Things fall apart so that other things can fall together....
Wat een TOP weekend !

Jeetje wat baalde ik vorige week vrijdag... Had ik zo goed geleerd voor mijn tentamen Psychologie en Sociologie, bleken de vragen die ik voor mijn neus kreeg totaal niet de vragen te zijn die ik had verwacht. Het leek wel of iemand strikvragen had bedacht over de leerstof. Er waren zelfs dingen bij die ik echt niet herkende terwijl ik naast het boek goed te hebben doorgelezen ook een uitgebreid uittreksel had gemaakt.  Mijn eerste gedachte was 'Laat maar, ik laat de vragen leeg en sluit af.' Maar natuurlijk doe je dat niet. Ik ging dus alle vragen af en probeerde er in mijn eigen woorden wat bij te zetten. Nu scheelt het misschien dat ik vroeger ook drie jaar Psychologie heb gehad op school en er dus nog wel iets van wist maar het voelde niet fijn. En dan was er nog een vraag die wel logisch was en waarvan ik het antwoord kon dromen maar dat ik op dat moment niet meer wist. Toen ik na het examen buiten stond schoot het antwoord me natuurlijk weer te binnen. ( Inmiddels weet ik dat ik voor de 'verknalde' toets toch nog een 5.6 had en 'm dus toch heb gehaald !)

Meteen nam ik mij voor om dat weekend even niets aan school te doen. Die maandag had ik een dag compensatieverlof en dan zou ik er wel weer tegenaan gaan. Vrijdagavond stond een stapavond met Marie-Louise gepland. Wat keek ik daar naar uit ! We zouden ook een hapje gaan eten ergens. Eind van de middag belde Marie-Louise me op. Ze had gereserveerd bij La Stanza en hoopte dat dit oké was. En of dat oké was !! Voor € 20 p.p. kregen we daarvoor een exclusief vier gangendiner samengesteld door de kok.

Ik kan La Stanza echt aan iedereen aanbevelen ! Voor mijn portemonnee is het zonder Groupon helaas wat minder geschikt maar alles is echt perfect ! We werden als prinsessen behandeld door het super aardige personeel. Meteen toen we naar ons tafeltje waren geleid werd er een mandje heerlijk vers brood met boter neergezet. We bestelden een fles huiswijn die achteraf heel netjes geprijsd bleek en erg lekker was. Daarnaast bestelden we een karaf water die niet op de bon is gezet. Goede service, dat is ook wel eens anders !! Het eten is met niets te vergelijken, zo bijzonder... Als voorgerecht kregen we zalmcarpaccio. Als ze het op TV wel eens hebben over een smaakexplosie weet ik zeker dat ze zoiets bedoelen. De borden waren met liefde opgemaakt en elke hap was een feestje op zich. De tweede gang was een pompoensoep. Zo lekker, zo romig en met geroosterde pompoenpitten. De derde gang was een kalfsfricandeau. Zo mals heb ik 'm nog nooit gegeten ! En dan de garnering die er bij geserveerd werd...mmm

Na het toetje wilde Marie-Louise met de kok trouwen. Snap ik hoor, ik had hem ook wel mee naar huis willen nemen... Huisgemaakte frambozenijs en een taartje van witte chocolade met aardbeienmousse. Ben bang dat ik het niet helemaal goed omschrijf. Dat deed onze ober aan de tafel natuurlijk veel beter. Elk gerecht werd uitgelegd en met zoveel passie !

  photo lastanzalog_zps9785d748.jpg

Na La Stanza gingen we naar de Ierse Pub. Lang geleden dat we daar waren. Mijn favoriete tent en gezellig was het. Een leuke band ook. Op een gegeven moment kwam Marie-Louise erachter dat ze haar mobiel in de auto had laten liggen. Die besloten we dus maar even op te halen. Toen we terug liepen naar de pub liepen we langs Cinema. Meteen kwam de eigenaar naar buiten en vroeg ons binnen te komen. Uiteraard liepen we door want we waren op de weg terug naar de pub. Maar zo snel gaf hij het niet op. ' Aaah kom nou even binnen. Geen entree en gratis Prosecco. Eén drankje en dan mag je weer weg als je dat wilt...'

Oké die gratis Prosecco trok ons over de streep natuurlijk. Er speelde een leuke liveband in Cinema maar verder was het heel stil en ongezellig. Nu ben ik zelf sowieso geen fan van Cinema maar ik weet hoe druk het kan zijn. Toen het glas Prosecco op was en de eigenaar even de andere kant opkeek zijn we weer naar buiten geglipt. Terug naar de Pub !

 photo cinemalog_zps85da3fa7.jpg

Bij de Pub werden we op een gegeven moment aangestaard door drie mannen. Zeker twee uur lang bleven ze kijken, glimlachen en knipogen. Marie-Louise en ik maakten er al grapjes over en vroegen ons alleen maar af wanneer ze ons nu eens aan gingen spreken. Natuurlijk hadden wij dat ook kunnen doen maar zelf waren wij op dat moment ook druk met bijkletsen en elkaars foto's bekijken. Op een gegeven moment besloten we weg te gaan. De Getback was lang geleden en daar hadden we wel zin in.

Buiten kwamen we al snel de mannen uit de pub tegen. We hadden ze niet weg zien gaan maar ineens liepen ze naast ons. 'Parlez Vous Francais ?' Uhhh nee niet echt. Italiaans dan ? Spaans ? Het bleken twee Italianen en een Fransman te zijn. Helaas bleek er maar één van hen redelijk Engels te spreken. Vandaar dat ze ons niet meteen hadden aangesproken ?! Ze vroegen waar we naar toe gingen en ik vertelde dat we naar de Getback gingen. Ze wilden wel mee en ze bleken er vaker geweest te zijn. We mochten geen entree betalen en de rest van de avond bleven ze ons van drankjes voorzien. Ik heb echt mijn best gedaan om mijn portemonnee af en toe te voorschijn te halen maar ik kreeg het niet voor elkaar...Een goedkoop avondje voor Marie-Louise en mij op deze manier !

Maar behalve goedkoop was het ook erg gezellig. We hebben gekletst( voor zover dat mogelijk was ;-) ) en gedanst. Ik kon het goed vinden met Mirco. Lastig dat hij in Nice woont, geen woord Engels spreekt en ik geen Frans. Bovendien is hij ook 'een beetje' jonger dan ik . Hij blijft anderhalf tot twee maanden in Nederland, afhankelijk van het werk. 

 photo getback_zps056cb2b4.jpg

Mirco & ik

 photo mirco_zpsc8a1d946.jpg

Zondag deed Marc mee met de Marathon en uiteraard wilde ik hem aanmoedigen. Mirco en Toni hadden wel zin om mee te gaan. Marc zou rond half elf starten en er ongeveer drieënhalf uur over doen. Omdat ik bij het eindpunt op de Coolsingel wilde staan sprak ik om 13.00 uur met Mirco en Toni af. Toch duurde het nog even voordat we elkaar gevonden hadden want helaas stonden we bij verschillende mac Donalds te wachten. Toen we daarna bij het WTC afspraken kwam het goed. Snel haalden we een kop koffie bij de mac Donald waar ik had staan wachten en met de koffie namen we plaats op de tribune. We waren op tijd maar op de een of andere manier hebben we Marc toch gemist. Het was ook erg druk bij het laatste stuk, ook doordat sommige familieleden of vrienden van de lopers de laatste meters meeliepen. En ik had wel het nummer van Marc opgeschreven maar vergeten te vragen naar zijn kleur shirt. Toen ik Judith uiteindelijk whatsappte met de kleur-shirt-vraag was Marc al binnen. Balen...

Maar wat heeft Marc het goed gedaan ! Hij heeft de 42 kilometer en 195 meter in 3 uur 23 minuten en 21 seconden gelopen. Onderstaande foto die ik van de facebook van Marc heb geplukt is genomen vlak voor de finish. Echt zo knap en stoer vind ik het !!! 

 photo marathonrotterdam2_zps0d5964c1.jpg

Later nog zo gelachen... Je kon gratis een foto laten maken waarop je zogenaamd op de finishlijn staat. Mirco en ik lieten er een maken. De foto kreeg je uitgeprint mee maar je kon de foto ook naar je facebook versturen met een tekst erbij. Dus ik had iets geschreven van : 'Marc helaas gemist maar wel heel gezellig hier.' Even later checkte ik mijn facebook bleek er een hele andere foto op te staan van twee vreemde wat oudere vrouwen.Ik had er nog geen reactie op gelukkig en heb 'm maar snel verwijderd. Dat doorsturen werkte dus niet echt. Benieuwd wie onze foto op zijn facebook had haha....

 photo marathonrotterdam_zpsd6cdd719.jpg

Het was prima weer om een marathon te lopen maar ook om op een terras te genieten van het zonnetje ! En dat hebben we dan ook uitgebreid gedaan. Judith sloot zich nog even gezellig bij ons aan. Ik kan alleen maar zeggen : 'Wat was dit een TOP weekend !!'

 photo marathonrotterdam3_zps6c294330.jpg

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl