Things fall apart so that other things can fall together....
25 juli '13, Londen highlights & Harrods

Na het ontbijt pakten we de metro naar Piccadilly Circus. Vanaf daar liepen we naar Leicester Square. Al snel zagen we M&M World, die op ons verlanglijstje stond voor deze vakantie. Wat een geweldige winkel is dat ! Vier verdiepingen vol snoep en gadgets en je kan natuurlijk op de foto met alle bekende M&M personages. We zijn er een aardig tijdje binnen geweest.

 photo dagdrie_zpsa5718630.jpg

Daarna dronken we koffie op een terras waarna we onze weg vervolgden. Bij Trafalger Square wilden we een foto maken van de jongens bij de fontein. Uiteindelijk is dat gelukt maar je moet niet vragen hoe ;-) De jongens probeerden elkaar steeds nat te maken door van achter met hun handen water omhoog te scheppen. Op de foto zie je Jonno die weer een poging gaat wagen... Steeds sprong er dus weer één overeind waardoor we zeker een stuk of tien mislukte foto's hadden. We hebben erg gelachen maar de jongens waren wel aardig nat. Het was best lekker weer maar echt warm nog niet... Het duurde dus wel even voordat alles droog was.

 photo dagdrie2_zps511ad19d.jpg

We liepen verder en kwamen bij Whitehall, een mooi gebouw met een grote parade plaats ervoor, de Horse Guards Parade. Natuurlijk wilden de jongens wel even op de foto met een Guard.

 photo dagdrie3_zpsfbef16ff.jpg

Via de Palace of Westminster met de Big Ben zijn we doorgelopen naar Westminster Abbey.

 

 photo dagdrie4_zps5bacd2f8.jpg

We wandelden verder naar Buckingham Palace. Voor het wisselen van de wacht waren we te laat maar er stond wel iets te gebeuren. Er was allerlei bedrijvigheid in de vorm van politie in de omgeving en camera's en mensen op het terrein van Buckingham Palace. Waarschijnlijk had het ook iets te maken met de geboorte van prins George. We besloten er niet op te wachten, wie weet hoe lang dat kon gaan duren... Bovendien hadden we trek gekregen.

 photo buckinghampalace_zps57558201.jpg

 photo dagdrie16_zps67e519a5.jpg

 We hoopten snel een mc Donalds tegen te komen maar we vonden een Halal broodjeszaak met heerlijke meeneemhapjes. We kochten lekkere broodjes, fruitsalade en ik koos voor een wrap met Falafel. Heerlijk, veel lekkerder dan de Mac ! ;-) We namen plaats op het terras. Deze reis in Londen stond in het teken van bijzondere ontmoetingen en leuke gesprekken. Ook nu kwamen we in gesprek en wel met de schoonmaker die langs kwam. Eigenlijk kwam het door de jongens... Zij maakten een opmerking dat hij de mais gewoon op de grond liet liggen met het idee dat hij hen toch niet kon verstaan. Dat bleek een vergissing. De man bleek goed Nederlands te spreken en gaf hen een weerwoord. Daarna begon hij te vertellen. Hij kwam uit Canada en had een Nederlandse moeder. Het was zijn wens om in Nederland te wonen maar dat was helaas niet gelukt. Engeland was veel makkelijker om binnen te komen vertelde hij. Zo kletsten we even. Mooi dat soort spontane ontmoetingen...

 photo dagdrie6_zps0997ce0b.jpg

Na de lunch pakten we de metro naar Harrods. Ik ben er vroeger geweest en weet nog dat die winkel ontzettend veel indruk maakte. Ook nu was ik er weer even stil van.De jongens ook trouwens. Wat een prachtig gebouw met een schitterend interieur. Het monument voor Diana en Dodi al Fayed met de brandende kaarsen. De prijzen van veel artikelen! 35.000 pond voor een televisie, een beeldje van 20.000 pond... Alles was even indrukwekkend ! 

 photo dagdrie7_zps6311395d.jpg

Wat 20.000 pond ? Doe er maar meteen twee ! (en voorzichtig jongens, denk niet dat mijn reisverzekering dit dekt :-) )

 photo dagdrie8_zps92af8103.jpg

We waren meteen in kerstsfeer na een bezoek aan de Kerstafdeling 

 photo dagdrie9_zps7e2203c4.jpg

Even knuffelen met de Harrods beer

 photo dagdrie11_zps8f4d56e7.jpg

Op de Speelgoedafdeling probeerden Luuk en Jonno alvast wat Harry Potter toverstokken uit. Even oefenen en in de stemming komen voor de Harry Potter studio's die we de andere dag gingen bezoeken. 

 photo dagdrie10_zps4995b80e.jpg

Na Harrods pakten we de metro naar Kings Cross Station omdat we Perron 9 3/4 wilden bezoeken. Het perron waarvan de Zweinsteinexpres vertrekt. Helaas hadden meer mensen datzelfde plan... wat een rij !! We besloten er toch maar voor te gaan want je bent een Harry Potter fan of je bent het niet ;-)

 photo dagdrie12_zps35fe1f20.jpg

De jongens gingen ieder apart en met zijn drieën door de muur ( en op de foto)

 photo dagdrie14_zps29f0ace9.jpg

Na zo'n lange intensieve dag hadden we geen zin om `s avonds weer naar het centrum te gaan. Het was ook al aardig laat voordat we terug waren. Daarom besloten we om bij 'onze' pub wat te eten. Marjan en ik namen Fish & Chips, de jongens hadden liever hamburgers. Buiten was het vrij druk dus we liepen naar binnen. Ook daar waren beneden alle tafeltjes bezet. Gelukkig was er boven nog een heel gezellig plekje vrij. Je moest aan de bar bestellen en de drankjes kreeg je op een dienblad mee. Wat wiebelig liep ik het steile trappetje op met het volle dienblad. Marjan kreeg het bestek en de sauzen alvast mee. Aan tafel vroegen we ons af of ze het eten wel boven zouden brengen of dat we af en toe moesten gaan kijken of het al klaar was... Gelukkig was dat niet zo en brachten ze de borden netjes boven. Het voordeel was dat er geen bedieningskosten werden berekend zoals ze dat in de restaurants in Londen doen. Het eten was echt heerlijk en lekker voordelig ! De koffie dronken we weer op ons vaste Wifi plekje. Een terrasje bij een broodjeszaak waar we Wifi hadden van de buren. Even Whatsappen en Facebooken voordat we naar de kamer gingen.

 photo dagdrie13_zps7bee8db1.jpg

Reacties

Judith op 21-08-2013 17:22

't Is net of ik er ook bij was .... zo leuk om jullie vakantie bijna van uur tot uur te lezen!

Kitty Jansen op 21-08-2013 23:05

Dank je, Judith ! :-) X

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl