thuis moest spelen. Rebecca zit dit jaar in het laagste team omdat ze de selectiewedstrijd heeft gemist. Hier baalde ze erg van. Rebecca speelt niet slecht maar is vooral heel fanatiek. En ze wil gewoon drie uur trainen per week. Nu speelt ze derde klasse, heeft (nog) geen coach en maar één uur training per week. Van allebei baalt ze best wel. Ze wil ook graag extra trainen maar toen ze pas met een paar vriendinnen door een gat in een hek kroop om op een leeg hockeyveld een balletje te slaan zijn ze er door de politie afgehaald.
 
Nu was ze na de eerste oefenwedstrijd van afgelopen zaterdag gelukkig wel iets minder negatief. Er zitten in ieder geval aardige meiden in haar team en gelukkig ook nog wel meiden die net als zij willen winnen en niet alleen voor de gezelligheid in het veld staan. Ze verloren met 2-1 maar het was een leuke en sportieve wedstrijd. Vorig jaar zat ze wel in een hogere klasse met allemaal goede spelers maar toen was er zoveel ruzie binnen het team dat zelfs de coach opstapte. Ook niet leuk !
 
Verder ziet Rebecca nog wel meer voordelen. Ze heeft nu haar baantje bij de broodafdeling en hoopt elke vrijdagavond en/of zaterdagochtend te kunnen werken. De pianolessen waar ze eerst mee zou stoppen wil ze toch voortzetten en ze loopt nog hard. Bovendien vraagt school ook nog wel wat tijd. Toch denk ik dat ze dit jaar weer goed in de gaten houdt wanneer de selectiewedstrijden zijn.
 
De eerste wedstrijd viel (bijna) in het water !
 
 
 
 
 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl