Things fall apart so that other things can fall together....
Dokters
Wat was dat vroeg toen de wekker vrijdag 14 September afging ! Half vijf was het toen we opstonden want een klein uurtje later moesten we de deur alweer uit om de trein te halen. We moesten om acht uur in het Flevoziekenhuis in Almere zijn voor de opnames van de ziekenhuisserie 'Dokters'. Eerder schreef ik dat de serie 'Strong Medicine' heet ( stond in een artikel in de Veronicagids) maar ik hoorde van een medewerker van Tuvalu media dat net5 de rechten van de serie 'Strong medicine'heeft gekocht en dat er ook verhaallijnen van deze serie zijn gebruikt. Tja 'Dokters' lijkt mij ook een betere naam voor een Nederlandse serie. Vanaf 22 Oktober is de serie dagelijks op TV.
 
Er was ons gevraagd om acht uur in de ziekenhuishal plaats te nemen waar we opgehaald zouden worden. Wat een prachtig ziekenhuis is dat Flevoziekenhuis zeg ! Terwijl we plaats namen op de heerlijke banken in de hal keek ik eens rond. Ik zag een paar mensen met grote tassen en ik wist bijna zeker dat dit ook 'acteurs'moesten zijn. Dit klopte inderdaad. Precies op tijd werden we opgehaald. Er was een vleugel van het ziekenhuis gereserveerd voor de opnames. In één van de kamers mochten wij plaats nemen. We maakten kennis met de rest. Ineens bleek er een man te zijn die zich aan mij voorstelde als mijn ex man en vader van de kinderen. Ik wist dat ik in het verhaal een ex man had maar die zou niet in beeld komen was mij verteld. Later hoorde ik van de regisseur dat het verhaal drie keer veranderd is en ik heb natuurlijk alleen de eerste versie doorgekregen.
 
Gilbert bleek een aardige man die al wel wat meer acteerervaring heeft. Hij had bijvoorbeeld al eens een klein rolletje in GTST als makelaar. Ook de anderen waar we kennis mee maakten hadden dit soort dingen al vaker gedaan. Wel grappig was dat we visitekaartjes uitwisselden en ik zag dat één van de figuranten ( die met ons in de wachtkamer moesten zitten) een advocaat was. Best bijzonder om dan dit er bij te doen vind ik. Hij en zijn vriend deden dit vaker voor de lol.  Nog voordat ik koffie in kon schenken kwam de visagiste mij al halen voor de make-up. Ik had van alles mee genomen omdat ik dacht dat ik mijzelf misschien op moest maken maar dat was dus niet nodig. Daarna waren Rebecca en Luuk aan de beurt.
 
 
 
Helemaal links zit Gilbert Vogt (Wijnand in de serie),
mijn 'ex-man en vader van de kinderen'.
 
 
 
Ineens kwam Rebecca met een opblaasbuik aanlopen. 'Ze vroegen of ik deze buik om wilde doen maar ik neem aan dat hij voor jou is ?'
Ik was stomverbaasd... Dat hij niet voor Rebecca was, was 100% zeker maar voor mij ? Ik ben inderdaad in verwachting in de serie maar het zou gaan om 'een niet zichtbare zwangerschap' !! Maar het klopte helaas... ik moest de buik echt om want ik moest 22 weken zwanger spelen.
 
Daar zat ik dan met al mijn strakke kleding ! We hadden zelf kleding mee moeten nemen en we hadden alleen wat voorschriften gehad als : geen streepjes, niet helemaal in het zwart etc. Nu had ik twee setjes waar de buik net onder kon. Gelukkig had ik al wat meer kleding mee genomen dan nodig ! Echt mooi vind ik het niet maar het was niet anders. Jammer, want als ik dit geweten had, had ik andere kleding mee genomen of zelfs misschien zwangerschapskleding kunnen lenen. Nu had ik ook mijn korte zwarte leren jasje bij me wat ik zelf nooit zou dragen tijdens een zwangerschap.
 
Ik moest mij drie keer omkleden en gelukkig kon ik voor de derde keer nog een T-shirt lenen van Rebecca. Omdat we zo met die buik bezig zijn geweest en ik eigenlijk continu haast had ben ik ook helemaal vergeten om mijn schoenen om te wisselen. (Natuurlijk had ik bij elk shirt bijpassende schoenen bedacht...) Ook mijn sieraden heb ik niet veranderd tussendoor en de oorbellen die ik speciaal voor de gelegenheid gekocht had lagen thuis.
 
Het was ook zo hectisch allemaal ! Ik had net mijn koffie op toen ik al aan de beurt was voor de eerste opnames en ik ben heel de ochtend bezig geweest. De tijd vloog voorbij... Op een gegeven moment moest ik gefilmd worden tijdens een echo onderzoek. Nog een hele klus want hoe doe je dat wanneer de opblaasbuik af moet ? Mijn eigen buik was niet dik genoeg. ( Gelukkig maar haha...) Even werd er na gedacht of iemand anders in mijn plaats kon gaan liggen. Of konden we een zwangere vrouw lenen bij de afdeling Gynaecologie? Of kon ik soms mijn buik zo opblazen dat het net echt leek ? Ik maakte mijn buik zo bol mogelijk en wanneer ik dan ook mijn rug zo hol mogelijk maakte leek het aardig wat !
 
Best komisch om zo te liggen met de camera man naast mij met de camera haast op mijn buik en terwijl bediende een 'verpleegkundige' het echo apparaat terwijl dokter Noortje probeerde (het veel te dikke) nep bloed af te nemen met een spuit die vacuüm zoog. Na die opname liep ik terug en hoorde ik van de kinderen dat ik anderhalf uur was weggeweest ! Ik had het idee dat dit veel korter was. Gelukkig hadden de kinderen zich vermaakt met de rest van de acteurs/figuranten. Ze hadden croissantjes gegeten, nieuwe goocheltrucs met spelkaarten geleerd en Luuk heeft nog even heerlijk gelegen op een ziekenhuisbed.
 
 
Wat ook wel grappig was... Er waren figuranten niet op komen dagen dus nu waren er te weinig. Op een gegeven moment zei de regisseur dat hij dan zelf maar even moest gaan zitten. 'Vindt mijn moeder leuk als ik ook een keer op TV kom.' Daarna sprak hij de andere regisseur aan die een ander verhaal voor 'Dokters'aan het filmen was. 'Wil jij even gaan zitten ? Is leuk voor je moeder !' 'Alleen als ik mag hoesten want ik ben verkouden.' was het antwoord. Dat mocht en hij nam plaats in de wachtkamer met een Donald Duck pocket. Tegen mij zei de regisseur voordat de opname begon :' Hij flirt met je maar jij doet net of je het niet ziet.
 
Lastig waren ook onze namen ! Ik was van te voren niet op de hoogte van onze namen en natuurlijk heb ik in de serie een hele moeilijke naam ! Ook voor de dokter was het heel lastig en zij riep op een gegeven moment :'Wie verzint er nu zo'n naam ?!' Rebecca en Luuk heten Sophie en Jonas. Op zich niet echt moeilijk maar als ik net lekker in mijn tekst zat kwam ik ineens niet meer op 'Jonas'. Was handig geweest als ik daar thuis op had kunnen oefenen.
 
Bij de eerste scène moet Gilbert/Wijnand boos op mij worden. Vlak ervoor vroeg hij : 'hoe heet je eigenlijk.' Ik antwoordde dat ik 'Kitty'heette en zei er meteen achteraan dat dit mijn echte naam was en dat ik niet wist hoe ik in de serie heette. Maar Gilbert had alleen het eerste mee gekregen omdat de opname precies op dat moment begon. Dus riep hij bij de eerste scene :'Kitty, dit vind ik echt niet leuk hoor !!' Op dat moment was het heel moeilijk om mijn gezicht in de plooi te houden en niet in lachen uit te barsten. We hebben er later alsnog hartelijk om moeten lachen. Ach, ze zullen dat stukje er wel uitknippen of het geluid wegdraaien....
 
Alle scènes werden in één of twee keer opgenomen. Best spannend... Ik had liever gehad dat het tien keer over mocht want ik had steeds het idee dat het beter kon !  Steeds kreeg ik vlak voor de scene te horen wat ik moest zeggen. Nog best lastig want je hebt geen stuk tekst dat je uit je hoofd mag leren, het is meer improvisatie. Maar de regisseur was tevreden...
 
Hieronder 'Jonas', 'Sophie', Soerin (de advocaat !), 'Wijnand' en ik 
 
 
foto Gilbert Vogt
 
 
foto Gilbert Vogt
 
Nu maak ik altijd zo veel foto's maar nu kwam het er gewoon niet van.... Ik heb er helaas niet één van de kinderen en ik samen met Gilbert en de crew leden. Of we waren druk bezig, of mijn camera lag ergens anders of de andere ploeg was aan het filmen waardoor je ook stil moest zijn en uiteraard geen foto's kon maken.
 
Rebecca maakte nog even snel een foto tussendoor
van mij samen met de geluidsman, de cameraman en de regisseur.
 
 
Als afsluiting werd er ook nog een shot buiten het ziekenhuis gedraaid waar de kinderen en ik gearmd moesten lopen. We hadden bekijks natuurlijk ! Op een gegeven moment kwam er een vrouw naar ons toe met de vraag 'Van wat voor programma wij waren.' De regisseur nam het woord :'Ja wij zijn van All you need is love en een dokter is heel erg verliefd op haar. ' wijzend op mij. Daarna vertelde hij haar dat het een realityprogramma was. 'Kijk maar zij is echt in verwachting !'Waarop ik mijn shirt omhoog deed waardoor de plastic opblaasbuik zichtbaar werd.
 
Rond een uur of één waren wij al klaar met de opnames. Er was mij gezegd dat ik heel de dag vrij moest houden dus dat viel mee. Wel dronk ik eerst nog wat en at even een broodje voordat we naar de trein liepen.
 
Ik besprak met de kinderen wat we zouden doen. We konden naar huis, of naar Leiden of Amsterdam waar we sowieso moesten overstappen. De kinderen wilden wel naar Amsterdam. Zo vaak komen we daar niet dus dat vond ik een goed idee !
We gooiden onze tassen met kleding in een kluis op het station en liepen Amsterdam in. Wat een heerlijke stad is Amsterdam toch !
In een volgend leven wil ik daar wonen.
 
 
Op een gegeven moment kwamen we langs een Kitkat 'winkel'. Hier mocht je gratis van een Kitkat snoepen en terwijl even relaxen. Rebecca was net een beetje flauw geworden en een beetje chocola was welkom. Zitten we net te genieten van een heerlijke Kitkat krijgen we weer een camera met microfoon op ons gericht met de vraag wat we van de nieuwste smaak Kitkat vinden. Geen idee of de opnames ergens voor gebruikt worden maar het was wel een grappig toeval !
 
 
Het weer werkte niet echt mee die dag en toen we in Amsterdam aankwamen regende het flink. Gelukkig was het al snel droog en konden we zelfs genieten van een rosé en twee warme chocomel buiten op een terras.
 
 
We hadden best naar madame Tussauds gewild maar dat vonden we iets te prijzig. Daarom hebben we gratis hologrammen bekeken op de Grimburgwal 2. Zo bijzonder is dat ! Het is een winkel maar de meeste mensen lopen binnen om te genieten van de tentoonstelling en de eigenaar vindt dat ook helemaal prima. Een prima alternatief voor een duur museum !
 
 
We sloten de dag af bij Sumo op het Leidseplein. Voor Luuk was het voor het eerst en het was een grote wens van hem om een keer Sushi te gaan eten. Leuk dat we nu het geld dat we verdiend hebben met de opnames konden gebruiken om die droom waar te maken.
 
Luuk zei toen we naar de trein liepen ' Dit was echt een geweldige dag !' En ook Rebecca en ik hebben echt genoten. De opnames waren zo ontzettend gaaf om mee te maken... Heel mooi dat we die kans hebben gekregen. En dan nog wel met zijn drietjes ! Een dag met een gouden randje....
 
 
Gilbert heeft trouwens ook nog een leuke log geschreven over de opnames !
 
Hier de uitzending :
 

Reacties

harriet op 21-09-2012 07:53
Ontzettend leuk om mee te maken zeg! Een leuk dagje. Was dat voor 1 keer of moeten jullie nog vaker mee doen?
Lastig dat je van tevoren nog geen tekst had. (lijkt mij) Ik zou het ook liever van tevoren allemaal al weten denk ik.
Gezellig afgesloten in Amsterdam
Zitten jullie gelijk in de aflevering op 22 oktober? Of later pas? ik hoor het wel .
Fijn weekend hoor
Kitty op 21-09-2012 10:03
Ja zeker lastig dat we van te voren geen tekst hadden maar zo werken ze bij dit genre. Ze vinden dat het door middel van improvisatie echter over komt maar ik vraag het mij af. Als ik tussen door ineens 'uhhh' zeg omdat ik de namen van mijn kinderen niet meer weet ?!! De dokters werken op dezelfde manier, dus ook zonder script.Wanneer wij aan de beurt zijn weet ik nu nog niet. Denk zelf niet meteen op de 22e.Helaas is het eenmalig. Het verhaal wordt afgesloten in die ene aflevering dus geen kans om in een andere aflevering nog eens terug te komen. Jullie ook een fijn weekend, Harriët !
liefmeisje op 21-09-2012 18:45
Ik ben heel benieuwd. Je hebt een erg leuk verslag geschreven over je draaidag. 
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl