Things fall apart so that other things can fall together....
hockeytoernooi

Zondag 16 juni had Luuk een hockeytoernooi. Een toernooi waar we het hockeyseizoen mee afsloten. En gelukkig maar ! Het was echt een dramajaar... Het heeft er vorig jaar even naar uit gezien dat Luuk zijn hockeystick in de wilgen zou hangen na de oneerlijke 'selectie' en valse beloftes vanuit de club. Luuk was er klaar mee en ik al helemaal. Er is toen serieus overwogen om terug naar Spirit te gaan ( iets wat ik zelfs liever had gezien) maar Luuk heeft uiteindelijk zelf besloten om toch op Pollux te blijven. Hij zou dit jaar wel uitzitten want het jaar erna had hij sowieso weer een leuk team, of dat nou B1 of B2 zou worden. En misschien zou het toch wel meevallen ? Nou het viel niet mee... Er zaten een paar jongens in het team die de sfeer verziekten. De trainers wilden zelfs op een gegeven moment geen training mee geven. En terecht met dat kinderachtige onsportieve gedrag van een aantal spelers. De coach was de onsportiefste van het stel. Volgens hem was dit team gedoemd te mislukken en energie er in steken was zonde van zijn tijd.

Helaas nam hij ook de hulp niet aan die hij aangeboden kreeg. Hulp van een man die zelf jaren gecoacht heeft en in wie ik alle vertrouwen had. Volgens de 'coach' zou het wel goed komen als zijn zoon en nog een paar anderen in de selectie zaten volgend jaar. Als het kaf van het koren gescheiden was zeg maar... Voor het gemak vergat hij maar dat zijn zoon één van de raddraaiers was die doorlopend gewaarschuwd moest worden. Ja hij zit volgend jaar uiteraard wel in de selectie aangezien zijn vader dit jaar langs de lijn heeft gestaan. Dit was trouwens wel het enige dat hij deed. Langs de lijn staan... Gecoacht heeft hij niet. Hij had geen benul hoe hij de spelers in het veld moest zetten dus die deden op hun beurt dus maar wat en hij heeft zich alleen maar negatief uitgelaten tegen de jongens. Gezellig wat drinken na de wedstrijd ? Ik heb het aangekaart maar het werd genegeerd. Niet nodig ! Samen rijden naar toernooien ? Welnee, niet nodig. En het dan gek vinden dat het geen team wordt. Mailtjes beantwoorden ? Nee hoor daar begon hij niet aan... Maar goed, de vlag mag uit want het jaar is voorbij en Luuk krijgt een geweldig team volgend jaar. Hij komt in B2 met leuke sportieve spelers. Hij heeft al een paar keer met het team getraind en dat was geweldig. Ze gaan zelfs de hele zomervakantie doortrainen. Ook krijgt hij gelukkig weer een paar fietsmaatjes want ik vind het nog steeds niets dat hij alleen fietst door die donkere polder.

Maar goed, eerst het toernooi dus... Luuk had er geen zin in en ik keek er ook niet naar uit maar het hoort er bij. Vonden wij dan... Er waren uiteraard weer een paar afzeggers en ook last minute vanwege een beetje hoofdpijn de avond ervoor. Met tien man in het veld heb je natuurlijk al meteen een achterstand. Ze hebben alles verloren maar een aantal keer lekker gespeeld en Luuk heeft ook nog gescoord. Volgens de 'coach' was het uiteraard alleen maar prut ! Gelukkig was het mooi weer en ook wel gezellig. Omdat het team als los zand aan elkaar hing zijn ook de ouders nooit heel close geworden. Maar een aantal zijn toch heel geschikt en met wat hapjes en Prosecco was het goed uit te houden in het zonnetje. De jongens vermaakten zich tussendoor met sokvoetbal. Ik probeerde nog een laatste gesprek aan te knopen met de coach en toen hij zich weer zo negatief uitliet over de jongens antwoordde ik dat het gewoon jammer was dat het nooit echt een team is geworden. 'Natuurlijk is het een team, kijk eens hoe leuk ze voetballen en stoeien met elkaar, ze kunnen alleen niet hockeyen.' riep hij uit. Ondertussen zag ik overal kleine conflicten en stoeipartijen die alles behalve leuk bedoeld waren en hoorde ik later ook van Luuk dat het niet gezellig was geweest. Ik hield er verder maar over op. Zo'n man gaat dat toch nooit zien vrees ik... Ik heb hem nog een hand gegeven. Een andere moeder merkte op dat ze dat echt niet meer kon opbrengen... Hij kreeg maar liefst één doosje chocola van een ouder. Verder gelukkig niet. Denk dat de meeste ouders het er wel over eens waren dat deze man zich beter kan beperken tot Studio sport thuis op de bank.

 

 photo hockey_zps38b49b9f.jpg

sokvoetbal

 

 photo hockey2_zpsa156525a.jpg

 photo hockey3_zps61a50c72.jpg

Rebecca zou helemaal stoppen met hockeyen. Dit vond ik echt oprecht jammer omdat ik weet hoeveel plezier ze er aan beleeft. Maar ze wilde wel eens wat anders. Dansen en fitness bijvoorbeeld. Vooral dansen wil ze al jaren en is ook echt wel wat voor haar maar hockey èn dansen is gewoon financieel niet mogelijk. Verder had ze ook niet zoveel zin om met haar team mee naar de dames te gaan. Het team was goed. Ze zijn zowel in de zaal als op het veld net geen kampioen geworden. Maar de sfeer was niet geweldig. Rebecca had zelfs geen zin om mee op hockeykamp te gaan. En op zondag spelen wilde ze ook niet omdat ze graag op zondag blijft werken. Ze had dus zelf haar opzegging geregeld. Tot ze ineens een mail kreeg van een teamgenootje van vorig jaar. Of ze weer bij hen wilde komen hockeyen. Het zou dan een soort vriendinnenteam worden en automatisch ook het laagste A team. Geen punt want de meiden zijn allemaal fanatiek en gemotiveerd dus ook hockeytechnisch kan het nog best eens een leuk jaar gaan worden. Rebecca zag het helemaal zitten en ik heb haar dus maar weer lid gemaakt. Ook Asia zou stoppen en heeft ook besloten te blijven.

Nog een fotootje van Rebecca met haar team 2012/2013

 

 photo teamrebecca2_zpsf367e547.jpg

 Rebecca's oude team 2011/2012

Wat voor een groot deel volgend seizoen weer samen gaat hockeyen !

 photo topteam_zpsf05e7892.jpg

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl