Things fall apart so that other things can fall together....
28 juli '13, een bezoek aan de Tower

De andere dag ontbeten we weer in het hotel. Dit ontbijt was inclusief bij ons hotel dus daar maakten we uiteraard gebruik van. Elke dag stond er een vrouw achter elkaar het brood te toasten en wafels te bakken. Verder was er jam voor op de toast en chocolade of Butterscotch voor op de wafels. Er waren elke dag gekookte eieren en yoghurt met ontbijtgranen, vruchtensap en er was een automaat waar we koffie of espresso en voor de jongens thee of chocomel konden tappen. Ik vond het een prima ontbijt voor dit relatief goedkope hotel.

 photo toweroflonden_zps7d18be9d.jpg

 Na het ontbijt liepen we naar het metrostation waar we de metro pakten richting Tower Hill. Die dag stond er een bezoek aan de Tower op ons programma. Luuk en Jonno hadden hun Chelsea shirts aangedaan. Nou dat hebben we geweten ! Het leek wel of ze met Feyenoordshirts in Amsterdam liepen. Overal werden ze aangesproken over hun slechte voetbalkeuze. Uiteraard wel op een grappige manier. Bij de Tower werden de jongens ook tegengehouden met de woorden : 'Nee hoor met die shirts mogen jullie echt niet naar binnen.' In de Tower bij het bezoek aan de Kroonjuwelen kwam er een oudere man naar hen toe met opgestoken duim. Gelukkig toch nog één Chelseafan tegengekomen ! :-)

 photo toweroflonden9_zps24b2dc12.jpg

Bij de Tower schrokken we even toen we de rij zagen. Ik had gehoord dat er lange rijen konden staan dus we waren er al wel een beetje op voorbereid. Gelukkig zagen de jongens toen we net in de rij stonden dat er mensen met Londonpass tussen stonden. Nu hadden we gelezen dat je met de Londonpass de rijen kon omzeilen dus we vroegen ons af of we goed stonden. Aan de zijkant zagen we ook nog wat rijen en dat bleken de rijen voor de kaartverkoop te zijn. De rij waar wij instonden bleek de rij voor de ingang te zijn. Daar moest je dus ook met Londonpass nog in plaats nemen.

Marjan en ik pakten beiden een andere rij en dat was maar goed ook. De rij waar Marjan in stond kwam maar niet vooruit maar de rij waar ik in stond ging erg hard. Na 20 minuten hadden we de kaarten op zak en amper tien minuten later stonden we binnen. En dat op een zondag ! Fijn was ook dat we net als bij het Chelsea stadion weer een familieticket konden kopen wat voordeliger was dan allemaal losse kaartjes. Verder is het mooi dat in Londen kinderen t/m 15 jaar voor een kindertarief overal naar binnen kunnen. In Nederland zijn we al een tijdje uit de kinderkorting gegroeid.

 photo toweroflonden10_zpsd5a82821.jpg

Eenmaal binnen huurden we ook een familietour in het Nederlands. Zo kregen we allemaal een kastje en een plattegrond mee waar we na het indrukken van een cijfertje de bijbehorende informatie konden beluisteren. Ik was weer net zo onder de indruk als vroeger, toen ik als zeventien jarige de Tower bezocht. En ook de anderen vonden het geweldig. Prachtig om de verschillende bouwstijlen te zien. 'The white Tower' heeft koning Willem I  al in 1078 laten bouwen en in de 13e eeuw is de Tower of London behoorlijk uitgebreid onder leiding van Hendrik III.  

Alleen jammer dat we maar één raaf hebben gezien ! Er moeten er veel meer zitten en ik kan mij dat ook nog goed herinneren van vroeger. Om een oude legende levend te houden worden er een aantal raven op het terrein gehouden. Zolang de raven in de Tower blijven is Engeland gevrijwaard van aanvallen van buitenaf. Karel II van Engeland werd gewaarschuwd dat het koninkrijk ten val zou komen als de raven de Tower zouden verlaten. Karel gaf dus ook de opdracht om steeds een populatie raven binnen de muren te houden. Dit kan door één vleugel gedeeltelijk te knippen waardoor de raven minder stabiel vliegen en zich niet zo snel ver buiten de Tower wagen.

Voor de ingang van het Jewel House waar de kroonjuwelen liggen stond een ontzettend lange rij. Toch besloten we er in te gaan staan omdat we de kroonjuwelen niet wilden missen. Achteraf ging het super snel en ik denk dat we er hooguit een half uurtje over deden om binnen te komen. In de tussentijd hebben Marjan en de kinderen ijs gehaald terwijl ik in de rij bleef staan. Wat ik zo fantastisch vind aan de Engelsen is dat ze allemaal zo beleeft zijn. Echt niemand zal voordringen en iedereen wacht rustig zijn beurt af. In de ruimte van de kroonjuwelen zelf moesten we op een lopende band gaan staan. Op die manier ontstaan er geen opstoppingen en dat werkte geweldig. Als je meer tijd nodig had kon je uiteraard nog een keer op de band gaan staan.

 photo toweroflonden2_zpsa7c15682.jpg

 photo toweroflonden3_zps7e3b6fd7.jpg

 Natuurlijk moesten de jongens ook nog even op de foto met een Beefeater. Ook deze Beefeater bleek tegen Chelsea te zijn, zoals ook te zien is aan de manier waarop hij het shirt van Luuk en Jonno vasthoudt. Na de foto veegde hij zijn handen af aan het shirt van Luke. Daarbij trok hij een gezicht alsof hij iets heel vies had beetgepakt ;-)

 photo toweroflonden11_zps3f30011d.jpg

Toen we de Tower uitkwamen was ons volgende doel, de Tower Bridge ! En een lunch want inmiddels hadden we allemaal trek gekregen...

 photo toweroflonden12_zps11b9eecd.jpg

In de buurt van de Towerbridge vonden we een gezellig terras aan een klein haventje. We bestelden heerlijke broodjes en tosti's. Halverwege moesten we helaas naar binnen rennen omdat het begon te regenen. Het bleek alleen een buitje voor het stof, eenmaal binnen was het alweer droog. De rest van de dag hebben we weer stralend weer gehad !

 photo toweroflonden4_zpsd1e95e42.jpg

Na het eten hebben we een soort bruggentour gelopen. We begonnen uiteraard bij de Towerbridge die we overliepen. Indrukwekkend die brug waarvan de bouw in 1894 voltooid was. Daarna kwamen we over een soort overdekte marktplaats die ik mij ook nog vaag kon herinneren van vroeger...

 photo toweroflonden5_zpsbfd97f7c.jpg

 We kwamen langs de London Bridge. De eerste brug op deze plek stamt uit de tijd van de Romeinen. Daarna volgden nog wat bruggen en de huidige brug werd in 1973 in gebruik genomen.  

 photo toweroflonden13_zps708334a0.jpg

Leuk ook dat we Charles nog tegen het lijf liepen ! Mooie foto met op de achtergrond nog een stukje Millennium Bridge en de St Paul's Cathedral.

 photo toweroflonden14_zpsfd47c1f8.jpg

Met dit prachtige weer was het lastig om een plekje op een terras te bemachtigen maar we hadden geluk.... Heerlijk genieten van een wijntje ( en cola voor de jongens)met uitzicht op de Millennium Bridge !

 photo toweroflonden8_zps01649021.jpg

 De Millennium Bridge was misschien nog wel de belangrijkste brug voor de jongens aangezien dit ook een Harry Potter locatie is ! In Harry Potter and the half Blood Prince is deze brug een doelwit van de aanslagen van Dooddoeners.

 photo toweroflonden15_zps427d447a.jpg

Over de Millennium Bridge liepen we weer naar de overkant. We wierpen nog een blik  op de St Paul's Cathedral waarna we een metrohalte opzochten. Inmiddels waren we helemaal versleten maar heel voldaan na deze dag. Die avond besloten we in de omgeving van ons hotel nog wat te eten. We kozen voor de Griek. Het eten was prima maar wat een personeel !! Ten eerste wilde Luuk Gyros maar kreeg stukken kip. Ze hadden gewoon geen Gyros maar knik dan niet beleefd en zeg dan gewoon dat je niet begrijpt waar we het over hebben. Op een gegeven moment kregen we na onze laatste hap een bak fruit op tafel met vijf lepels erbij. Lief dachten wij eerst... maar het bleek gewoon een soort 'oprotfruit' . Voor een toetje was duidelijk geen tijd meer en ze begonnen met chagrijnige gezichten de ruimte op te ruimen.

Op een gegeven moment wees een vrouw naar het glas van Jonno en wapperde met haar handen. Luuk vertaalde het naar Jonno als :'Je moet je glas even leegdrinken want ze wil het meenemen.' Waarop ik snel zei dat hij gewoon rustig aan kon doen. Hallo zeg zo lang zaten we er nog niet ! Jonno zei dat ze misschien gewoon de vaatwasser alvast aan wilde zetten :-) Het was dus heel gezellig met elkaar en gelukkig ook nog lekker maar heel bijzonder was het ook niet en het was het duurste restaurant waar we deze vakantie hadden gegeten. Geen aanrader dus deze Griek in Paddington ! (sorry de naam ben ik helaas vergeten) De koffie dronken we weer op ons vertrouwde Wifiterras. Nog even genieten van onze laatste avond in Londen.

 photo toweroflonden6_zps66c15b41.jpg

 photo toweroflonden7_zpsa8520bac.jpg

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl